آویشن یکی از اعضای خانواده نعناع به شمار میرود و فقط یک طعمدهنده نیست.
یکی از گیاهان خوراکی بسیار معطر که برای طعمدهی به انواع غذا مورداستفاده قرار میگیرد، آویشن است. این گیاه علاوهبر آنکه بسیار خوشبو است فواید بسیاری دارد که در این مطلب به آن میپردازیم.
به گزارش مجله دلتا؛ آویشن یکی از اعضای خانواده نعناع به شمار میرود و فقط یک طعمدهنده نیست. گیاه آویشن در آبوهوای گرم مقاوم است و بهصورت بوتهای و با برگ و گلهای بنفش کوچک که در اطراف ساقهها رشد میکنند، به زندگی خود ادامه میدهد. پیدا کردن گیاه آویشن ساده است و میتوانید آن را در گلخانهها، گلفروشیها و حتی برخی از مغازههای سبزی فروشی پیدا کنید و یا آنها را خودتان در خانه پرورش دهید. اگر باغچه کوچکی در خانه دارید، بهتر است این گیاه را در باغچه بکارید چرا که نیاز به مراقبت چندانی ندارد.
باوجودآنکه آویشن معمولاً بهعنوان چاشنی و ادویه برای طعمدهی به سوپ و انواع غذاها بهکاربرده میشود، میتوانید از خواص آن بیشتر بهره ببرید. پس وقت آن رسیده است که با فواید آویشن بیشتر آشنا شوید.
گیاه آویشن خاصیت قارچکشی، حشره کشی دارد و دور کننده حشرات است و به ویژه با پروانه سفید کلم مقابله میکند. آویشن موجب جذب شدن زنبورها میشود. اسانس آویشن قرمز روی محصولات مبتلابه قارچ و باکتری، خاصیت درمانی و پیشگیری کننده دارد. این گیاه را میتوانید در گلخانهها پیدا کنید و ببینید که در قسمتهای مختلف پخششدهاند تا به سلامتی دیگر گیاهان کمک کنند.
آویشن میتواند عمر میوه و سبزیها را افزایش دهد. فعالیت یونی عصاره آویشن موجب نفوذ آن به دیواره سلولی میکروارگانیسمها میشود و بدون آسیب به گیاه، آنها را از بین میبرد. این روش یکی از راههای غیر سمی برای درمان گیاهان و جلوگیری از آفات است.
آویشن طعم بینظیری به بسیاری از غذاها میدهد و برگهای آنهم برای تزیین مناسب است. آویشن را میتوان برای طعم دادن انواع سوپ و خورشت استفاده کرد.
از زمانهای قدیم چاشنی هایی مانند آویشن برای آماده کردن انواع خوراکهایی که نیاز به نرم شدن داشته یا باید از آن ها عصاره تهیه میشد، مورد استفاده قرار میگرفته است؛ زیرا برگهای آویشن آرامپز است و موجب میشود روغن بیشتری را جذب کند و در نتیجه عطر و رایحهاش خارج شود.
بهترین گیاهان دارویی برای تقویت حافظه