اگر تصمیم به ترک یا کاهش مصرف گوشت داشته باشیم، چه موادغذایی میتواند جایگزین گوشت شده و مواد مغذی مورد نیاز ما را هم تامین کند؟
با توجه به اینکه پرورش و مصرف گوشت قرمز نخستین عامل انتشار دی اکسید کربن است و نتایج سازمان خواروبار کشاورزی هم نشان میدهد که پرورش دام و طیور با هدف مصرف مواد غذایی پیامدهای منفی بر زمین دارد، رواج رژیم گیاهخواری میتواند انتشار گاز آلاینده دیاکسیدکربن ناشی از تولید مواد غذایی را تا دوسوم کاهش دهد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی موادی که میتوانند جایگزین گوشت باشد میپردازیم.
پروتیینها در کنار ترکیبات دیگر جز مهمترین ریزمغذیهای مورد نیاز سلامت بدن بوده که در تامین انرژی نقش دارد، پروتیینها تاثیرات مختلفی بر سلامت دارند. در ادامه برخی از مواد که جایگزین گوشت هستند را معرفی میکنیم:
اولین ماده غذایی که دارای مقادیر فراوانی پروتیین گیاهی است و تاثیر چشمگیری در کاهش کلسترول خون داشته و زمینه ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان رحم در زنان را کاهش میدهد. امروزه انواع فرآوردههای حاصل از سویا از جمله شیر آن وجود دارد که به دلیل اسیدهای آمینه ضروری در رژیم بدون گوشت توصیه میشود.
یکی از منابع بسیار غنی پروتیینهای گیاهی است که جز مشهورترین جایگزینهای گوشت هستند که عبارتند از: انواع عدس، لوبیا و غیره که سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامینها است و از طرفی چربی هم ندارد. این دانهها فرآیند گوارش را تسهیل میکند و به خاطر داشتن فیبر بالا باعث احساس سیری در طولانی مدت در فرد میشود. مثلا لوبیا قرمز در ترمیم و بازسازی سلولها تاثیر دارد، به طوری که هر ۱۰۰ گرم آن ۲۴ گرم پروتیین دارد که علاوه بر پروتیین دارای مقادیر فراوانی آهن است که میتواند یک گزینه مناسب برای رژیم غذایی بدون گوشت محسوب شود.
هر ۱۰۰ گرم بادام معادل ۲۵ گرم پروتیین دارد. تقریبا مشابه گوشت و از طرفی دیگر به دلیل داشتن چربی بالا به حفظ انرژی در بدن کمک میکند.
تخم مرغ و دیگر ماکیان مانند بلدرچین منابع غنی پروتیین و ویتامینهای گروه B۱۲ وD است، این موضوع که تخم مرغ باعث افزایش کلسترول در خون میشود به طور کلی رد شده است. این در حالی است که ۲ عدد تخم مرغ حدود ۱۳ گرم پروتیین دارد.
تاثیر دانهها از جمله دانه آفتابگردان بر بدن به اثبات رسیده است. زیرا هر ۱۰۰ گرم آن ۲۲ گرم پروتیین دارد، مثل دانههای کدو که سرشار از پروتیین هستند.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب صحبت کردن، کووید ۱۹ را بیشتر انتقال میدهد را در مجله دانستنی مطالعه کنید.
آلودگی هوا و آسیب آن بر کودکان
شناسایی دو نوع جدید از ویروس کرونا در آمریکا
ویروس کرونا توسط انسان ساخته نشده است
۳۳ سالمند بعد از دریافت واکسن فایزر فوت کردند
با مجله دانستنی دلتا همراه باشید
برخی افراد برای شارژ کردن موبایل از شارژرهای ماشینی استفاده میکنند. در حالی که باید این روش شارژ کردن موبایل را فراموش کنیم.
اگر برای مسافرتها و یافتن کوتاهترین مسیر از مسیریابهای آنلاین یا آفلاین استفاده میکنید پس تمام شدن شارژ موبایل در چنین شرایطی برای شما یک فاجعه است. چون معلوم نیست که ظرف چه مدتی و چگونه به مقصد میرسید. در آن لحظه بهترین راهی که به ذهنمان میرسد، استفاده از شارژر ماشین است. شارژرهای ماشینی با استفاده از کابل USB به موبایل برق میرساند و آن را شارژ میکند. در ادامه مجله اینترنتی دلتا شما را با دلایلی که نباید به شارژ کردن موبایل در ماشین بپردازید آشنا میکند.
هنگام استفاده از تکنولوژی های جدید مراقب باشید! اولین باری که از شارژرهای ماشینی استفاده میکنید متوجه تغییراتی که در باتری و روند پردازش سیستم عامل پیش میآید، میشوید.
این تغییرات گذرا نبوده و در واقع تاثیر آسیبهای جبران ناپذیری هستند که به باتری وارد میشوند. این آسیبها شامل کاهش ظرفیت باتری و اختلال در راه اندازی برخی از برنامههای موبایل است و به علت تغییر ولتاژی که باتری ماشین بدون ایمنسازی به باتری موبایل میدهد اتفاق میافتد.
ولتاژی که شارژر برای شارژ کردن ایمن موبایل نیاز دارد ۵V است؛ ولی ولتاژی که باتری ماشین به باتری موبایل از طریق کابل USB میرساند، بیشتر از حد مجاز بوده و با نوسانات بسیاری همراه است. بنابراین برای جلوگیری از آسیبهای جبران ناپذیر از شارژ گوشی خود در خودرو خودداری کنید.
پیشنهاد مطالعه: در مجله دانستنی دلتا مطلب «آیا تشخیص ابتلا به ویروس کرونا با اپل واچ ممکن است؟» را بخوانید.
آیا میتوان بو را از طریق امواج تلویزیونی منتقل کرد؟
آیا تشخیص ابتلا به ویروس کرونا با اپل واچ ممکن است؟
چگونه بفهمیم گوشیمان هک شده است؟
پیام رسان سیگنال، جایگزین جدید واتساپ
ویروس کرونا هیچوقت نابود نمیشود!
با مجله دانستنی دلتا همراه باشید
در بسیاری از خانههای ایرانی سالهای اخیر استفاده از مس آنقدر باب شده که تمام لوازم پذیرایی تا طبخ غذا، مسی هستند.
مس قطعا علاوه بر زیبایی، فوایدی برای پخت و پز دارد. اما بسیاری از ما فکر میکنیم هر نوع غذایی را میتوانیم در ظروف مسی بپزیم و برای سلامتی ما مفید است. پیش از هرکار این تفکر غلط را کنار بگذاریم. در این مطلب از بخش دانستنی مجله اینترنتی دلتا به بررسی فواید پختن غذا در ظرف مسی میپردازیم.
مس بهترین رسانای گرما است و به سرعت گرم میشود و گرم میماند. این ویژگی برای بسیاری از آشپزها بیهمتا است و آنها را به استفاده از این نوع ظروف تشویق میکند. خوراکیهای خیلی شور، ترش، شیرین، گوشت و چرب را نباید در ظروف مسی به مدت طولانی نگهداشت.
ظروف مسی پوشانده شده با قلع نباید به تنهایی گرم شود و حتما باید دمای داخل آن زمانی که خالی است از حرارت متوسط بالاتر نرود. اگر قلع به صورت خالی داغ شود، به علت اینکه درجه ذوب آن پایین (۲۳۰ درجه سانتیگراد) است، میتواند خطرناک باشد. با مراقبت، یک پوشش قلعی میتواند تا چند سال سالم بماند. بدن به مقادیری مس نیاز دارد تا سالم بماند اما ورود بیش از حد مس به بدن مخصوصا در کودکان، با شدت بیشتری موجب مسمومیت میشود. بنابراین این ادعا که مس برای بدن مفید است درست بوده، اما مانند هر عنصر لازم برای بدن نباید بیش از حد مجاز آن مصرف شود.
پیشنهاد مطالعه: در مجله دانستنی دلتا مطلب «درمان نابینایی با استفاده از سلول های بنیادی جسد» را مطالعه کنید.
آلودگی هوا و آسیب آن بر کودکان
شناسایی دو نوع جدید از ویروس کرونا در آمریکا
ویروس کرونا توسط انسان ساخته نشده است
۳۳ سالمند بعد از دریافت واکسن فایزر فوت کردند
با مجله دانستنی دلتا همراه باشید
خدمات سلامت همگانی در انگلیس، برای بزرگسالان ۶ تا ۹ ساعت خواب شبانه را توصیه کرده است.
محققان دانشگاه «نورث وسترن» در شیکاگو متوجه شدند خواب عمیق برای حفظ سلامت مغز حیاتی است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی تاثیر خواب خوب شبانه میپردازیم.
داشتن یک خواب خوب شبانه با از بین بردن سموم بالقوه خطرناک در مغز، ذهن را پاک می کند. این سموم شامل پروتیینهای سمی است که ممکن است منجر به ابتلا به بیماریهای تخریب کننده عصب مانند پارکینسون و آلزایمر شود. محققان در این مطالعه فعالیت و رفتار مغز مگس میوه را بررسی کردند. اگرچه ممکن است این حشرات بسیار متفاوت از انسان به نظر برسند، اما نورونهایی که چرخه خواب و بیداری این مگسها را کنترل میکند، به طرز شگفت انگیزی شبیه انسانها است. به همین دلیل اغلب از مگس میوه به عنوان ارگانیسمهای الگو، برای مطالعه خواب و بیماریهای تخریب عصبی استفاده میشود.
یافتههای این مطالعه نشان میدهد خواب عمیق در پاکسازی مواد زائد از بدن مگس میوه نقش دارد. این مطالعه نشان میدهد که عملکرد اصلی و تکاملی خواب پاکسازی مواد زائد است. میزان خوابی که برای سلامت، بدن به آن نیاز دارد به عوامل مختلفی (به ویژه سن) بستگی دارد. بر این اساس نوزادان به ۹ تا ۱۰ ساعت خواب، به علاوه ۳ ساعت یا بیشتر چرت زدن در طول روز، نوپایان به ۹ تا ۱۰ ساعت خواب شبانه و ۲ تا ۳ ساعت چرت زدن در طول روز، کودکان مدرسهای به ۹ تا ۱۱ ساعت و بزرگسالان ۶ تا ۹ ساعت خواب نیاز دارند. علاوه بر سن، عوامل دیگری از جمله بارداری و افزایش سن نیز میتواند بر مدت زمان خوابی که بدن به آن نیاز دارد، تاثیر بگذارد.
پیشنهاد مطالعه: در مجله دانستنی دلتا مطلب «درمان نابینایی با استفاده از سلول های بنیادی جسد» را مطالعه کنید.
تست شخصیت شناسی؛ با خودتان آشنا شوید!
۳۳ سالمند بعد از دریافت واکسن فایزر فوت کردند
زمین بهتازگی سریعتر به دور خودش میچرخد
آلودگی هوا و آسیب آن بر کودکان
ویروس کرونا توسط انسان ساخته نشده است
با مجله دانستنی دلتا همراه باشید
کارشناسان باور دارند عامل مهم در عرضه سریع واکسن در برخی کشورها، وضعیت وخیم آنهاست.
پس از گذشت یک ماه از انجام واکسیناسیون و استفاده از واکسن فایزر و مدرنا، آمار مربوط به تلفات و عوارض آن نگرانیهای زیادی به وجود آورده است. کارشناسان بهداشتی میگویند علت عوارض واکسن تفاوت در نوع ساخت آنها است. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
شرکتهای فایزر-بیونتک و مدرنا هر دو از فناوری جدید «پیامرسان RNA» یا «mRNA» برای تولید واکسن کووید ۱۹ استفاده کردهاند. اینها نخستین واکسنهایی هستند که با استفاده از این روش تولید و به بازار عرضه شده است. به همین دلیل کارشناسان معتقدند دوره تست واکسن این شرکتها باید علمیتر و دقیقتر طی میشد.
در روش سنتی تولید واکسن علیه بیماریهای ویروسی، معمولا از ویروس ضعیف شده، کشته شده یا اجزای پروتئینی آن برای تحریک سیستم ایمنی بدن انسان استفاده میشود و هنگام مواجه مجدد با ویروس، بدن پادتن خاصی تولید میکند. اما برای ساخت واکسنهای «پیامرسان RNA» نیازی به ویروس نیست بلکه بخشی از رمز ژنتیکی ویروس پس از تزریق، به داخل سلولهای بدن راه پیدا میکند و پروتئین شاخکی ویروس را تولید و به سیستم ایمنی ارائه میدهد و باعث تولید پادتن و سلولهای ایمنی تی برای مبارزه با بیماری میشود.
«کروناواک» واکسنی غیرفعال است؛ به این معنی که بخشهایی از ویروس مرده استفاده میشود تا دستگاه ایمنی بدن، بدون اینکه بیماری شدیدی ایجاد کند، در مقابل آن واکنش نشان دهد. یکی از برتریهای واکسن شرکت سینواک قابلیت نگهداری در دمای عادی یخچال است؛ ضمن اینکه دههها است با این روش واکسن تولید میشود.
به گفته کارشناسان تکنولوژی، واکسن غیرفعال مطمئناً از نظر ایمنی نسبت به واکسن «mRNA» فایزر ایمنتر است؛ چون تکنولوژی واکسن غیرفعال بسیار پیشرفته بوده و دههها تحت آزمایش بالینی قرار گرفته است. اما تکنولوژی «mRNA» برای نخستین بار روی واکسن اعمال میشود.
اکثر کارشناسان حوزه واکسن باور دارند، تحقیق و تولید واکسنهای کووید ۱۹ نسبتاً عجولانه صورت گرفته است و آنها باید قبل از معرفی کامل به بازار، آزمایشات و راستی آزمایی بالینی بیشتری را انجام میدادند.
پیشنهاد مطالعه: در مجله دانستنی دلتا مطلب «۳۳ سالمند بعد از دریافت واکسن فایزر فوت کردند» را بخوانید.
پرستار آمریکایی پس از تزریق واکسن فایزر به کرونا مبتلا شد
واکسنها ممکن است روی کرونای آفریقایی کار نکنند
ژل هوشمندی که به عضله مصنوعی تبدیل میشود
گوشی هوشمند به چه علت داغ میشود؟
چرا نباید موبایل را در ماشین به شارژ بزنیم؟
با مجله دانستنی دلتا همراه باشید