فریز کردن بعضی از مواد غذایی برای طولانی شدن عمر مصرف آنها کاری کاملاً اشتباه است. هر ماده غذایی را نباید منجمد کرد، زیرا به کیفیت آن آسیب میرساند.
فریز کردن مواد غذایی، میتواند راهکاری خوب برای نگهداری از مواد خوراکی باشد. باید توجه داشت که سطح سلامت و میزان موادمغذی برخی موادغذایی منجمد با نمونههای تازه تفاوتی ندارد، ولی برخی دیگر میانه خوبی با قرار گرفتن در فریزر ندارند.
به گزارش مجله دلتا؛ در این مطلب به چند نمونه از خوراکیهایی که نباید یخ بزنند، اشاره میکنیم.
انجماد شیر مسئلهای ایجاد نمیکند، اما پس از یخزدایی دیگر با یک نوشیدنی یکدست و خامهای مواجه نیستید و در عوض تودههایی شناور در آب را مشاهده خواهید کرد. در شرایطی که همچنان میتوانید آن را در اسموتی یا یک غذای پختنی استفاده کنید، اما شیر شما دیگر برای نوشیدن مناسب نخواهد بود.
انتظار نداشته باشید که برگهای منجمد کاهو پس از یخزدایی در یک سالاد قابل استفاده باشند. سبزیجات حاوی آب فراوان هستند؛ آب موجب انبساط و انفجار دیواره سلولهایی میشود که ساختار یک برگ را حفظ میکنند.
زمانی که سبزیجاتی مانند کاهو و کلم را منجمد میکنید، برگهای منجمدشان پس از یخزدایی به برگهایی شل و آبدار تبدیل میشوند.
منجمد کردن تخممرغهای پخته مشکلساز نیست و میتوانند بهعنوان صبحانهای راحت نیز استفاده شوند. اما قراردادن تخممرغ خام در فریزر ایده خوبی نیست. زمانی که تخممرغ خام منجمد میشود، حجم آن افزایش مییابد که میتواند موجب ترک خوردن پوسته و نشت مواد به بیرون شود.
فریز کردن سیبزمینی نیز ایدۀ خوبی نیست. سیبزمینی خام حاوی آب قابل توجهی است. زمانی که سیبزمینی خام را در فریزر قرار میدهید، قوام آن بهگونهای غیرقابل بازگشت تغییر میکند.
پس از منجمد کردن مایونر، این سس دیگر به آنچه که دوست دارید در ساندویچ خود استفاده کنید، تبدیل نخواهد شد و بافت خامهای و یکدست مایونز به چیزی توده توده تبدیل میشود.
شما میتوانید پنیر را منجمد کنید، اما کیفیت آن تغییر میکند، زیرا انجماد میتواند موجب تغییر در طعم و بافت پنیر شود.
بیش از 90 درصد یک خیار از آب تشکیل شده است. بر همین اساس، زمانی که خیار را منجمد میکنید، آب به بلورهای یخ تبدیل میشود. این شرایط میتواند بافت خیار را تغییر دهد.
زمانی که یک گوجهفرنگی منجمد یخزدایی میشود، بهجای بافت سفت گوجهفرنگی تازه با محصولی آبدار و چسبنده مواجه میشوید. این تغییر در بافت بهواسطه محتوای آب گوجه فرنگی رخ میدهد. اما اگر قصد دارید گوجهفرنگیها را برای مقاصد دیگر مانند استفاده در سوپ یا سس استفاده کنید، منجمد کردن آن مشکلی ایجاد نمیکند.
برای اینکه بتوانیم در استخرهای عمومی سلامتی و ایمنی خود را حفظ کنیم، لازم است مواردی را رعایت کنیم.
شنا در استخر یکی از تفریحات لذتبخش روزهای گرم تابستان است. اما حقیقت آن است که این ورزش مفرح با خطراتی هم همراه است، از بیماریهای پوستی و عفونتها گرفته تا صدمات فیزیکی.
به گزارش مجله دلتا؛ اگر چند روز از حمام کردنتان گذشته باشد، با وجود چربی، عرق، کرم ضد آفتاب، مواد دفعکنندهی حشرات، مواد آرایشی و انواع آلودگیها روی پوست بدنتان، بهمحض ورود به استخر، همهی این مواد وارد آب استخر خواهد شد.
زمانی که دچار اسهال هستید، میکروب عامل اسهال در مدفوع شما وجود دارد. این میکروب در برابر کلر مقاوم است، چون قشر بیرونی آن سخت است و میتواند تا چندین روز در آب استخر زنده بماند.
حتی بعد از گذشت یک هفته از زمان اسهال هم خطر ابتلای دیگران به میکروب اسهال در استخرها وجود دارد. کارشناسان توصیه میکنند اگر دچار اسهال شُدید، دستکم دو هفته تا رفتن به استخر صبر کنید.
آب استخر را هرگز نبلعید. با بلعیدن این آب آلوده، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی در استخرهای عمومی بیشتر میشود.
شنا کردن طولانیمدت در استخرها میتواند با صدماتی مثل آفتابسوختگی و گرمازدگی (در استخرهای روباز)، کمآب شدن بدن و افت قند خون همراه باشد؛ بنابراین گاهی باید با خوردن آب، تنقلات سبک، زدن کرم ضد آفتاب و دوش گرفتن، نیروی خود را تجدید کنید.
بعضی افراد بهاشتباه تصور میکنند شنا در آب حاوی کلر یا نمک، به ضدعفونی یا تمیز شدن زخم کمک میکند؛ اما زخم باز و تازه، در واقع محل ورود میکروبها به بدن است؛ بنابراین با وجود بریدگی و جراحتهای جدی، هرگز در استخر شنا نکنید.
در استخرهای عمومی، از چشمها، گوشها و پاهای خود بهخوبی مراقبت کنید. از عینک شنا استفاده کنید. علاوه بر این، با خود قطرهی گوش داشته باشید. آب آلودهی باقیمانده در گوشها، باعث رشد باکتریها و عفونت در گوش خارجی میشود.
در اتاقهای رختکن و اطراف استخر حتماً دمپایی لاستیکی بپوشید و بهاینترتیب از ابتلا به بیماریهای پوستی مثل قارچ پا جلوگیری کنید.
با تعویض لباس شنای خود و پوشیدن یک لباس خشک بلافاصله بعد از شنا، میتوانید خطر ابتلا به بیماری پوستی را کاهش دهید.
همیشه پیش از ورود به استخر، از حضور غریق نجات مطمئن شوید. فراموش نکنید حادثه ممکن است برای هر کس رخ دهد.
نگهداشتن عطسه ممکن است عوارض نامطلوب و گاهی بسیار خطرناک برای سلامتی ما در پی داشته باشد.
همیشه عطسه بدترین زمان را برای آمدن انتخاب میکند؛ سالن ساکت سینما، آسانسور پر از آدم یا درست در لحظۀ قراری مهم. زمانهایی وجود دارد که نمیخواهید مواد موجود در عطسه را در آن مکان پخش کنید. آیا نگهداشتن عطسه خطرناک نیست؟
به گزارش مجله دلتا؛ عطسهها چنان قدرتمند هستند که ذرات همراه با آنها میتوانند تا ۶ تا ۸ متر دورتر بروند.
اگر شما دهان یا بینی خود را بسته نگه دارید، فشار ایجادشده به سوی سینوسها یا حفرۀ بینی یا پایین گلو پشت قفسهی سینه برخواهد گشت. سرکوب عطسه با نگهداشتن بینی یا دهان به ایجاد فشاری درحدود ۵ تا ۲۴ برابر فشار عطسۀ معمول منجر میشود.
این وضعیت مانند این است که مثلاً یک بوکسور حرفهای به شما مشت بزند. دستکشهای او تنها در کسری از ثانیه با صورت شما در تماس قرار خواهد گرفت؛ اما مقدار نیرو طی این زمان کوتاه چنان زیاد است که میتواند آسیب واقعی ایجاد کند.
فشار به دام انداختهشده، علت خطرناکبودن نگهداشتن عطسه است. گوشهای شما ممکن است درمعرض خطر قرار گیرد. وقتی شما عطسۀ خود را نگه میدارید، هوا و فشار میتواند وارد لولههای استاش (مجاری ارتباطدهندۀ گلو به گوش میانی) و موجب پارگی پردۀ گوش شود. در موارد شدیدتر، این وضعیت میتواند پارگی ساختارهای ظریف گوش داخلی و از دستدادن شنوایی را سبب شود.
افزونبراین، فشار ناشی از نگهداشتن عطسه میتواند موجب پارگی رگ خونی کوچکی در چشم یا بینی یا پردۀ گوش شود؛ اما این اتفاق بسیار نادر است. یک مورد نادر دیگر نیز این است که نگهداشتن عطسه میتواند موجب پارگی آنوریسم شود. آنوریسم وضعیتی است که در آن، قسمتی از دیوارهی سرخرگ ضعیف و برآمدگی ایجاد میشود. این بخش ضعیفشدۀ رگ خونی در هر زمان ممکن است پاره شود و گاهی هم اصلاً پاره نمیشود؛ اما تغییر ناگهانی در فشار داخل جمجمه میتواند موجب افزایش احتمال پارگی آن شود.
البته، باید این نکته را مدنظر قرار داد افرادی که بیشتر درمعرض خطر این آسیب ها قرار دارند، معمولاً کسانی هستند که مشکلات سلامتی خاصی نظیر عروق خونی غیرعادی دارند یا بهنوعی جراحت در ناحیۀ سر یا گردن یا قفسۀ سینه دچار هستند یا اینکه اخیرا عمل جراحی مغز و عروق و سینوس انجام دادهاند.
دانستنی های سلامتی ، رازهایی که تا کنون نشنیده اید!
بیماری پوکی استخوان به گونهای است که در مراحل اولیه از دست دادن استخوان هیچ علامتی وجود ندارد اما هنگامیکه استخوانهای شما توسط پوکی استخوان تضعیف شوند، ممکن است علائم و نشانههایی داشته باشند.
پوکی استخوان باعث میشود که استخوانها ضعیف و شکننده شوند. شکستگیهای مربوط به این بیماری بیشتر در لگن، مچ دست یا ستون فقرات رخ میدهد. البته میتوان با رژیم سالم و تمرینات ورزشی از آنها جلوگیری کرد.
به گزارش مجله دلتا؛ پوکی استخوان زمانی اتفاق میافتد که تولید استخوان جدید با حذف استخوانهای قدیمی همراه نباشد.
معمولاً در مراحل اولیه از دست دادن استخوان، هیچ علامتی وجود ندارد اما هنگامیکه استخوانهای شما توسط پوکی استخوان تضعیف شوند، ممکن است علائم و نشانههایی داشته باشند که عبارتند از:
مضرات آب گازدار ؛ مراقب معده ی خود باشید!
لیمو عمانی در واقع به عنوان طعمدهنده طبیعی به غذاها بهخصوص خورشها افزوده میشود.
به گزارش مجله دلتا؛ لیمو عمانی به هضم غذا و جذب بهتر مواد مغذی در بدن کمک میکند اما این ماده همانند اسفنج عمل کرده و مواد زائد و مضر غذای در حال طبخ را به خود جذب میکند.
بیشترین موادی که لیمو عمانی به خود جذب میکند، چربیها و اسیدهای چرب هستند که به شدت سلامتی را به خطر میاندازند؛ بههمین سبب لیمو عمانی موجود در خورشها و غذاهای چرب مثل قورمهسبزی، قیمه و آبگوشت، سرشار از این مواد مضر است.
اما اگر شما هم از علاقهمندان به ترشیجات و بهخصوص این چشانی خوشطعم هستید، متخصصان توصیه میکنند که آنرا در مراحل پایانی طبخ، به غذا اضافه کنید؛ با این ترفند، لیمو عمانی فرصت کمتری برای جذب مواد زائد و مضر غذا خواهد داشت.
با توجه به اینکه لیموعمانی حاوی ترکیبات تلخ است و غلظت این تلخی در خشک شدن و تخمیر بیشتر میشود، بهتر است در زمان مصرف، تخمهای آن جدا و دور ریخته شود؛ اما از آنجاکه برخی لیموها با وجود جدا کردن تخم، باز هم تلخمزه هستند، بهتر است لیمو را برای مدت کوتاهی در آب خیسانده و آب آنرا دور بریزید؛ البته با این کار بخشی از ویتامینهای محلول در آب لیمو خارج میشود، اما در عوض خورش یا خوراکتان تلخ نمیشود.
لیموعمانی در مقایسه با لیمو ترش خواص یکسانی دارد و پس از خشک شدن ۷۰ تا ۸۰ درصد خواص آن باقی میماند، بهجز ویتامین C که مقدار آن در لیموی تازه بیشتر است. لیموعمانی از نظر کلسیم و پتاسیم غنی است و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی ضدسرطان شناخته شده است.
لیموعمانی به دلیل دارا بودن ویتامین C به جذب بیشتر آهن غذا بهویژه گوشت قیمه و قورمه کمک میکند.