اضافه کردن تخم کتان یا روغن کتان به رژیم غذایی بسیار توصیه میشود.
حداقل 6 هزار سال است که تخم کتان یا بذرکتان بهعنوان دانۀ دارویی مصرف میشود و آنرا به یکی از مغذیترین دانهها، در سراسر دنیا معرفی کرده است. دو نوع اصلی بذر کتان وجود دارد: طلایی و قهوهای؛ مشخصات تغذیهای هر دو خیلی شبیه یکدیگرند و هر دو به یک اندازه حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند.
هر دو نوع آن منبع سرشار فیبر، چربی مفید، پروتئین و مواد معدنی متعدد و انواع ویتامینها است. این مواد مغذی، از بدن در برابر سرطان، دیابت و مشکلات قلبی و عروقی محافظت میکنند.
تخم کتان حاوی مواد بسیار مفیدی است که در سلامتی بدن نقشی مهم دارد؛ بهعنوان مثال دارای مقدار فراوانی امگا 3 است. مصرف روزانه حدود 5 تا 8 گرم تخم کتان، برای تامین امگا 3 کافی است.
حدود 55 درصد از تخم کتان را اسیدهای چرب تشکیل میدهد و به همین دلیل از بروز برخی بیماریهای قلبی پیشگیری میکند. وجود فیبر به خصوص فیبرهای محلول در تخم کتان باعث کاهش جذب کلسترول و گلوکز می شوند. بخش عمده این فیبرها نیز از فیبرهای نامحلول تشکیل شده که عبورمواد را از روده آسان میکند.
تخم کتان مدتها است که در طب سوزنی برای سلامتی و پیشگیری از برخی بیماریها و همچنین سلامت پوست استفاده میشود. تحقیقات منتشر شده در سال 2010 نشان میدهد مصرف روغن بذر کتان میتواند به کاهش حساسیت پوست و زبری آن کمک کند.
پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات
خواص فندق ، تمام آنچه که باید بدانید