27 نکته علمی در مورد سلامتی

اطلاعات مختصر و مفید می‌تواند به شما در بهبود سلامتی کمک کند.

نکته علمی برای سلامتی

  

وقتی که بحث سلامتی و تغذیه است، ابهامات بسیاری پیش می‌آید. اغلب به نظر می‌رسد مردم، حتی کارشناسان  خبره، نظرات کاملا متضادی دارند. همیشه بین رژیم گرفتن و نگرفتن، بین اینکه  یک ماده غذایی می‌تواند مفید باشد یا مضر و از این دست مسائل چالش‌هایی  وجود داشته است. در این مطلب سعی شده است تا بر اساس تحقیقات و مطالعات  صورت گرفته از سوی محققان، به ۲۷ نکته علمی در مورد سلامتی پرداخته شود.

۱. نوشیدنی‌های دارای قند مصرف نکنید

به گزارش مجله پیام دلتا؛ نوشیدنی‌های دارای قند، شدیدا باچاقی، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و تمام مشکلات سلامتی در ارتباط هستند. به خاطر داشته باشید که آب میوه‌ها نیز به اندازه‌ی نوشیدنی‌های گازدار مضر هستند. آنها به همان اندازه حاوی مقدار زیادی قند و مقدار کمی آنتی‌اکسیدان هستند. پس به آثار مضر قند بی‌توجه نباشید.

۲. آجیل بخورید

نکته علمی در مورد سلامتی

آجیل به رغم چربی بالایی که دارد، بسیار مغذی و سالم است. آجیل حاوی مقدار زیادی منیزیم، ویتامین E، فیبر و دیگر مواد مغذی است. مطالعات نشان داده‌اند که آجیل و به‌ویژه بادام می‌تواند به کاهش وزن و مبارزه با دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی کمک کند

۳. از غذاهای بی‌کیفیت و فرآوری شده استفاده نکنید

غذاهای بی‌کیفیت فرآوری شده (مثل چیپس و  پفک) در رژیم غذایی یکی از دلائل چاقی و ابتلا به برخی بیمار ها است. این  غذاها مهندسی شده‌اند، بنابراین آن ها مغز را فریب می‌دهند تا بیش از آنچه  نیاز داریم مصرف کنیم .

۴. قهوه بنوشید

قهوه برای سلامتی‌ مفید است. آنتی‌اکسیدان‌های قهوه زیاد است و مطالعات نشان داده‌اند کسانی که قهوه می‌نوشند عمر طولانی‌تری دارند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری پارکینسون، آلزایمر و بیماری‌های متعدد دیگر در آنها کم است.

۵. ماهی های چرب بخورید

نکته علمی در مورد سلامتی

تقریباً همه موافقند که ماهی غذای سالمی است. این مورد به ویژه در مورد ماهی‌های چرب مانند سالمون که حاوی اسید چرب امگا۳ و مواد مغذی بسیار دیگر است صحت  دارد. مطالعات نشان داده‌اند در افرادی که بیشترین مقدار ماهی را مصرف  می‌کنند، خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی، زوال عقل و افسردگی کمتر است.

۶. خواب کافی داشته باشید

 خواب کافی برای افراد بسیار اهمیت دارد.  خواب کافی اگر نه بیشتر، اما به اندازه‌ی رژیم و ورزش اهمیت دارد. کمبود  خواب می‌تواند مقاومت به انسولین را تحریک کند، همچنین در اثر کم‌خوابی  هورمون‌های اشتها به خوبی کار نمی‌کنند و عملکرد ذهنی و فیزیکی بدنکاهش  می‌یابد.

۷. مراقب سلامت دل و روده‌ی خود باشید

یکی از راه‌های مناسب برای بهبود سلامت  شکم، خوردن غذاهای حاوی پروبیوتیک (مانند ماست) است، همچنین می‌توانید از  مکمل‌های پروبیوتیک استفاده  و فیبر زیاد مصرف کنید. فیبر برای باکتری‌های شکمی مانند سوخت عمل می‌کند.

۸.  قبل از وعده‌های غذایی آب بنوشید

نکته علمی در مورد سلامتی

نوشیدن آب کافی مزایای متعددی دارد. یکی  از مزایای مهم آن افزایش مقدار کالری‌ است که می‌سوزانید. بهترین زمان  نوشیدن آب نیم ساعت قبل از وعده‌های غذایی است.

۹. گوشت را بیش از حد پخت نکنید یا آن را نسوزانید

یک نکته علمی در مورد سلامتی این است که  گوشت پروتئین بسیار بالایی دارد و حاوی مواد مغذی متعددی است. مسائل بسیاری  هنگام پخت بیش از اندازه یا سوزاندن گوشت می‌تواند منجر به شکل‌گیری  ترکیبات خطرناکی شود که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند.

۱۰. قبل از خواب از نور زیاد پرهیز کنید

زمانی که در معرض نور در شب قرار  می‌گیریم، عمل تولید هورمون خواب یعنی ملاتونین دچار اختلال می‌شود. یک  ترفند جالب، استفاده از عینک کهربایی است که از ورود نور آبی در شب به چشم  جلوگیری می‌کند.

۱۱. از ویتامین D3 استفاده کنید

نکته علمی در مورد سلامتی

در گذشته، بیشتر مردم ویتامین D مورد نیاز خود را از نور خورشید دریافت می‌کردند. بیشتر مردم امروزه نور  طبیعیِ کافی دریافت نمی‌کنند. اگر نمی‌توانید در معرض نور آفتاب قرار  بگیرید، بدانید که مکمل‌های ویتامین D مزایای بسیار زیادی برای سلامتی  دارند. از جمله‌ی این مزایا، بهبود سلامت استخوان، افزایش قدرت بدنی، کاهش  علائم افسردگی و کاهش خطر ابتلا به سرطان است. همچنین ویتامین D به شما کمک  می‌کند عمر طولانی‌تری داشته باشید.

۱۲. میوه و سبزیجات بخورید

میوه‌ها و سبزیجات غذاهای «پیش‌فرض» و  سالم برای همه محسوب می‌شوند. تحقیقات نشان داده است افرادی که میوه و  سبزیجات بیشتری می‌خورند عمر طولانی‌تری دارند و خطر ابتلا به بیماری‌های  قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی و انواع بیماری‌ها در آنها کمتر است.

۱۳. حتما پروتئین کافی مصرف کنید

مصرف پروتئین کافی بسیار مهم است. مصرف  زیاد پروتئین می‌تواند سوخت‌و‌ساز را به طور قابل توجهی افزایش دهد و در  عین حال باعث شود احساس سیری کنید. همچنین تحقیقات نشان داده‌اند که خوردن  پروتئین زیاد، مقدار قند خون و فشار خون را کاهش می‌دهد.

۱۴. ورزش‌های هوازی انجام دهید یا راه بروید

انجام تمرینات ایروبیک (هوازی) یکی از بهترین راه‌هایی است که می‌توانید برای سلامت بدنی و ذهنی خود انجام دهید.

۱۵. از مصرف دخانیات و مواد مخدر بپرهیزید

نکته علمی در مورد سلامتی

اگر از توتون،تنباکو یا مواد مخدر استفاده  می‌کنید، تغذیه و ورزش کمترین نگرانی‌های شما هستند، چرا که اول باید  مشکلات جدی‌تر را حل کنید. اگر از الکل استفاده می‌کنید و به آن اعتیاد  دارید آن را به طور کامل کنار بگذارید.

۱۶. از روغن زیتون استفاده کنید

روغن زیتون با درجه‌ی خلوص بالا،  سالم‌ترین روغن در دنیا است. این روغن حاوی روغن‌های اشباع‌نشده و  آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی‌ است که می‌توانند با التهاب مبارزه کنند.

۱۷. مقدار مصرف شکر را کاهش دهید

شکر بدترین ماده در رژیم غذایی است. مقدار  کمی از این ماده خوب است اما زمانی که افراد از مقدار زیادی شکر استفاده  می‌کنند، به سلامت متابولیسم خود آسیب می‌زنند. مصرف زیاد شکر علاوه بر  ابتلا به انواع بیماری‌ها مانند چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی با  برخی  سرطان‌ها مرتبط است.

۱۸. کربوهیدرات‌های تصفیه شده‌ را زیاد مصرف نکنید

نکته علمی در مورد سلامتی

تمام کربوهیدرات‌ها به روش یکسانی تولید نمی‌شوند. کربوهیدرات‌های اصلاح شده به شدت فرآوری  شده‌اند و تمام فیبرهای موجود در آنها جدا می‌شود. مواد مغذی آنها کم است و  می‌توانند به شدت مضر باشند. مطالعات نشان می‌دهند که کربوهیدرات‌های  اصلاح شده به پرخوری و بیماری‌های متابولیکی متعدد منجر می‌شوند.

۱۹. از چربی‌های اشباع‌ نترسید

نکته علمی در مورد سلامتی که کمتر کسی از  آن اطلاع دارد در مورد چربی‌ها است. جنگ بر سر چربی‌های اشباع‌ اشتباه است.  درست است که چربی اشباع‌ کلسترول را بالا می‌برد اما مطالعات جدید روی  صدها هزار نفر نشان داده‌اند که رابطه‌ای بین مصرف چربی اشباع و بیماری  قلبی وجود ندارد.

۲۰.  وزنه سنگین بلند کنید

بلند کردن وزنه یکی از بهترین راه‌هایی  است که می‌توانید بدن‌ را قوی کنید. بهترین کار این است که به باشگاه بروید  و وزنه بزنید، اما انجام تمرینات مربوط به وزن بدن نیز به همان اندازه  موثر است.

۲۱. چربی‌های ترانس مصنوعی استفاده نکنید

نکته علمی در مورد سلامتی

چربی‌های ترانس مصنوعی به شدت مضر بوده و  با التهاب و بیماری‌های قلبی مرتبط هستند. یک نکته علمی در مورد سلامتی این  است که هر چه می‌توانید از اینگونه چربی ها مصرف نکنید.

۲۲. از گیاهان دارویی و ادویه‌جات استفاده کنید

برای مثال زنج 




بیل و زردچوبه هر دو حاوی آنتی‌اکسیدان و آثار ضدالتهاب هستند و برای  سلامتی‌بسیارمفیدند. باید تا جایی که می‌توانید از گیاهان دارویی و  ادویه‌جات مختلف استفاده کنید.

۲۳. مراقب روابط‌خود باشید

روابط اجتماعی نکته علمی در مورد سلامتی  است. روابط بسیار مهم‌اند و نه فقط سلامت ذهنی، بلکه سلامت بدنی را نیز  تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهند. تحقیقات نشان داده‌اند افرادی که روابط  نزدیکی با دوستان و خانواده دارند سالم‌تر هستند و عمر طولانی‌تری نسبت به  بقیه دارند.

۲۴.غذاهای مصرفی خود را ارزیابی کنید

 مطالعات نشان داده‌ است کسانی که غذای مصرفی خود را ارزیابی می‌کنند عملکرد بهتری در کاهش وزن خود و پایبندی به تغذیه‌ی سالم دارند.

۲۵. اگر چربی شکمی زیادی دارید، از شر آن خلاص شوید

نکته علمی در مورد سلامتی

چربی‌های بدن با هم فرق دارند. در واقع  چربی دور شکمی شمااست که مشکلاتی را به وجود می‌آورد. این چربی در اطراف  اعضای بدن ساخته می‌شود و به شدت با بیماری‌های متابولیک مرتبط است. کاهش  کربوهیدرات‌ها، خوردن پروتئین بیشتر، و خوردن مقدار زیادی فیبر همگی بهترین  راه‌های خلاص شدن از چربی شکم است.

۲۶. رژیم نگیرید

رژیم‌ها به طور آشکار ناکارامد هستند و به  ندرت در طولانی‌مدت اثر دارند. در حقیقت، «رژیم گرفتن» یک عامل قدرتمند  برای اضافه وزن در آینده است. به جای اینکه رژیم بگیرید، خود را با سبک  زندگی سالم‌تری تطبیق دهید.

۲۷. تخم‌مرغ بخورید

خوردن تخم‎مرغ نکته علمی در مورد سلامتی  است که حتماً رعایت کنید. تمام بخش‌های تخم‌ مرغ به قدری مغذی است که از آن  به عنوان «مولتی‌ویتامین طبیعت» یاد می‌شود. این افسانه وجود دارد که تخم  مرغ به دلیل کلسترول موجود در آن برای بدن مضر است. مطالعات نشان داده‌اند  که تخم مرغ در اکثر افراد هیچ اثری در افزایش کلسترول خون ندارد.


ماسک روغن زیتون برای مراقبت از پوست

استفاده از ماسک‌های طبیعی سلامتی و شادابی پوست را تضمین می‌کند.

  

بسیاری از بانوان ترجیح می‌دهند که برای مراقبت از مو و پوست خود، از روغن‌های طبیعی مانند زیتون طبیعی استفاده کنند. می‌توانید روغن زیتون را به سادگی با مواد طبیعی دیگر ترکیب  و انواع ماسک روغن زیتون را درست کنید.

۱. ماسک روغن زیتون و عسل

ماسک روغن زیتون

به گزارش مجله پیام دلتا؛ ترکیب روغن زیتون و عسل، ماسک مولتی‌ویتامینی را می‌سازد که با آبرسانی به پوست، به رفع خشکی و نواقص پوست کمک می‌کند.

هر دو ماده‌ی تشکیل‌دهنده‌ی این ماسک  به‌دلیل داشتن تاثیرات ضد التهاب، با پوست‌های حساس سازگار هستند. این ماسک  برای التیام  حساسیت پوست و نیز درمان سوختگی ایدئال است.

مواد لازم

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون (۳۲ گرم)؛
  • ۱ قاشق غذاخوری عسل (۲۵ گرم).

طرز تهیه

  • مواد را درون کاسه‌ای بریزید و آن‌قدر هم بزنید تا به ترکیبی یکدست برسید.
  • صورت خود را با صابون ملایم تمیز کنید و آن را با لایه‌ی مناسبی از ماسک بپوشانید.
  • ۳۰ دقیقه صبر کنید و سپس صورت‌ خود را بشویید.
  • ۲ یا ۳ بار در هفته این کار را تکرار کنید.

۲. ماسک روغن زیتون و روغن نارگیل

ماسک روغن زیتون

کمتر کسی است که خواص روغن نارگیل برای پوست و مو نداند. در این ماسک، اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون با آنتی‌اکسیدان‌های روغن نارگیل ترکیب می‌شوند و ماسکی را به وجود می‌آورند که ۱۰۰‌٪ ضد پیری است .

این مواد مغذی به سفت شدن پوست کمک  می‌کنند و لایه‌ی محافظی به‌ وجود می‌آورند که از پوست به‌خوبی  دربرابر رادیکال‌های آزاد و نور خورشید محافظت می‌کند.

مواد لازم

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون (۳۲ گرم)؛
  • ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل (۲۵ گرم)؛

طرز تهیه

  • روغن زیتون و روغن نارگیل را با هم مخلوط کنید و هنگامی که به ترکیبی یکدست رسیدید، آن را به  جای جای صورت‌ که مایل بودید بمالید.
  • اجازه بدهید تا این ترکیب به‌خوبی جذب پوست شود .
  • حداقل ۳ بار در هفته این ماسک را روی صورت قرار بدهید.

۳. ماسک روغن زیتون و جو دوسر

ماسک روغن زیتون

این ماسک، یک ماسک طبیعی برای لایه برداری پوست است که سلول‌های مرده و منافذ بسته‌ی پوست را از بین می‌برد.

ماسک روغن زیتون و جو دوسر باعث کاهش جوش  سرسیاه و نیز کاهش لکه‌های پوستی می‌شود و بافتی نرم و مرطوب را برای پوست  صورت به ارمغان می‌آورد.

مواد لازم

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون (۳۲ گرم)؛
  • ۱ قاشق غذاخوری آرد جو دوسر (۱۰ گرم).

طرز تهیه

  • مواد بالا را در ظرفی بریزید و تا زمانی که ترکیبی غلیظ به دست بیاید آن را هم بزنید.
  • این ماسک را به تمام صورت خود بمالید و اجازه بدهید که برای ۲۰ دقیقه روی پوست باقی بماند.
  • صورت‌ خود را با آب ولرم بشویید و این کار را دو بار در هفته تکرار کنید.

۴. ماسک روغن زیتون و آووکادو

ماسک روغن زیتون

ترکیب ماسک روغن زیتون و آووکادوی پوره‌شده محصولی طبیعی و عالی است که پوست را عمیقا پاکسازی و به بازسازی آن کمک می‌کند.

این ماسک دارای اسید‌های چرب، ویتامین E و  آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی است که به پروسه‌ی بازسازی سلولی سرعت  می‌بخشند. همچنین ترکیبات این ماسک باعث جلوگیری از چین و چروک  صورت می‌شود.

مواد لازم

  • یک آووکادوی رسیده؛
  • یک قاشق غذاخوری روغن زیتون (۱۶ گرم).

طرز تهیه

  • آووکادو را با چنگال به‌صورت پوره دربیاورید و روغن زیتون را به آن اضافه کنید.
  • وقتی خمیری لطیف به دست آوردید، آن را به تمام صورت و اگر تمایل داشتید به گردن و سینه‌ی خود بمالید.
  • ۳۰ دقیقه صبر کنید و سپس ماسک را با آب ولرم بشویید.
  • دو بار در هفته از این ماسک استفاده کنید.

۵. ماسک روغن زیتون و سفیده‌ی تخم‌مرغ

ماسک روغن زیتون

نتیجه‌ی ترکیب روغن زیتون و سفیده‌ی  تخم‌مرغ، یک ماسک سفت‌ و ترمیم‌کننده‌ی نواقص پوست است که به‌لطف مواد مغذی  خود، پوستی شفاف و لطیف را به شما هدیه می‌دهد.

مواد لازم و طرز تهیه

  • سفیده‌ی تخم‌مرغ را خوب هم بزنید و روغن زیتون را به آن اضافه کنید.
  • این ماسک را به تمام صورت بمالید و اجازه دهید که ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی پوست باقی بماند.
  • با آب ولرم و حرکات دایره‌ای و ملایم، مواد باقی‌مانده را از روی پوست پاک کنید.
  • این ماسک را ۲ تا ۳ بار در هفته استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

راه های درمان گودی زیر چشم 

گلاب ؛ نوشیدنی برای رفع عطش روزه داران! 

سرکه سیب ؛ درمان کننده هزار و یک درد 

بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا با مایکروویو

زندگی مدرن امروزی سعی دارد تا همه چیز را در کوتاه‌ترین زمان آماده کند و این مسئله شامل آماده کردن وعده‌های غذایی نیز می‌شود.

گرم کردن غذا با مایکروویو

  

معمولاً برای گرم‌کردن غذا آن را در  مایکروویو می‌گذاریم. اگرچه گرم کردن غذا با مایکروویو امری عادی‌است اما  بعضی غذاها را هرگز نباید در مایکروویو گرم کنید، چون سلامتی افراد را باخطر مواجه می کنند.

متخصصان تغذیه معتقدند: «خوردن  باقی‌مانده‌ی غذاها روشی سالم و اقتصادی است. اما گرم کردن بعضی غذاها  خطرناک است. به ویژه اگر قبلاً در شرایط خوب (در ظرف دربسته و دمای مناسب)  نگهداری نشده باشند.»

به گزارش مجله پیام دلتا؛  برای بسیاری از این غذاها مشکل فقط گرم کردن آن ها با مایکروویو نیست،  بلکه تغییراتی است که در دمای غذا از زمانی‌که آن را رمصرف نمی کنید تا  وقتی که دوباره گرم می‌کنید به‌وجود می‌آید. به‌هرحال با این مطلب همراه  باشید تا بدانید چه خوراکی هایی را نباید در مایکروویو گرم کنید.

۱. سیب‌زمینی

گرم‌کردن سیب‌زمینی‌ که بعد از پخته‌شدن  بار اول، در دمای اتاق سرد شده‌اند می‌تواند باعث مسمومیت غذایی شود. اگر  بگذارید سیب‌زمینی‌ها در دمای اتاق سرد شوند ممکن است باکتری بوتولیسم در  آن رشد کند، پس بهتر است اگر نمی‌خواهید سیب‌زمینی را بلافاصله بعد از پختن  بخورید، آن را در یخچال قرار دهید. گرم‌کردن سیب‌زمینی بعد از سردشدن آن  در یخچال، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

۲. مرغ

گرم کردن غذا با مایکروویو

گرم‌کردن دوباره‌ی مرغ اشکالی ندارد، اما  اگر آن را در مایکروویو می‌گذارید مطمئن شوید که تا عمق آن کاملاً داغ  می‌شود. گاهی اوقات مایکروویو همه‌جای غذا را یک‌دست گرم نمیکند. اگر مرغ  کاملا ًپخته نشود، ممکن است بعضی باکتری‌ها روی آن باقی بماند.

۳. برنج

گرم کردن غذا با مایکروویو

اگر برنج در دمای اتاق سرد شده باشد، ممکن  است حاوی باکتری‌هایی باشد که می‌توانند تقسیم و باعث مسمومیت غذایی شوند.  گذاشتن برنج در مایکروویو نمی‌تواند این باکتری‌ها را از بین ببرد، پس  بهتر است برنج فوراً خورده یا در یخچال قرار داده شود. در این صورت  می‌توانید آن را دوباره گرم کنید.

هرچند گرم کردن غذا با مایکروویو روش سریعتری است اما بهتر است در مورد برنج از اجاق خوراک‌پزی استفاده کنید.

۴. قارچ

گرم کردن غذا با مایکروویو

قارچ‌ها دسته‌ی دیگری از سبزیجات هستند که  هرگز نباید در مایکروویو گرم شوند. قارچ‌ها بعد از اینکه گرم می‌شوند  به‌علت ریزمغذی‌هایی که دارند می‌توانند باعث اختلال در کار معده شوند. پس  بهتر است قارچ را در یک وعده مصرف کنید و برای بعد نگه ندارید. درصورتی‌که  قارچ را در دمای اتاق رها کنید، ممکن است باکتری هم روی آن رشد کند.

۵. غذاهای پر روغن

گرم کردن غذا با مایکروویو

هر روغنی می‌تواند تا درجه‌ی خاصی از  حرارت را تحمل کنند. اگر دمای روغن از این دما بالاتر برود، کف‌های سمی و  مواد خطرناکی تولید می‌شوند که رادیکال‌های آزاد نام دارند و می‌‌توانند  باعث بیماری‌هایی نظیر سرطان شوند. پس بهتر است از گرم‌کردن غذاهای چرب در  مایکروویو خودداری کنید، چون ممکن است بیش‌ازحد داغ شوند و بسوزند.

گرم کردن غذا با مایکروویو زمانی ایده خوبی است که غذای شما خیلی چرب نباشد.

۶. شیر مادر

گرم کردن غذا با مایکروویو

هرگز شیری را که می‌خواهید به نوزاد بدهید  در مایکروویو گرم نکنید. به‌گزارش FDA تحقیقات نشان داده‌ است که  مایکروویو شیر و غذای بچه را به‌صورت ناهمگون گرم می‌کند و باعث  به‌وجود‌آمدن نقاط داغ می‌شود که می‌تواند دهان و گلوی کودک را بسوزاند.  برای اطمینان بیشتر، هر نوع شیری را که می‌خواهید به کودک بدهید، با روش  بن‌ماری (حرارت دادن غیرمستقیم با بخار آب) روی اجاق گاز گرم کنید.

به‌طورکلی، وقتی مشغول گرم کردن غذا با  مایکروویو هستید، حتماً صبر کنید تا غذا به دمای بالا برسد. همچنین هیچ  غذایی را که بیشتر از سه روز مانده نخورید تا مطمئن باشید غذایی که  می‌خورید سالم است و میکروبی در آن رشد نکرده است.

خلاصه‌ای از نکات

گرم کردن غذا با مایکروویو

  • به‌طور‌کلی، گرم‌کردن غذاهایی که در یخچال بوده‌اند اشکالی ندارد.
  • اگر غذایی در دمای اتاق سرد شود و بعد آن را گرم کنیم، امکان رشد بوتولینیم به‌وجود می‌آید.
  • گرم‌کردن شیر مادر در مایکروویو می‌تواند باعث به‌وجودآمدن نقاط داغ  شود. شیشه‌ی حاوی شیر مادر را به‌روش بن‌ماری روی اجاق گاز گرم کنید.

همچنین بخوانید:

کلسیم ، شالوده بدن 

نقش سدیم در بدن 

نقش پتاسیم در بدن 

بهترین روش شستن سبزی و میوه‌

میوه‌ها و سبزیجات یکی از ارکان حفظ سلامتی هستند که نباید از خوردن‌شان غافل شد.



می‌دانیم که میوه‌ها و سبزیجات را باید پیش از مصرف با آب تمیز بشوییم، اما پژوهشگران دانشگاه مینه‌سوتا توصیه می‌کنند که شستن میوه‌ها و سبزیجات با محلول آب و سرکه به میکروب‌زدایی بهتر کمک می‌کند. شستن سبزی به شکل درست و اصولی بسیار مهم است.

به گزارش مجله پیام دلتا؛ ازآنجاکه میوه‌ها و سبزیجات فواید بسیاری دارند و همچنین برای آفت‌کشی آنها را سم‌پاشی می‌کنند، بسیار مهم است نحوه درست شستن سبزی و میوه را بدانیم تا هم خواص آن از بین نرود هم  قابل خوردن شوند.

براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۳ در نشریه‌ی علمی «مراقبت از موادغذایی» منتشر شد، شستن سیب با محلول آب و سرکه در مقایسه با آب خالی موجب نابودی شمار بیشتری از باکتری‌های سالمونِلای موجود روی پوسته‌ی خارجی سیب می‌شود. جَک بیشاپ، ویراستار مجله‌ی آشپزی کوکس ایلاسترِیتِد، طی انجام آزمایشی مشابه دریافت که سرکه می‌تواند ۹۸ درصد باکتری‌های سطحی میوه‌ها و سبزیجات تازه را از بین ببرد. در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه‌ی شستن سبزی و انواع میوه‌ها با سرکه را یاد بگیرید.

وسایل مورد نیاز

۱ پیمانه سرکه‌ی تقطیری سفید؛
بطری اسپری‌دار؛
کاسه یا لگن بزرگ.
راهنمای شستن سبزی و میوه‌هایی دارای سطح صاف

مرحله‌ی اول

 

در یک بطری اسپری‌دار، ۱ پیمانه سرکه‌ی تقطیری سفید به‌اضافه‌ی ۳ پیمانه آب بریزید. در بطری را سفت ببندید و حسابی تکان بدهید تا آب و سرکه خوب باهم مخلوط شوند.

مرحله‌ی دوم

 

این محلول را می‌توانید روی میوه‌ها و سبزیجات دارای سطح صاف مانند سیب و گوجه اسپری کنید. عمل اسپری‌کردن را چندین‌بار (۵ تا ۶ بار) انجام بدهید تا تمام سطح از محلول آب و سرکه پوشیده شود و سپس پوست محصول را با دست‌تان خوب بمالید تا محلول میکروب‌زدا به همه‌ی نقاط برسد.

مرحله‌ی سوم

 

میوه‌ها و سبزیجات اسپری‌شده را زیر شیر آب سرد بشویید تا طعم باقی‌مانده‌ی سرکه از بین برود. باید تمام سطح را با دست‌تان خوب بمالید تا هیچ اثری از سرکه باقی نماند. در آخر هم آب اضافی میوه‌ها و سبزیجات شسته‌شده را بچکانید و قبل از مصرف با حوله‌ی تمیز خشک‌شان کنید.

راهنمای شستن سبزی های برگ‌دار و نامسطح

مرحله‌ی اول

 

در یک کاسه‌ی بزرگ،یک پیمانه سرکه‌ی تقطیری سفید به‌اضافه‌ی ۳ پیمانه آب بریزید و با قاشق یا چیزی مشابه آرام هم‌بزنید تا آب و سرکه خوب باهم مخلوط شوند.

مرحله‌ی دوم

 

سبزیجات برگ‌دار مانند کاهو و اسفناج را پس از برگ‌برگ‌کردن در محلول آب و سرکه بخیسانید و سپس زیر شیر آب سرد بشویید. آب سبزیجات را خوب بگیرید و لای یک پارچه‌ی تمیز خشک‌شان کنید.

مرحله‌ی سوم

 

سبزیجاتی را که دارای سطح ناصاف و پرزدار هستند مانند گل‌کلم و بروکلی، حداقل ۲ دقیقه در محلول آب و سرکه بخیسانید و سپس زیر شیر آب سرد بشویید. در آخر هم آب اضافی‌شان را بگیرید و قبل از مصرف خشک‌شان کنید.

چند نکته :

اگر بطری بزرگی با حجم ۴ پیمانه ندارید یا اگر میوه‌ها و سبزیجات‌ به اندازه‌ای است که ۴ پیمانه محلول آب و سرکه برای شستن‌شان کفایت نمی‌کند، فقط کافی است هر مقدار محلولی که درست می‌کنید (کمتر یا بیشتر از ۴ پیمانه)، به نسبت ۱ به ۳ باشد، یعنی ۱ قسمت سرکه و ۳ قسمت آب.
شستن میوه‌ها و سبزیجاتی مانند کدو و هندوانه که پوست‌شان خورده نمی‌شود، باز هم بسیار مفید است، زیرا باکتری‌های موجود روی پوسته‌ی بیرونی این محصولات ممکن است هنگام برش‌زدن به گوشته‌ی داخلی‌شان نفوذ کنند.
میوه‌ها و سبزیجات تازه را فقط اندکی پیش از مصرف بشویید، زیرا نگهداری میوه‌ها و سبزیجات شسته‌شده باعث می‌شود که زودتر پلاسیده شوند.
همچنین بخوانید:
تیرگی دور چشم ؛ حلقه های کبود خستگی

حلقه گمشده زنجیر سلامتی

مضرات نوشیدن آب یخ

گوجه فرنگی لذیذ و پرخاصیت

خواص گوجه فرنگی بسیار زیاد است و سرشار از مواد مغذی، ویتامین ‌ها و املاح معدنی است. به همین سبب توصیه می‌شود آن‌را در رژیم غذایی خود بگنجانید.



در این مطلب با مهمترین خواص گوجه فرنگی آشنا خواهید شد. گوجه فرنگی علاوه بر اینکه رنگ و شکل زیبایی دارد بسیار خوشمزه و پرخاصیت است. البته برخی از افراد هم ممکن است به آن حساسیت داشته باشند.

به گزارش مجله پیام دلتا؛ اگر شما جزو آدم‌هایی هستید که به راحتی گوجه فرنگی را در برنامه غذایی‌تان می‌گنجانید با ما همراه باشید و خواص گوجه فرنگی را در کنار مضرات آن بدانید.

عضلات را سالم نگه می‌دارد.
سلامت چشم‌ها را حفظ می‌کند.
از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.
از بالا رفتن وزن بدن جلوگیری می‌کند.
دندان‌ها را سالم نگه می‌دارد.
استخوان‌ها را قوی و سالم نگه می‌دارد.
از انباشته شدن چربی‌ها جلوگیری می‌کند.
پوستی درخشان به شما می‌دهد.
آکنه را درمان می‌کند.
خشکی پوست را درمان می‌کند.
در درمان پوست آسیب دیده موثر است.
اگزما را درمان می‌کند.
پوست را به طور طبیعی تمیز می‌کند.
پوست را صاف می‌کند.

ترشح چربی بیش از حد پوست را درمان می‌کند.
سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد.
خواص ضد پیری دارد.
پوست را سفت می‌کند.
مانند ضد آفتاب طبیعی برای پوست عمل می‌کند.
از بدن در برابر آفتاب‌سوختگی محافظت می‌کند.
علائم استرس را از روی پوست از بین می‌برد.
پوست چرب را درمان می‌کند.
آسیب سلولی را درمان می‌کند.
چین و چروک‌های پوست را از بین می‌برد.
قرمزی پوست را درمان می‌کند.
جوش‌های سرسیاه را درمان می‌کند.
پوست کدر را درمان می‌کند.
برای پوست مختلط نیز مفیداست .
از شوره‌ی سر جلوگیری می‌کند.
سبب درخشش موها می‌شود.

PH  طبیعی مو را افزایش می‌دهد.
موها را تقویت می‌کند.
گوجه‌فرنگی بخش مهمی از رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای را تشکیل می‌دهد. در بسیاری از غذاهای مدیترانه‌ای از گوجه‌فرنگی یا سس آن استفاده می‌شود. برخی تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که معمولاً از رژیم‌های مدیترانه‌ای استفاده می‌کنند، کمتر از سایرین به دلیل مشکلات قلبی و سرطان جان می‌سپارند.
به طور خاص، گوجه‌فرنگی حاوی مقدار بسیار زیادی لیکوپن است که گفته می‌شود بالاترین فعالیت آنتی‌اکسیدان را در بین کارتینوئیدها دارد.
گوجه‌فرنگی و بروکلی در کنار هم بسیار مفید هستند و احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهند.
به کاهش احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده نیز کمک می‌کند.
گوجه‌فرنگی حاوی ۳ آنتی اکسیدان بسیار مهم است: بتا-کاروتیئن (که فعالیت ویتامین A را در بدن دارد)، ویتامین E، و ویتامین C و این مسئله از مهمترین خواص گوجه فرنگی است.
گوجه‌فرنگی سرشار از پتاسیم است، ماده معدنی که بیشتر ما با کمبود آن مواجه هستیم. یک لیوان آب گوجه‌فرنگی حاوی ۵۴۳ میلی‌گرم پتاسیم بوده و ½ فنجان سس گوجه‌فرنگی حاوی ۴۵۴ میلی‌گرم از این ماده است.
گوجه‌فرنگی حاوی هر چهار کاروتنوئید است: کارتینوئید آلفا و بتا، لوتئین، و لیکوپن. هریک از این کارتینوئیدها خواص خاص خود را دارند اما در کنار یکدیگر نیز بسیار مفیدند.
وقتی خانم‌های شیرده از فراورده های گوجه‌فرنگی استفاده می‎کنند، غلظت لیکوپن شیرشان افزایش می‌یابد.
برش‌های گوجه‌فرنگی حاوی غلظت بسیار بالای کارتینوئید هستند. مقدار جذب کارتینوئید توسط سلول‌های روده انسان در رب گوجه‌فرنگی که حاوی پوست گوجه‌فرنگی باشد، بسیار بیشتر از نوع رب بدون پوست گوجه‌فرنگی است. پس برای افزایش فواید غذایی گوجه‌فرنگی، از پوست کندن آن خودداری کنید.
عوارض و مضرات گوجه‌فرنگی برای پوست و زیبایی

۱. آلرژی
هرچند گوجه‌فرنگی برای پوست بسیار مفید است، اما عوارض جانبی متعددی نیز دارد که باید قبل از مصرف آن‌ها را بدانید. مصرف  گوجه‌فرنگی به میزان بیش از حد باعث واکنش‌های آلرژیک می‌شود. آلرژی لیکوپن شامل  کهیر، خارش، و همچنین تورم لب‌ها است.

۲. مسمومیت ویتامینی
علاوه بر این، مصرف بیش از حد گوجه‌فرنگی باعثافزایش بیش از حد سطح ویتامین در بدن می‌شود زیرا این ماده‌ی خوراکی غنی از ویتامین‌هایی مانند ویتامین A و C است. بروز مشکلاتی مانند تهوع، سنگ کلیه، درد کلیه و همچنین سردرد نیز از دیگر عوارض مصرف بیش از اندازه‌ی گوجه‌فرنگی است .

همچنین بخوانید:
تخم کدو ، مفید و سرشار از مواد مغذی

عناب ؛ میوه شفابخش

دانستنی های تازه درباره نارگیل