علاوهبر تغذیه درست و اصولی نحوه غذا خوردن اصولی نیز در سلامتی موثر است.
یکی از مهمترین عوامل در سلامتی و جلوگیری از بیماریهای گوارشی، نحوهی غذاخوردن مااست که اکثر مواقع به آن بیتوجه هستیم. آرام غذا خوردن آثار شگفتانگیزی بر سلامت بدن و هضم آسان غذا دارد.
به گزارش مجله پیام دلتا؛ وقتی که صحبت از سلامتی در میان باشد، بسیاری از ما به چیزهایی مثل خوردن غذاهای سالم و ورزش فکر میکنیم، اما تابهحال فکر کردهاید که آرامتر غذا بخورید؟
درحالیکه بسیاری از ما در مورد خوردن میوهها و سبزیجات تازه یا کاهش مصرف قند آموزش دیدهایم، اما بهندرت در مورد نحوهی خوردن آموختهایم.
شاید به این دلیل است که ما فقط نگران این هستیم که چه چیزی باید بخوریم و چه چیزی نباید بخوریم و همین هم نشان میدهد که ما به قوانین صریح و روشن برای سالمماندن بیشتر اشتیاق نشان میدهیم ، اما این از اهمیت موضوع کم نمیکند.
نکاتی دربارهی آرام غذا خوردن برای حفظ سلامتی
درحالیکه
آرام غذا خوردن عاملی نیست که باید در رژیم غذایی برای حفظ سلامتی درنظر
گرفته شود، اما میتوان آن را یکی از مهمترین عوامل خواند. با روشهایی که
معرفی میکنیم، سعی کنید سرعت غذاخوردن خود را پایین بیاورید. با این
روشها حتی میتوانید طعم غذا را بهتر دریابید، از غذاخوردن بیشتر لذت
ببرید و وزن کم کنید.
مقدار کمتری از غذا را، نسبت به مقداری که همیشه در دهان میگذارید، گاز بزنید.
بعد
از اینکه غذا را در دهان گذاشتید، قاشق، چنگال، و… را روی میز یا درون
بشقاب قرار دهید و در دستان خود نگیرید. هنگامیکه غذا را میجوید، دستهای
شما باید آزاد باشد، این کار سبب میشود که بلافاصله بعد از گذاشتن لقمه
غذا در دهانتان ، لقمهی بعدی را در دهان خود نگذارید.
درحالیکه قاشق و
چنگالتان روی میز یا بشقاب است، غذا را بجوید. به طعم و بافت غذا توجه
کنید. اگرچه تحقیقات و توصیهها متفاوت است، اما سعی کنید غذاهای نرم را
حداقل ۵ تا ۱۰ بار و غذاهایی را که سفتتر و چسبناکتر هستند، ۳۰ بار قبل
از بلعیدن بجوید.
بعد از اینکه غذا را کامل جویدید، آن را کامل فرو برید.
هنگامیکه
غذا را خوردید، مجددا غذا را بردارید و در دهان بگذارید. مطمئن شوید که
این کار را بعد از خوردن کامل لقمهی قبل انجام میدهید.
سپس دوباره
قاشق و چنگال را روی میز یا درون بشقاب بگذارید. با این کار زمان غذاخوردن
شما افزایش مییابد. همچنین بهطور طبیعی کمتر غذا میخورید یا زودتر سیر
میشوید.
فواید آرام غذا خوردن
۱. طعم غذا را بهتر میفهمید
یکی
از بارزترین فواید آهسته غذاخوردن این است که بیشتر و بهتر متوجه طعم غذا
میشوید. اگر مدت زمان غذاخوردنتان را دو برابر کنید، بیشتر میتوانید
طعم، بافت و بوی غذایی را که نوش جان میکنید، احساس کنید. در این صورت،
غذا برای شما مطبوعتر بهنظر میرسد.
۲. وزن کم میکنید
وقتی
آرامتر غذا میخورید، متوجه میشوید که یاد میگیرید زودتر دست از خوردن
بکشید. ممکن است متوجه شوید که سیر شدهاید و دیگر نیازی به ادامهی خوردن
ندارید. مطالعات نشان میدهد که «سیری» مفهوم پیچیدهای است که به تعداد
دفعات جویدن غذا، زمانیکه برای غذا خوردن صرف میکنید، ظاهر غذای داخل
بشقاب و همچنین میزان واقعی غذایی که میخورید، بستگی دارد. اگر آهستهتر
غذا بخورید، با مقدار کمتری از غذا سیر میشوید.
۳. غذای بهتری انتخاب میکنید
وقتی
آهستهتر غذا میخورید، بیشتر به طعم آن اهمیت میدهید. چنین کاری خوب است
چون هرچه بیشتر به غذای خود توجه کنید، بیشتر غذاهای سالم و طبیعی را
ترجیح میدهید.
۴. اجتماعیتر میشوید
غذاخوردن میتواند یک رویداد اجتماعی باشد. وعدههای غذایی فرصتی است که مردم دور هم جمع میشوند و زمانی را با هم سپری میکنند. وقتی غذا تمام میشود، هر کس راه خود را میرود و از هم جدا میشوند.
اگر زمان بیشتری برای صرف غذا اختصاص دهید، میتوانید بیشتر با خانواده و دوستان خود صحبت کنید، روابط خود را بهبود ببخشید و بیشتر با مردم، خانواده و دوستان خود ارتباط برقرار کنید.
۵. قبل از اینکه سیر شوید، دست از غذا میکشید
حدود
۲۰ دقیقه طول میکشد تا معده هورمونهایی را ترشح کند که سیری شما را به
مغز اطلاع میدهد. اگر آهستهتر غذا بخورید، به خود این فرصت را میدهید که
سیر شوید؛ پس قبل از اینکه بیش از اندازه غذا بخورید، سیر میشوید و دست
از غذا میکشید.
6. بهبود هضم غذا و دستگاه گوارش
آرام غذا خوردن ،
زمان بیشتری به معده میدهد تا غذا را هضم کند. زمانیکه شما تمام وعدهی
غذایی را در ۵ دقیقه وارد معده میکنید، ممکن است دچار سوءهاضمه شوید.
بهجای آن، همان مقدار غذا را در ۲۰ دقیقه میل کنید. معدهی شما در این
صورت کار سادهتری خواهد داشت. آرام غذا خوردن باعث میشود؛ غذا را بیشتر
بجوید که این امر، شروعی برای فرایند هضم بهتر غذااست.
علاوه بر مواردی که برشمردیم، آهسته غذا خوردن یکی از راهکارهای صبور بودن و حفظ خونسردی است و در جلوگیری از پرخوری هم مؤثر است.
همچنین بخوانید:
کلسیم ، شالوده بدن
روغن غذایی که ما مصرف میکنیم روی سلامتیمان بسیار تاثیرگذار است.
دقت کردهاید که درمورد رژیم غذایی مناسب، چربیها و موضوعاتی که به سلامتی، تناسب اندام و … مربوط هستند، همه متفقالقول از خواص روغن زیتون صحبت میکنند؟ در واقع نمیتوانید کسی را پیدا کنید که با تأثیر و اهمیت این ماده مخالفتی داشته باشد.
سرشار از چربیهای مفید تک-اشباعنشده است
به گزارش مجله پیام دلتا؛ روغن زیتون،
روغنی طبیعی از میوهی چرب درخت زیتون است. حدود ۲۴ درصد از زیتون را
اسیدهای اشباعشده، اسیدهای چرب امگا۶ و اسیدهای چرب امگا ۳ تشکیل میدهد
اما ۷۳ درصد از اسید چرب غالب در زیتون را چربیهای تک-اشباعنشده
میسازند و بینهایت مقوی و سالم است.
چربیهای تک-اشباع در روغن زیتون فوقخام در برابر گرمای زیاد نیز مقاوم هستند، درنتیجه برای پختوپز گزینهی بسیار خوبی بهشمار میروند.
روغن زیتون سرشار از آنتیاکسیدان است
از
خواص روغن زیتون این که سرشار از انواع آنتیاکسیدان است و تأثیر
فوقالعادهای در پیشگیری از برخی بیماریهادارد. روغن زیتون کاملا مقوی
است. علاوه بر اسیدهای چرب مفید، دارای مقادیر قابلتوجهی از ویتامین
E و ویتامین K است.
روغن زیتون، خواص ضدالتهابی قوی دارد
التهاب
مزمن، محرک بسیاری از بیماریها ازجمله سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی،
سندروم سوختوساز، دیابت، آلزایمر، آرتروز و حتی چاقی مفرط است. روغن زیتون
موجب کاهش التهاب میشود. این ویژگی یکی از دلایل سودمندیِ این روغن است.
مطالعهای نشان داده است که آنتیاکسیدانهای روغن زیتون میتوانند ژنها و پروتئینهای محرک التهاب را مهار کنند. خواص ضدالتهابی از مهمترین خواص روغن زیتون بهشمار میرود.
روغن زیتون از سکته مغزی پیشگیری میکند
رابطه میان سکته مغزی و خواص روغن زیتون بهطور گستردهای مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. مطالعهای عمیق و گسترده روی بیش از ۸۴۱ هزار نفر، نشان داد که روغن زیتون تنها منبع چربی تک-اشباعی است که با کاهش خطر سکته مغزی و بیماری قلبی مرتبط است.
در برابر بیماری قلبی از شما محافظت میکند
روغن
زیتون به کمک مکانیزمهای مختلف از بدن در برابر بیماری قلبی محافظت
میکند. در واقع با کاهش التهاب، ممانعت از اکسیدشدن کلسترول LDL به بهبود
عملکرد رگهای خونی کمک میکند و ممکن است از لختگی ناخواستهی خون نیز
جلوگیری کند.
باعث کاهش فشار خون میشود
از
دیگر خواص روغن زیتون میتوان به کاهش فشار خون اشاره کرد. مشکلات فشار
خون نیز یکی از دلایل عمدهی بیماریهای قلبی و مرگ نابهنگام است. پژوهشی
دیگر نیز حاکی از آن بوده است که روغن زیتون نیاز به مصرف داروهای فشار خون
را به میزان ۴۸ درصد کاهش میدهد.
باعث چاقی و افزایش وزن نمیشود
روغن
زیتون موجب چاقی نیست. به عبارت دیگر، مطالعات انجامشده هیچ ارتباطی میان
اضافهوزن و مصرف روغن زیتون پیدا نکردهاند. مطالعهی دیگری که در مدت سه
سال روی ۱۸۷ نفر انجام شد، نشان داد مصرف روغن زیتون باعث افزایش سطح
آنتیاکسیدان در خون و حتی موجب کاهش وزن میشود.
روغن زیتون به جنگ آلزایمر میرود
مبارزه با آلزایمر، یکی دیگر از خواص روغن زیتون است. بیماری آلزایمر شایعترین بیماری انحطاط سلولهای عصبی در دنیا است. یکی از ویژگیهای آلزایمر، ساختن پلاکهایی موسوم به آمیلوئید بتا در سلولهای مغزی است. مطالعهای روی موشها ثابت کرد که وجود مادهای در روغن زیتون میتواند به از بین بردن پلاکهای نامبرده از درون سلولهای مغزی کمک کند.
میتواند در درمان دیابت نوع دوم مؤثر باشد
روغن
زیتون بهشدت در برابر ابتلا به دیابت از بدن محافظت میکند زیرا از نظر
علمی مشخص شده است که این ماده مزایای زیادی در تنظیم قند خون و حساسیت
انسولینی دارد. طی یک پژوهش بالینی تصادفی که بر ۴۱۸ فرد غیردیابتی صورت
گرفت، آثار حفاظتی روغن زیتون در این مورد به تأیید رسید.
روغن زیتون خواص ضدسرطانی دارد
سرطان
نیز یکی از رایجترین علتهای مرگ و میر است. آنتیاکسیدانهای روغن زیتون
میتوانند باعث کاهش تخریب اکسیداتیو بهعنوان یکی از محرکهای اصلی سرطان
بشوند (تخریب اکسیداتیو در اثر رادیکالهای آزاد رخ میدهد).
به درمان رماتیسم مفصلی کمک میکند
رماتیسم مفصلی نوعی بیماری خودایمنی است که باعث درد و تغییر شکل مفاصل میشود. علت اصلی این بیماری کاملا مشخص نیست اما در آن، سلولهای ایمنی اشتباها به سلولهای عادی حمله میکنند. مکمل روغن زیتون ظاهرا موجب بهبود نشانگرهای التهابی و کاهش استرس اکسیداتیو در افراد دچار رماتیسم مفصلی میشود.
دارای خواص ضدمیکروبی است
روغن
زیتون خواص فراوانی دارد که میتواند ، میکروبها و باکتریهای خطرناک را
مهار و از بین ببرد. یکی از این باکتریها، «هلیکوباکتر پیلوری» (یا میکروب
معده) است که در معده زندگی میکند و میتواند باعث زخم و سرطان معده
بشود.
تحقیقات روی انسانها حاکی است که ۳۰ گرم روغن زیتون فوق خام، عفونت هلیکوباکتر پیلوری را در کمتر از دو هفته به میزان ۱۰ تا ۴۰ درصد برطرف میکند.
همچنین بخوانید:
عناب ؛ میوه شفابخش
ویتامینها یکی از فاکتورهای مهم سلامتی بدن هستند که کمبودشان خطرات جدی به دنبال دارد.
با
داشتن یک رژیم غذایی متعادل که شامل غذاهای گوناگون باشد، بدن انسان همهی
ویتامینهایی را که برای عملکرد مناسب نیاز دارد دریافت خواهد کرد. مردان و
زنان با توجه به نوع هورمون ها و شرایط فیزیولوژیکی بدنشان هرکدام به
نوعی از ویتامینها و مکملها نیاز بیشتری دارند. در این مطلب شما را با مهمترین و بهترین ویتامین هابرای مردان آشنا خواهیم کرد.
به گزارش مجله پیام دلتا؛ ویتامین برای تغذیهی مناسب و برای سلامت بدن بسیار حیاتی است. ویتامینها از چند نظر برای انسان مفید هستند:
کمک به عملکرد سلولی طبیعی
تقویت رشد و نمو
جذب مواد مغذی
پیشگیری از بیماری
افزایش سلامت عمومی بدن
بیشتر
مردان مقدار توصیهشدهی روزانهی ویتامینها را از غذا دریافت میکنند و
نیازی به مکملهای غذایی ندارند، اما بعضیها به دلیل سوختوساز بدن،
بیماری یا دلایل دیگر، به ویتامینهای خاصی نیاز دارند.
مهمترین ویتامین ها کدام هستند؟
ویتامینهای فهرستشده در زیر، برای عملکرد مناسب بدن ضروری هستند:
ویتامین A برای دید چشم و سیستم ایمنی بدن
ویتامین B1 (تیامین) به سلولها کمک میکند تا کربوهیدراتها را به انرژی تبدیل کنند.
ویتامین B2 (ریبوفلاوین) به سلولها کمک میکند انرژی تولید کنند.
ویتامین B3 (نیاسین) به عملکرد مناسب سیستمهای گوارش و عصبی کمک میکند.
ویتامین
B6 به بدن کمک میکند هموگلوبین و چندین پیامرسان عصبی در مغز تولید کند،
عملکرد عصبی را تقویت، پروتئینها را تجزیه و به حفظ سطح گلوکز خون کمک
میکند.
ویتامین B12 درتشکیل گلبولهای قرمز، حفظ سیستم عصبی و سوختوساز بدن موثر است.
ویتامین C برای سلامت لثهها و دندانها مفید است و به بدن کمک میکند زخم را بهبود بخشد و آهن مورد نیاز را جذب کند.
ویتامین D در جذب و حفظ سطح طبیعی کلسیم خون به بدن کمک میکند.
ویتامین E برای انعقاد خون بسیار حیاتی است.
بیوتین به تجزیهی پروتئینها و کربوهیدراتها کمک میکند و برای تولید هورمون و کلسترول مهم است.
پانتوتنیک اسید تقریبا مانند بیوتین عمل میکند.
فولات (اسید فولیک) به تشکیل گلبولهای قرمز کمک میکند و برای تولید DNA ضروری است.
روی (زینک) در ایمنی و تقویت سیستم عصبی بدن نقش مهمی دارد.
چگونه ویتامینهای موردنیاز را تأمین کنیم؟
بسیاری از ویتامینهای ضروری را میتوان در منابع غذایی یافت، برای مثال:
تخم مرغ: ویتامین A ،B-1 ،B-3 ،B-12 ،K، بیوتین، پانتوتنیک اسید؛
آووکادو: ویتامین E، B-3، B-6، پانتوتنیک اسید؛
شیر و شیر غنیشده: ویتامین A، B-2، B-12، D، بیوتین، پانتوتنیک اسید؛
گل کلم: ویتامین K و ویتامین C؛
مرکبات: ویتامین C، فولات؛
مغزها و دانهها: ویتامین B-3 ،B-6، بیوتین؛
سبزیجات به رنگ سبز تیره، مانند کلم بروکلی، مارچوبه و کلم پیچ: ویتامین C ،E ،K، فولات؛
سبزیجات برگدار تیره: ویتامین A ،K، فولات.
مردان به چه ویتامین هایی نیاز دارند؟
بعضی
از مردان باید رژیمهایشان را با ویتامینهای اضافی کامل کنند. براساس
تحقیقات انجمن قلب آمریکا، بهترین راه دریافت ویتامینها و موادمعدنی
موردنیاز بدن، ازطریق غذااست، نه مکملها.
مردان مسنتر، بهویژه کسانی که ۵۰ سالگی را رد کردهاند، به ویتامین و موادمعدنی بیشتری نسبت به مردان جوان نیاز دارند. اگر شما هم بالای ۵۰ سال دارید، توجه ویژهای به این ویتامینها داشته باشید:
ویتامین B-12، که سیستم عصبی و گلبولهای قرمزتان را سالم نگه میدارد.
ویتامین B-6، که به تشکیل گلبولهای قرمز کمک میکند.
کلسیم و ویتامین D، که استخوانهایتان را محکم میکنند.
ویتامینهای
گروه B به سیستم گوارش کمک میکنند و برای مردان مسنتر هم بسیار مهم
هستند، چون با بالارفتن سن، سوخت و ساز بدن کاهش پیدا میکند.
شما میتوانید ویتامین D را از نور خورشید یا مکملها دریافت کنید. اما درازکشیدن زیر نور خورشید بدون ضدآفتاب هم توصیه نمیشود، چون خطر ابتلا به سرطان را بالا میبرد. شاید بعضی دکترها مصرف مکملهای ویتامین D را توصیه کنند.
آیا مکملها خطری ندارند؟
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در مقایسه با داروها حساسیت کمتری نسبت به مکملها دارد. هم اکنون مقررات مربوط به مکملها هنوز استانداردسازی نشدهاند، یعنی دستورالعمل خاصی برای اندازهگیری میزان ایمنی و اثرگذاری آنها وجود ندارد. شاید مکملهای مولتیویتامین و ویتامین، برخی از آن ویژگیهایی را که تبلیغ میکنند نداشته باشند. بهتر است زمانی که تصمیم به مصرف مکملها گرفتید با آگاهی و اطلاعات کامل پیش بروید و همیشه پیش از مصرف با یک پزشک مشورت کنید.
البته انجمن قلب آمریکا توصیه کرده است که چندان به مصرف مکملها متکی نباشید.
جمعبندی
ویتامین
ها برای عملکرد مناسب بدن ضروری هستند. بهترین راه دریافت آنها ازطریق
غذااست، اما اگر کمبود ویتامین دارید، مکملها هم دردسترس هستند.
تحقیقات روی اثرگذاری مکملهای ویتامین همچنان ادامه دارند، اما نتایج مختلفی بهدست آمده است. بیشتر افراد نیازی به مصرف مولتیویتامینها ندارند، مگر اینکه پزشک توصیه کرده باشد. شما میتوانید مقدار ویتامین موردنیاز بدنتان را با رژیم غذایی متعادل به دست بیاورید. اگر حس میکنید کمبود ویتامین دارید و بهتر است مکمل مصرف کنید، حتما با پزشک مشورت کنید.
همچنین بخوانید:
ویتامین D ، هدیه گرانبهای خورشید
انتقاد از خود بیش از اندازه به عزت نفس پایین و کمالگرایی منجر خواهد شد.
ما انسانها معمولاً بصورت ناخودآگاه و بدون آنکه متوجه باشیم دائما در حال انتقاد از خود
هستیم. باید به این درک برسیم که با این کار چه آسیبهای سخت و دشواری را به شخصیت خودمان وارد میکنیم.
۱.برای هر موقعیت منفی و ناخوشایند خود را سرزنش میکنید
به
گزارش مجله پیام دلتا؛ وقتی اتفاق ناخوشایندی رخ میدهد شما احساس میکنید
که خودتان شخصا مسئول آن ماجرا هستید، به سرعت تمام مسئولیتها را به گردن
میگیرید، خودتان را بابت هر آنچه که رخ داده است سرزنش میکنید و تمام
عوامل بیرونی موجود و مسبب آن ماجرا را نادیده میگیرید.
۲. در برابر اشتباهاتی که مرتکب میشوید خود را مقصر میدانید
در
این مواقع به جای آنکه بگویید: «این راه برای انجام این کار اشتباه بود.
دفعه دیگر روش دیگری را امتحان میکنم» خودتان را خرد و ضعیف و بیارزش
میکنید و میگویید: «من فردی ناتوان و درمانده و بیعرضه هستم.» به این
ترتیب، شما روی رفتاری که مشکل ساز بوده است و چیزی که میتوانید درجهت
اصلاح و بهبودی آن گام بردارید تمرکز نمیکنید. بلکه، افکار منفی را به
شخصیت خود نسبت میدهید و بطور کلی اعتماد به نفس خودتان را تحلیل میبرید.
۳. اغلب از ریسک کردن اجتناب میکنید
هر
بار شکست میخورید و به همین دلیل همیشه به خودتان میگویید که قرار است
شکست بخورید. به این ترتیب، در نهایت خود را راضی میکنید که بطور کلی
امنترین مسیر برای جلوگیری از شکست اقدام نکردن و ریسک نکردن است.
۴. از ابراز عقیده خود اجتناب میکنید
چه
اتفاقی میافتد اگر حرف احمقانهای بزنید؟ شاید با خودتان فکر میکنید که
آدم خسته کنندهای هستید یا اطلاعات کافی برای بحث کردن با گروهی از افراد
خاص را ندارید. البته که وقتی اطلاعات بسیار کمی در مورد موضوعی مشخص دارید
هوشمندانه است که خود را فردی آگاه و مطلع نشان ندهید اما اگر در حضور
افرادی که سطح آگاهی برابری با شما یا حتی اطلاعات کمتری از شما دارند
اینگونه رفتار کنید، احتمالاً دچار انتقاد از خود میشوید و خودتان را
مجبور به عقب نشینی خواهید کرد.
۵. معمولا خود را با فرد دیگری مقایسه میکنید
در این صورت، عزت نفس شما به این بستگی دارد که بدانید ارزیابی دیگران از شما چگونه است. درصورتی که شما از آگاهی یا مهارت کمتری در مقایسه با این افراد برخوردار باشید، انتقاد از خود شدت می یابد.
۶. هرگز از دستاوردهای خود راضی نیستید
فرقی
نمیکند که چه کاری انجام میدهید؛ شما دائم در حال غر زدن، گله و شکایت
کردن هستید؛ حتی در صورت کسب نتایج مثبت، عیب و ایرادی پیدا میکنید و شروع
به غر زدن میکنید.
۷. استانداردهای بالا و غیرممکن دارید
آیا
معتقدید که اگر شدیداً باهوش، جذاب، ثروتمند و فوق خلاق نباشید نمیتوانید
شاد و خوشحال باشید؟ آیا استانداردهایی دارید که برآورده شدن آن ها غیرممکن
است؟ در این صورت، این حالت هم شکل دیگری از عدم رضایت شما از
دستاوردهایتان است. شما انتخاب میکنید که خود را در وضعیت ناراضی بودن
قرار بدهید.
۸. نگرانیها و “چه میشد اگر” ها
شما بدترین حالت هر
ماجرایی را که اتفاق میافتد پیشبینی میکنید و با تجسم کردن آن خود را
آزار میدهید؟ اضطراب و نگرانی یکی از انواع تردید و انتقاد از خود است.
۹. مسائل مرتبط با ظاهر فیزیکی
شاید
با ظاهر خود مشکلاتی دارید و نمیتوانید از شر آنها راحت شوید. اگر شما از
نظر خودتان هرگز به اندازه کافی خوب به نظر نمیرسید، باید بدانید که
گرفتار دام انتقاد از خود شده اید.
۱۰. هرگز درخواست کمک از کسی نمیکنید
اگر درخواست کمک از دیگری کاری سخت و دشوار و بدتر از آن مصیبتی سنگین برای شما به شمار میرود، پس شما فردی خود انتقادگر هستید و ترس از ضعیف یا بیعرضه دیده شدن را دارید.
۱۱. از نیازها و آرزوهای خود حمایت نمیکنید
فردی
که بیش از اندازه از خود انتقاد میکند، به خودش میقبولاند که عدم پذیرش
نیازها و خواسته هایش از سمت جهان هستی را به تعویق بیندازد و از ابراز
وجود فرار میکند.
۱۲. پرورش افکار مرتبط با خودزنی
اشکال گوناگون
خودزنی در برخی افراد درواقع نمود فیزیکی از دردی عاطفی است. در بسیاری از
موارد درد عاطفی ریشه در انتقاد از خود دارد.
۱۳. شما والدین یا پرستارهایی انتقادگر داشته اید
آیا
وقتی کودک بودید مورد انتقاد و سرزنش پدر یا مادر یا هر دوی آنها قرار
میگرفتید؟ اگر چنین بوده ، احتمالا تمام انتقادها و سرزنش هایی را که از
والدین یا پرستار خود شنیدهاید جذب کردهاید و منتقد درونی خود را پرورش
داده اید.
۱۴. بر تحلیل اشتباهات خود مداومت میورزید
اگر در تحلیل اشتباهات خود از حدود طبیعی فراتر میروید، پس احتمالا بیجهت خود را تنبیه میکنید.
۱۵. هنگام انتقاد از خود به آسانی نمیبخشید
بخشش خود و دیگران مستلزم نادیده گرفتن هرگونه سرزنش و نکوهش است. اگر مدام در فکر انتقاد ازخود هستید، نادیده گرفتن آنها کاری سخت و دشوار خواهد بود.
۱۶. از خودتان تعریف نمیکنید
شما
دلیلی نمیبینید که از عبارتهای تاکیدی مثبت از قبیل “من خوب هستم”، “من
میتوانم این کار را انجام بدهم” یا “من میتوانم این مسئله را مدیریت کنم”
استفاده و عزت نفس و اعتماد به نفس خودتان را تقویت کنید.
۱۷. در برابر بازخوردها و نظرات دیگران حالت تدافعی به خود میگیرید
اگر
شما از آن دسته افرادی باشید که خود را شدیداً سرزنش می کنید و مورد
انتقاد قرار میدهید، احتمالاً در چنین مواقعی در برابر نظرات منتقدانه
دیگران واکنشی افراطی نشان میدهید، مسئله را شخصی میکنید و همه چیز را به
خودتان میگیرید.
۱۸. نمیتوانید تعریف و تمجید دیگران را بپذیرید
آیا
وقتی کسی چیز خوبی در مورد شما میگوید و از شما تعریف میکند، احساس
میکنید که سزاوار و شایسته این تعریف و تمجیدها نیستید؟ اگر چنین است پس
دیدگاه همیشگی شما انتقاد از خود است.
۱۹. افکار شما به گروهی از ارزشهای سیاه و سفید محدود میشوند
اگر
قبول ندارید که ارزشهای بسیار زیادی در جامعه وجود دارد، پس برای شما
هرچیزی یا خوب است یا بد. نظرات مطلقا سیاه یا سفید داشتن موجب میشود که
موفقیتهای نسبی را نادیده بگیرید و به خودتان برای موفقیتهای کوچکتر و
جزئیتر اعتبار بدهید.
۲۰. دستاوردهای شما در برابر توانمندیهایتان بیارزش است
یکی
از نشانههای بارز و آشکار خود انتقادی مزمن عبارت است از عملکرد ضعیف و
نامناسب. سالها میگذرد و شما در تمام این سالها کمترین محسنات خودرا
نشان دادهاید به طوریکه وقتی به خود و زندگیتان نگاه میکنید ناامید
میشوید از این که چقدر از زندگی عقب افتاده اید. تمایل شما به انتقاد از
خود اصلیترین مسبب این وضعیت است.
همچنین بخوانید:
خودشیرینی ؛ راهکار پیشرفت ضعیف النفس ها
ویتامین ها و مواد معدنی موجود در زغال اخته، این میوه را انتخاب ایدئالی برای اضافه کردن به رژیم غذایی میکند.
تحقیقات
و مطالعات زیادی دربارهٔ خواص زغال اخته و فواید این میوه
برای سلامتی صورت گرفته است. این تحقیقات همگی گویای آن بودند که زغال اخته
فوایدی دارد که شاید در کمتر ماده خوراکی طبیعی دیگری بتوان یافت.
به گزارش مجله پیام دلتا؛ در این مطلب، شما را با خواص زغال اخته آشنا خواهیم کرد.
درخت زغال اخته چندان تنومند نیست، اما معمولاً بین ۵-۱۰ متر بلندی و تنهای بهرنگ قهوهای تیره دارد و وقتی به مرحله میوه دادن میرسد شاخ و برگ زیادی پیدا میکند. وقتی شکوفه میدهد، پر میشود از گلهای زردرنگ کوچک.
خود زغال اخته دانهای است کوچک و بیضیشکل. این دانه معمولاً یا زرد کمرنگ است یا قرمز تیره. البته بیشتر انواع زغال اخته که در نقاط مختلف رشد میکنند به همان رنگ قرمز تیره هستند. هر دانه زغال اخته هسته کوچکی هم دارد. ازلحاظِ ظاهری شبیه به میوهای است که از هستهاش دانههای قهوه تهیه میکنند.
خواص زغال اخته
۱. درمان اسهال
یکی
از مهمترین خواص زغال اخته خاصیت درمانی آن برای اسهال و اسهال خونی است.
این میوه حاوی مقدار زیادی «تانین» است. گسی دهان در نتیجه همین تانین
اتفاق میافتد. از گذشتههای دور، از زغال اخته برای درمان اسهال استفاده
میشده است. در کنار میوه زغال اخته، از گلِ درخت آن هم برای درمان اسهال
استفاده میشود.
۲. توانبخشی
زغال اخته مقوی است و خاصیت
توانبخشی دارد. این به دلیل مواد معدنی و مغذیِ فراوان موجود در آن است.
زغال اخته سرشار است از ترکیباتی مانند کلسیم، پتاسیم، آهن، زینک. در کنار
اینها، یکی از منابع غنی سدیم است. سدیم در کوتاه کردن دوره نقاهت پس از
درمان بیماریها تأثیرگذار است.
۳. خواص زغال اخته برای کبد
یکی دیگر از خواص زغال اخته تأثیر آن بر بهبود عملکرد کبد است. برای رسیدن به این اثرگذاری، زغال اخته را باید به طور منظم مصرف کرد.
۴. ادرارآوری
بر اساس آموزههای طب سنتی چین، یکی دیگر از خواص زغال اخته خاصیت دیورتیک یا ادرارآوری آن است. زغال اخته باعث میشود ادرار با سهولت بیشتری تولید و خارج شود. این مسئله باعث بهبود عملکرد کلیهها میشود و علاوهبرآن به کاهش فشار خون بالا و سم زدایی بدن هم کمک میکند.
۵. منبع غنی ویتامین c
مصرف
زغال اخته برای پیشگیری از بیماریهایی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا مفید
است. زغال اخته یکی از منابع غنی ویتامین C بهشمار میرود. این ویتامین
خاصیت ضدالتهابی، ضدویروسی و ضد باکتری دارد. البته فقط این خاصیت فقط با
خوردن خام زغال اخته حاصلمی شود. حرارت دادن و پختن زغال اخته ویتامین ث
را از بین میبرد.
۶. دارا بودن خواص آنتیاکسیدانی
زغال اخته
بهسیاق بیشتر میوههای دیگری که از لحاظ شکلوشمایل شبیه آن هستند، خواص
آنتیاکسیدانی هم دارد. آنتی اکسیدان از بدن در برابر رادیکال های آزاد و
بیماریهای مزمن محافظت میکند.
۷. مقاومسازی بدن در برابر بعضی بیماریها
مصرف
زغال اخته بدن را در برابر بعضی از بیماریها و اختلالها مقاوم میکند.
ازجملۀ این موارد میتوان به تب، بیماری های روده، بیماری های قلبی ـ عروقی
و وبا اشاره کرد.
حتی پوست درخت زغال اخته هم خواص درمانی دارد. استفاده از آن تقریبا مثل چوب دارچین است. این نکته را هم فراموش نکنید که برای بهره بردنِ حداکثری از خواص زغال اخته، بهتر است میوه آن را دستنخورده و خام مصرف کنید. خشک کردن، پختن یا هر فرایند دیگری بالاخره بعضی از ترکیبات را از بین میبرد.
ترکیبات موجود در زغال اخته
در جدول زیر میتوانید ترکیبات موجود در ۲۵۰ میلیلیتر شربت خالص و طبیعی زغال اخته را ببینید:
کالری
۱۵۲
چربی
۰
کلسترول
۰
کربوهیدرات
۳۷ گرم
فیبر رژیمی
۰
شکر
۲۷ گرم
پروتئین
۱ گرم
عوارض مصرف زغال اخته
تاکنون هیچ نوع عارضه خاصی برای خوردن زغال اخته مشخص نشده است. فقط بعضی افراد ممکن است به آن حساسیت داشته باشند.
همچنین بخوانید:
هزار و یک راز گیلاس