با آمدن فصل گرما شاهد گرمازدگی افراد هستیم.
هوای داغ تابستان بسیاری از مردم را دچار گرمازدگی میکند.
به گزارش مجله دلتا؛ متخصصان طب سنتی معتقدند: برای رهایی از گرمازدگیِ این روزها، برخی از درمانهای خانگی بسیار مفید هستند که در این مطلب به تعدادی از آن ها اشاره میکنیم.
برای رفع گرمازدگی بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمی شکر به صورت خنک میل کنید. همچنین، خوردنیهای سرد و تر مانند گل بنفشه، خاکشیر، هندوانه و تخم خیارین (خیار، کدو، هندوانه و خربزه) نیز توصیه میشود.
استفاده از خاکشیر یخزده و شربت آبلیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است. برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخزده یا همراه تکه های ریزیخ مصرف شود، در غیر اینصورت ملین و اسهالآور است.
با توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آبلیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین C که دارای خاصیت ضدعفونیکننده است، توصیه میشود و لازم است هر دو روز یک بار، چند قطره از آب یک عدد لیموی تازه در یک لیوان اضافه و میل شود.
تخم شربتی در حقیقت دانه گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعابدار، بهصورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود. لعاب این دانهها پس از جذب آب، به صورت ژلهای درمیآید که میتواند برای رفع عطش مناسب باشد.
گیاه بهلیمو به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده میشود. این گیاه از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرامبخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفعکننده سرگیجه و کاهشدهندۀ تپش قلب مصرف میشده و هم اکنون نیز از آن استفاده میشود.
هندوانه یک میوه تابستانی لطیف، آبدار، خنککننده، آرامبخش و مسکن التهابات درونی است که اصولاً برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف میشود و مورد پسند بسیاری از مردم است.
بنابر اعلام دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است، بهقدری که باعث استفراغ شده و صفرا را خارج کند.