موز میوهای استوایی است که بهعنوان یکی از مغذیترین خوراکیها شناخته میشود.
آیا میدانید خواص موز با رسیدن تغییر میکند؟ تا به حال متوجه شدهاید که موز هرچه بیشتر میرسد مزهاش تغییر میکند و شیرینتر میشود؟
به گزارش مجله دلتا؛ زمانی که موز میرسد به این معنی است که نشاسته به قند معمولی تبدیل شده است و راحتتر هضم میشود. البته تحقیقات نشان میدهد کیفیت ویتامینها و مواد معدنی موجود در موز با رسیدن آن کاهش مییابند.
محققان ژاپنی به نتایج جالبی در رابطه با موز دست یافتهاند. هرچه موز رسیدهتر شود، خواص آنتیاکسیدان و ضد سرطانی آن نیز بیشتر میشود. زمانیکه موز کاملاً رسیده شود و روی پوست زرد آن دانههای قهوهای پدید آید، مادهای به نام (TNF فاکتور نکروز تومور)، مادهای که با سلولهای غیر عادی مبارزه میکند را تولید میکند. همچنین محققان به این نتیجه رسیدند که هرچه نقاط تیرۀ روی پوست موز بیشتر باشد خواص ضد سرطانی آن نیز بیشتر است. علاوهبر این موزی که پوست زرد با دانههای تیره روی آن دارد در تقویت ایمنی بدن 8 برابر مؤثرتر از موز با پوست سبز است.
بهترین زمان مناسب برای خوردن موز وقتی است که کاملاً رسیده باشد. اما اگر از دیابت نوع دوم رنج میبرید یا میخواهید از افزایش سریع قند خونتان جلوگیری کنید، بهتر است موز رسیده را با کرۀ بادام زمینی میل کنید چراکه چربی، سرعت جذب قند از طریق جریان خون را کاهش میدهد. همچنین میتوانید موز را زمانیکه هنوز سبز رنگ است میل کنید.
تخم کتان ، دانه های کوچک سلامتی
تخم کدو ، مفید و سرشار از مواد مغذی