پس از آهن، روی، دومین عنصری است در فرایندهای حیاتی، نقشی اساسی ایفا میکند.
روی یک ماده معدنی ضروری است که در تمام اندامها، بافتها و مایعات بدن یافت میشود و بهعنوان دومین مادۀ معدنی فراوان در بدن، پس از آهن، نقش مهمی در فرایندهای بیولوژیکی دارد. نقش روی در حفظ سلامتی بدن، بسیار مهم است.
به گزارش مجله دلتا؛ با وجود اینکه روی، عملکردهای حیاتی و مهمی دارد اما در بدن ذخیره نمیشود و باید از طریق رژیم غذایی دریافت شود.
ازآنجاکه این ماده نقشی حیاتی در سیستم ایمنی بدن دارد، کمبود آن به بروز بیماریهای زیادی منجر میشود، بنابراین کمبود آن یکی از مهمترین مسائل سلامت عمومی است. گروههایی که در معرض خطر کمبود روی هستند، عبارتند از: افرادی که اختلالات گوارشی دارند، گیاهخواران، زنان باردار و شیرده، افراد الکلی و کسانی که به بیماری کم خونی داسیشکل مبتلا هستند.
گوشت قرمز، غذاهای دریایی، محصولات لبنی، آجیل، حبوبات و غلات کامل؛ بهترین منابع هستند. بااینحال، روی بیشتر از طریق گوشت و پروتئین حیوانی جذب میشود. سبزیجات منابع مناسبی نیستند زیرا حاوی فیتات هستند. فیتات ترکیبی در گیاهان است که مانع جذب روی میشود.
پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات
تخم کتان ، دانه های کوچک سلامتی
خواص فندق ، تمام آنچه که باید بدانید