غذاهای تند چه فوایدی دارند؟

خوردن غذاهای خیلی تند می‌تواند از کاهش وزن گرفته تا کاهش روند پیری موثر باشد.

فواید غذاهای تند

آیا از آن دسته افرادی هستید که مقدار زیادی ادویه و فلفل به غذای خود اضافه می‌کنند؟ پس در ادامه مجله دلتا با فواید غذاهای تند با ما همراه باشید.

کنترل وزن

فلفل‌های تند حاوی ترکیباتی با عنوان کاپسایسین هستند که سرعت سوخت و ساز را افزایش می‌دهند. غذاهای تند و پر ادویه برای غدد چشایی لذت بخش هستند و به همین دلیل به کم کردن وزن بدن کمک می‌کنند. کاپسایسین در مواد خوراکی تندی مانند فلفل قرمز تند و پودر فلفل قرمز یافت می‌شوند. این ترکیب به‌عنوان یک ماده شیمیایی طبیعی، باعث افزایش سرعت متابولیسم و ضربان قلب شده و میزان دمای بدن را نیز بالا می‌برد.

کاهش روند پیر شدن

غذاهای تند و پر ادویه‌، با افزایش سرعت جریان خون در صورت و بدن باعث طول عمر می‌شوند. این افزایش جریان خون، باعث می‌شود که پوست جوان‌تر و شاداب‌تر به نظر برسد. هر نوع غذایی که بتواند از لحاظ داخلی به بدن شما کمک کند، باعث می‌شود که شما نیز ظاهری خوب و سالم داشته باشید.

پیشگیری از سرطان

با مصرف منظم فلفل و پودر کاری می‌توان احتمال ابتلا به سرطان را کاهش داد. کاپسایسین موجود در فلفل سرعت رشد سلول‌های سرطانی را کاهش می‌دهد و گاهی باعث نابود شدن سلول‌های سرطانی بدون آسیب رساندن به سلول‌های اطراف می‌شود.

فواید غذا تند

سلامت قلب

غذاهای تند و پر ادویه، همیشه برای قلب، مناسب و مفید هستند. از آن‌جایی که فلفل و غذاهای تند توانایی بدن را برای از بین بردن لخته‌های خونی افزایش می‌دهند، به‌سلامت قلب کمک می‌کنند.

 درمان سرماخوردگی

غذاهای تند و پر ادویه از لحاظ داشتن ویتامین‌های A و C بسیار غنی هستند. این بدان معناست که این نوع غذاها باعث افزایش سیستم ایمنی بدن شما می‌شوند تا بتوانید با دردها و بیماری‌های مزمن مبارزه کنید. برخی از مواد غذایی مانند فلفل تند دارای یک خاصیت ضد باکتریایی هستند و به شما در مبارزه با میکروب‌ها کمک می‌کنند.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «نکاتی برای حفظ انرژی» را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

دلیل پلک زدن چیست؟

دیر غذا خوردن باعث چاقی می‌شود؟

راز مثلث برمودا کشف شد!

دانستنی‌هایی درباره سکسکه

مضرات شام نخوردن را بدانید

 

با مجله دانستنی دلتا همراه باشید

دانستنی‌هایی درباره سکسکه

سکسکه یک دم غیرارادی و قوی است که در نوزادان، کودکان و بزرگسالان تجربه می‌شود. 

سکسکه کردن

سکسکه کردن همیشه دلایل خاصی ندارد گاهی هم در بیشتر مواقع خوردن غذا با ولع و نوشیدن نوشابه‌های گازدار باعث این عارضه می‌گردد. معمولا سکسکه در مدت کوتاهی رفع می‌گردد اما اگر رفع نشود باید نزد پزشک مورد بررسی قرار گیرد. با مجله دلتا همراه باشید.

چرا سکسکه رخ می‌دهد؟

سکسکه می‌تواند به دلایل بی‌شماری رخ دهد که بعضی از این دلایل فیزیکی و بعضی دیگر هیجانی هستند. وجود چنین دلایلی به این دلیل است که تحریک واقعی در عصبی رخ می‌دهد که مغز را به دیافراگم پیوند می‌دهد. بعضی از دلایل مرسوم شامل موارد زیر هستند:

  • خوردن غذای زیاد یا سریع غذا خوردن
  • مصرف‌ داروها، خصوصا آن‌هایی‌ که‌ معده‌ را آزرده‌ می‌‌سازد
  • احساس عصبی بودن یا هیجان‌زدگی
  • نوشیدن نوشیدنی‌های گازدار یا الکل فراوان
  • خنده‌ شدید یا احساسات‌ قوی‌
  • استرس
  • تغیر ناگهانی در دما

زنگ خطر سکسکه

سکسکه بیش از ۴۸ ساعت را سکسکه مداوم یا طولانی می‌نامند و سکسکه‌ای را که بیشتر از یک ماه طول بکشد، سکسکه مقاوم به درمان. در این موارد، سکسکه به بررسی بیشتری نیاز دارد چون ممکن است علت آن تحریک عضلات تنفسی یا بیماری ریوی یا نارسایی کلیه باشد.

چرا سکسکه رخ می دهد

درمان سکسکه 

در زیر به مواردی اشاره می‌شود که شما می‌توانید در حین بروز مشکل، یک یا تعداد بیشتری از آن‌ها را به کار ببرید:

  • داخل یک کیسه کاغذی تنفس کنید (کیسه پلاستیکی به دلیل احتمال چسبندگی آن به بینی و خصوصا در اطفال به هیچ عنوان، توصیه نمی‌شود.)
  • انگشت شست خود را بین دندان‌ها و لب بالا قرار دهید، سپس لب بالا را با انگشت سبابه خود، درست در زیر سوراخ بینی سمت راست، فشار دهید.
  • یک لیوان آب را به سرعت بنوشید، باوری قدیمی وجود دارد مبنی بر اینکه نوشیدن هفت جرعه آب سکسکه را متوقف می‌کند.
  • نان خشک یا یخ خرد شده، قورت دهید.
  • یک قاشق چای خوری شکر خشک بخورید.
  • در برخی متون به گذاشتن یخ و لیمو روی زبان برای متوقف کردن سکسکه، اشاره شده است.
  • بو کردن موادی که بوی نافذی دارند نیز توصیه می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «خاطرات بد از ذهن پاک می‌شود؟» را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

چرا نباید زیاد چای نوشید؟

بدون مصرف دارو سردرد را درمان کنیم

نکاتی برای حفظ انرژی

۳۰ دقیقه پیاده‌روی روزانه چه کمکی به سلامتی می‌کند

با فواید زیتون آشنا شوید

 

با مجله دانستنی دلتا همراه باشید

مصرف هویج خام بهتر است یا پخته؟

هویج فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد؛ اما به دلیل خواص متفاوت هویج پخته شده و هویج خام، سوال رایجی که پیش می‌آید این است که هویج خام بهتر است یا پخته؟

هویج خام بهتر است یا پخته

هویج به عنوان یک سبزی، سرشار از مواد مغذی است که معمولا به صورت خام یا خرد شده در تهیه انواع سالاد، سوپ‌ها و غذاها کاربرد دارد. این ماده خوراکی شیرین و خوش‌طعم، با داشتن ویتامین‌های زیاد، منبع مفیدی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی این موضوع می‌پردازیم که مصرف هویج خام بهتر است یا پخته ؟

هویج خام بهتر است یا پخته ؟

مصرف هویج به صورت پخته شده، باعث از بین رفتن ویتامین C موجود در آن می‌شود، اما بتاکاروتن (بتاکاروتن به‌ عنوان ماده پیش‌ ساز ویتامین A و محلول در چربی در بدن شناخته می‌شود) موجود در آن، در اثر پختن از بین نمی‌رود. بتاکاروتن موجود در هویج، ماده‌ای حساس به گرما نیست.

هنگامی که هویج پخته می‌شود، دیواره‌های سلولی بافت گیاهی آن نرم شده و هضم آن برای دستگاه گوارش راحت‌تر خواهد بود. بنابراین مصرف هویج پخته برای افرادی که مشکلات معده دارند بهتر است.

هویج خام یا پخته

نباید هویج را زیاد پخت؛ چرا که مواد مغذی آن در اثر حرارت زیاد از بین خواهد رفت. دقت داشته باشید که هویج پخته شده را در دمای اتاق به مدت طولانی (بیشتر از ۵ تا ۶ ساعت) نگهداری نکنید؛ زیرا باعث به وجود آمدن مواد مضر روی سطح هویج خواهد شد و خاصیت آن از بین می‌رود.

مصرف هویج پخته نسبت به هویج خام، مزایا و خواص درمانی بیشتری دارد؛ چرا که بتاکاروتن موجود در این ماده غذایی، بعد از پخت حفظ شده و خواص آنتی‌اکسیدانی آن بیشتر می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: مطلب چرا نباید زیاد چای نوشید؟  را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

چگونه پنگوئن‌ها یخ نمی‌زنند!

تاثیر مخرب اضافه وزن روی آلزایمر

دیر غذا خوردن باعث چاقی می‌شود؟

از فواید قارچ چه می‌دانید؟

لیموترش و یک دنیا خاصیت

 

با مجله دانستنی دلتا همراه باشید

لیموترش و یک دنیا خاصیت

لیموترش منبع شگفت‌انگیز ویتامین B۶، آهن، پتاسیم و فیبر است. مصرف تنها یک عدد لیمو ترش می‌تواند ۱۷۸ درصد از میزان نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین کند.

فواید مصرف لیمو

کل لیموترش از پوست آن گرفته تا مغز لیمو ترش برای سلامتی انسان مفید است؛ به همین دلیل در این مطلب از مجله دلتا درباره فواید مصرف لیمو برای سلامتی صحبت خواهیم کرد.

۱- جوان سازی پوست

یکی از خواص مصرف لیموترش جوان سازی پوست است؛ با علم به این موضوع دیگر لازم نیست پول خود را برای خرید کرم‌های گران قیمت صورت مصرف کنید بلکه تنها کافی است لیموترش را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا به پوستی جوان و با طراوت دست یابید.

۲- کمک به کاهش فشار خون

فشار خون بالا می‌تواند منجر به ابتلا به وضعیت‌های خطرناکی مانند نارسایی کلیه، حمله قلبی یا سکته مغزی شود. اما خوشبختانه ثابت شده است که مصرف مرتب لیموترش می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

۳- کمک به کاهش اشتها

اگر با مشکل مصرف بیش از حد غذا مواجه هستید در این صورت مصرف لیموترش می‌تواند به شما کمک کند، چرا که این میوه شگفت انگیز موجب کاهش اشتها می‌شود.

مزایا مصرف لیمو

۴- درمان سریع‌تر سرماخوردگی

علت اینکه در هنگام ابتلا به سرماخوردگی توصیه می‌شود آب پرتقال بنوشید این است که مصرف ویتامین C برای از بین بردن علائم سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است.

۵- کمک به پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه

اگر به سنگ کلیه مبتلا شده باشید می‌دانید که دفع این سنگ با چه درد مشقت‌باری همراه است. اما اگر مصرف لیموترش را بخشی از رژیم غذایی خود قرار دهید دیگر لازم نیست نگران این موضوع باشید. لیمو مقدار زیادی سیترات دارد که ثابت شده است به طور طبیعی مانع از تشکیل سنگ کلیه می‌شود.

۶- کمک به سیستم گوارش

اگر یک لیموترش را به صورت کامل یعنی پوست و میوه آن را با هم مصرف کنید در آن صورت به سیستم گوارشی خود کمک زیادی می‌کنید. لیموترش عمدتا حاوی فیبرهای حل شدنی است که به رشد باکتری‌های سالم روده کمک کرده و به حرکات نرم و منظم روده منجر می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «چرا نباید زیاد چای نوشید؟» را در مجله دلتا بخوانید.

همچنین بخوانید:

چگونه پنگوئن‌ها یخ نمی‌زنند!

دلیل پلک زدن چیست؟

دیر غذا خوردن باعث چاقی می‌شود؟

راز مثلث برمودا کشف شد!

خواص بی‌شمار قهوه

 

با مجله دانستنی دلتا همراه باشید

با فواید زیتون آشنا شوید

زیتون دارای خواص ضدالتهابی بوده و به عنوان یک آنتی‌هیستامین طبیعی با کاهش التهاب در ریه‌ها به درمان آلرژی فصلی کمک می‌کند.

فواید زیتون

بیشتر مردم با فواید سلامتی زیتون‌های سبز آشنا هستند، اما بیشتر آن‌ها هیچ نظری در مورد وجود زیتون‌های سیاه ندارند. اما آیا می‌دانید که زیتون‌های سبز و هم زیتون‌های سیاه از یک نوع هستند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی فواید زیتون می‌پردازیم.

فواید زیتون

زیتون‌های سبز و زیتون‌های سیاه شامل مقادیر مغذی مشابه‌ای هستند. در ادامه به برخی فواید زیتون اشاره می‌کنیم:

بهبود سلامت چشم

مصرف زیتون سیاه می‌تواند مصرف روزانه ویتامین A را تامین کند. همانطور که می‌دانید یکی از مزایای ویتامین A این است که سلامتی چشم و بینایی را بهبود می‌بخشد.

تقویت قلب

ریشه بسیاری از مشکلات قلبی، التهاب است. زیتون‌ سیاه حاوی برخی خواص ضد التهاب قوی است که می‌تواند از برخی بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری کند.

جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌‎های موجود در زیتون سیاه و سبز به کاهش چین و چروک پوست صورت و دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می‌شود.

ضد آفتاب طبیعی

مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین E موجود در زیتون به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست صورت و بدن را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و از آفتاب سوختگی جلوگیری می‌کند.

خواص زیتون

معده و دستگاه گوارش

از جمله فواید زیتون آن است که حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان ریفلاکس معده و سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

روشن کننده طبیعی پوست

مقادیر بالای ویتامین A موجود در زیتون به کاهش رادیکال‌های آزاد در پوست کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد.

درمان کم خونی

زیتون یک منبع غنی از آهن و مس است که به عنوان دو عنصر ضروری برای ایجاد گلبول‌های قرمز شناخته می‌شود. افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون به درمان کم خونی یا آنمی کمک کرده و علائم این بیماری که خستگی، ناراحتی معده، سردرد و تپش قلب هستند را رفع می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر درباره آلزایمر، “احتمال درمان آلزایمر با کشف یک جهش ژنتیکی” را مطالعه کنید.

همچنین بخوانید:

دلیل خمیازه کشیدن زیاد چیست؟

چرا نباید زیاد چای نوشید؟

بدون مصرف دارو سردرد را درمان کنیم

نکاتی برای حفظ انرژی

از فواید قارچ چه می‌دانید؟

 

با مجله دانستنی دلتا همراه باشید