دانههای چیا را میتوانید به صورت خام بخورید یا آنرا به غذاها و دسرهایتان بیفزایید.
خواص دانه چیا برای سلامتی و زیبایی زیاد است. این دانه به دلیل فوایدی که برای سلامتی دارد و کاربردش درآشپزی، بسیار طرفداردارد.
در ادامه خواص دانه چیا را مجله پیام دلتا دنبال کنید.
دانهی چیا سرشار از چربیهای غیراشباع چندتایی، به ویژه اسیدهای چرب امگا۳ است. امگا۳ موجود در دانه چیا میتواند به کاهش التهاب، بالا رفتن عملکرد شناختی و پایین آوردن کلسترول کمک کند.
فیبر با کاهش التهاب، پایین آوردن کلسترول، و تنظیم عملکرد روده در ارتباط است. دانه چیا منبع فوقالعاده از فیبر است.
دانه چیا سرشار از آنتیاکسیدان و برای حفاظت از بدن در برابر رادیکالهای آزاد، پیری و سرطان مفید است.
دو قاشق غذاخوری دانه چیا حاوی ۱۸ درصد کلسیم، ۳۵ درصد فسفر، ۲۴ درصد منیزیم و حدود ۵۰ درصد منگنز (DRI) است. این مواد مغذی به شما کمک میکند از فشار خون بالا پیشگیری کنید.
ترکیب پروتئین، فیبر و ایجاد هاله ژلهای در اطراف دانههای چیا هنگام مخلوط شدن با مایعات در آثار سیری آن نقش دارد.
دانهی چیا حاوی گلوتن یا غلات نیست. برای همین میتوانید از تمام فواید مغذی آن در یک رژیم بدون گلوتن بهرهمند شوید.
بر عکس دانهی کتان، که آن نیز سرشار از اسید چرب امگا۳، فیبر، و مواد معدنی است، لازم نیست دانهی چیا را پودر تا مواد مغذی آن را جذب کنید.
با افزایش HDL یا کلسترول خوب در بدن، طبیعی است که سلامت قلب شما نیز حفظ میشود و این یکی از خواص دانه چیا است.
پژوهشی که در مجلهی انگلیسی تغذیه چاپ شدهاست نشان میدهد دانهی چیا به عنوان یک منبع چربی خوراکی میتواند میزان تریگلیسیرید و کلسترول را پایین بیاورد
دانه چیا میتواند نقش مهمی در تنظیم میزان انسولین ایفا کند. این دانه مقاومت به انسولین را پایین آورده و میزان غیرعادی انسولین را در خون کاهش میدهد.
از آنجا که کلسیم و فسفر برخی از انواع مواد معدنی هستند که در دانههای چیا یافت میشوند، میتوان گفت که این دانهها تاثیر زیادی بروی سلامت دندان و استخوان دارند.
کلسترول و فشار خون بالا برای سلامت شما خطرناک هستند، اما خوردن دانههای چیا که امگا۳، پروتئین و فیبر دارند، میتواند به کاهش سطح LDL و بالا بردن HDL کمک کند
علائم دیابت نوع ۲ را میتوان با مصرف مقدار مشخصی از دانههای چیا کاهش داد. یک پژوهش نشان داده است که با توجه به اینکه دانههای چیا سرشار از فیبر هستند، میتوانند برای کاهش قند خون مناسب باشند.
اضافه کردن دانههای چیا به صبحانه میتواند ایده خوبی باشد زیرا این دانهها حاوی ویتامین B، تیامین و نیاسین هستند که میتوانند مواد غذایی را در بدن شما به انرژی تبدیل کنند. آن ها همچنین مادهی غذایی مناسبی برای سیستم عصبی و مغز هستند.
در حدود دو قاشق غذاخوری از دانههای چیا را به طور روزانه بخورید و ۱۲ درصد آهن مورد نیاز بدنتان را تامین کنید.
توانایی بدن شما در جذب ویتامین E را میتوان با خوردن دانههای چیا به طور روزانه، افزایش داد چرا که آنها حاوی سلنیوم هستند که به عنوان نوعی آنتیاکسیدان عمل میکند.
منیزیم و مس موجود در دانه چیا، مواد مغذی مهمی برای سیستم عصبی شما هستند. آن ها سیستم عصبی را سالم نگه میدارند و به عملکرد درست آن کمک میکنند.
دانههای چیا به سبب فوایدی که برای سلامتیتان دارند روی زیبایی شما نیز بسیار تاثیر گذارند.
این دانهها در واقع ویتامینها و مواد معدنی زیادی دارند اما اگر به درستی مورد استفاده قرار نگیرند، ممکن است آثار بدی روی بدن داشته باشند.از جمله :