مراقب یخ زدن این خوراکی‌ها باشید

فریز کردن بعضی از مواد غذایی برای طولانی شدن عمر مصرف آن‌ها کاری کاملاً اشتباه است. هر ماده غذایی را نباید منجمد کرد، زیرا به کیفیت آن آسیب می‎رساند.

فریزر کردن مواد غذایی

فریز کردن مواد غذایی، می‌تواند راهکاری خوب برای نگهداری از مواد خوراکی باشد. باید توجه داشت که سطح سلامت و میزان موادمغذی برخی موادغذایی منجمد با نمونه‌های تازه تفاوتی ندارد، ولی برخی دیگر میانه خوبی با قرار گرفتن در فریزر ندارند.


به گزارش مجله دلتا؛ در این مطلب به چند نمونه از خوراکی‌هایی که نباید یخ بزنند، اشاره می‌کنیم.

شیر

انجماد شیر مسئله‌ای ایجاد نمی‌کند، اما پس از یخ‌زدایی دیگر با یک نوشیدنی یکدست و خامه‌ای مواجه نیستید و در عوض توده‌هایی شناور در آب را مشاهده خواهید کرد. در شرایطی که همچنان می‌توانید آن را در اسموتی یا یک غذای پختنی استفاده کنید، اما شیر شما دیگر برای نوشیدن مناسب نخواهد بود.

سبزیجات برگ‌دار

انتظار نداشته باشید که برگ‌های منجمد کاهو پس از یخ‌زدایی در یک سالاد قابل استفاده باشند. سبزیجات حاوی آب فراوان هستند؛ آب موجب انبساط و انفجار دیواره سلول‌هایی می‌شود که ساختار یک برگ را حفظ می‌کنند.

زمانی که سبزیجاتی مانند کاهو و کلم را منجمد می‌کنید، برگ‌های منجمدشان پس از یخ‌زدایی به برگ‌هایی شل و آب‎دار تبدیل می‌شوند.

تخم‌مرغ

تخم مرغ

منجمد کردن تخم‌مرغ‌های پخته مشکل‎ساز نیست و می‌توانند به‌عنوان صبحانه‌ای راحت نیز استفاده شوند. اما قراردادن تخم‌مرغ خام در فریزر ایده خوبی نیست. زمانی که تخم‌مرغ خام منجمد می‌شود، حجم آن افزایش می‎یابد که می‌تواند موجب ترک خوردن پوسته و نشت مواد به بیرون شود.

سیب‌زمینی

فریز کردن سیب‌زمینی نیز ایدۀ خوبی نیست. سیب‌زمینی خام حاوی آب قابل توجهی است. زمانی که سیب‌زمینی خام را در فریزر قرار می‌دهید، قوام آن به‌گونه‌ای غیرقابل بازگشت تغییر می‌کند.

مایونز

پس از منجمد کردن مایونر، این سس دیگر به آنچه که دوست دارید در ساندویچ خود استفاده کنید، تبدیل نخواهد شد و بافت خامه‌ای و یکدست مایونز به چیزی توده توده تبدیل می‌شود.

پنیر

شما می‌توانید پنیر را منجمد کنید، اما کیفیت آن تغییر می‎کند، زیرا انجماد می‌تواند موجب تغییر در طعم و بافت پنیر شود.

خیار

بیش از 90 درصد یک خیار از آب تشکیل شده است. بر همین اساس، زمانی که خیار را منجمد می‌کنید، آب به بلور‌های یخ تبدیل می‌شود. این شرایط می‌تواند بافت خیار را تغییر دهد.

گوجه‌فرنگی

زمانی که یک گوجه‌فرنگی منجمد یخ‌زدایی می‌شود، به‌جای بافت سفت گوجه‌فرنگی تازه با محصولی آبدار و چسبنده مواجه می‌شوید. این تغییر در بافت به‌واسطه محتوای آب گوجه فرنگی رخ می‌دهد. اما اگر قصد دارید گوجه‌فرنگی‌ها را برای مقاصد دیگر مانند استفاده در سوپ یا سس استفاده کنید، منجمد کردن آن مشکلی ایجاد نمی‎کند.

همچنین بخوانید:

چرا باید زیتون بخوریم؟

5 دمنوش موثر برای ترک سیگار

درمان نفخ شکم امکان پذیر است؟

رژیم لاغری تابستانه برای کاهش وزن دلخواه!

بوی بد عرق کردن را از خود دور کنید

آنچه از شنا در استخر نمی دانید

برای این‎که بتوانیم در استخرهای عمومی سلامتی و ایمنی خود را حفظ کنیم، لازم است مواردی را رعایت کنیم.

شنا در استخر

شنا در استخر یکی از تفریحات لذت‌بخش روزهای گرم تابستان است. اما حقیقت آن است که این ورزش مفرح با خطراتی هم همراه است، از بیماری‌های پوستی و عفونت‌ها گرفته تا صدمات فیزیکی.

قبل از شنا در استخر، دوش بگیرید

به گزارش مجله دلتا؛ اگر چند روز از حمام کردن‎تان گذشته باشد، با وجود چربی، عرق، کرم ضد آفتاب، مواد دفع‌کننده‌ی حشرات، مواد آرایشی و انواع آلودگی‌ها روی پوست بدن‎تان، به‌محض ورود به استخر، همه‌ی این مواد وارد آب استخر خواهد شد.

هنگام ابتلا به اسهال در استخر نروید

زمانی که دچار اسهال هستید، میکروب عامل اسهال در مدفوع شما وجود دارد. این میکروب در برابر کلر مقاوم است، چون قشر بیرونی آن سخت است و می‌تواند تا چندین روز در آب استخر زنده بماند.

حتی بعد از گذشت یک هفته از زمان اسهال هم خطر ابتلای دیگران به میکروب اسهال در استخرها وجود دارد. کارشناسان توصیه می‌کنند اگر دچار اسهال شُدید، دست‌کم دو هفته تا رفتن به استخر صبر کنید.

آب استخر را نخورید

آب استخر را هرگز نبلعید. با بلعیدن این آب آلوده، احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی در استخرهای عمومی بیشتر می‌شود.

گاهی به خود استراحت دهید

شنا کردن طولانی‌مدت در استخرها می‌تواند با صدماتی مثل آفتاب‌سوختگی و گرمازدگی (در استخرهای روباز)، کم‎آب شدن بدن و افت قند خون همراه باشد؛ بنابراین گاهی باید با خوردن آب، تنقلات سبک، زدن کرم ضد آفتاب و دوش گرفتن، نیروی خود را تجدید کنید.

در صورت زخمی بودن داخل استخر نروید

شنا در استخر

بعضی افراد به‌اشتباه تصور می‌کنند شنا در آب حاوی کلر یا نمک، به ضدعفونی یا تمیز شدن زخم کمک می‌کند؛ اما زخم باز و تازه، در واقع محل ورود میکروب‌ها به بدن است؛ بنابراین با وجود بریدگی و جراحت‌های جدی، هرگز در استخر شنا نکنید.

قطرۀ گوش، عینک شنا و دمپایی همراه داشته باشید

در استخرهای عمومی، از چشم‌ها، گوش‌ها و پاهای خود به‌خوبی مراقبت کنید. از عینک شنا استفاده کنید. علاوه بر این، با خود قطره‌ی گوش داشته باشید. آب آلوده‌ی باقی‎مانده در گوش‌ها، باعث رشد باکتری‌ها و عفونت در گوش خارجی می‌شود.

در اتاق‌های رختکن و اطراف استخر حتماً دمپایی لاستیکی بپوشید و به‌این‌ترتیب از ابتلا به بیماری‌های پوستی‌ مثل قارچ پا جلوگیری کنید.

لباس شنای خود را عوض کنید

با تعویض لباس شنای خود و پوشیدن یک لباس خشک بلافاصله بعد از شنا، می‌توانید خطر ابتلا به بیماری پوستی را کاهش دهید.

از حضور غریق‌ نجات مطمئن شوید

همیشه پیش از ورود به استخر، از حضور غریق‌‌ نجات مطمئن شوید. فراموش نکنید حادثه ممکن است برای هر کس رخ دهد.

همچنین بخوانید:

خود بیمار انگاری چیست؟

گوشت سفید ؛ مضر مثل گوشت قرمز

مضرات نوشیدن آب یخ

از هرچه بترسیم سرمان می آید

همه چیز در مورد سرطان پروستات

آیا نگه‌ داشتن عطسه خطرناک است؟

نگه‌داشتن عطسه ممکن است عوارض نامطلوب و گاهی بسیار خطرناک برای سلامتی ما در پی داشته باشد.

عطسه

همیشه عطسه بدترین زمان را برای آمدن انتخاب می‌کند؛ سالن ساکت سینما، آسانسور پر از آدم یا درست در لحظۀ قراری مهم. زمان‌هایی وجود دارد که نمی‌خواهید مواد موجود در عطسه‌ را در آن مکان پخش کنید. آیا نگه‌داشتن عطسه خطرناک نیست؟

به گزارش مجله دلتا؛ عطسه‌ها چنان قدرتمند هستند که ذرات همراه ‌با آن‌ها می‌توانند تا ۶ تا ۸ متر دورتر بروند.

اگر شما دهان یا بینی خود را بسته نگه دارید، فشار ایجادشده به‌ سوی سینوس‌ها یا حفرۀ بینی یا پایین گلو پشت قفسه‌ی سینه برخواهد گشت. سرکوب عطسه با نگه‌داشتن بینی یا دهان به ایجاد فشاری درحدود ۵ تا ۲۴ برابر فشار عطسۀ معمول منجر می‌شود.

این وضعیت مانند این است که مثلاً یک بوکسور حرفه‌ای به شما مشت بزند. دست‌کش‌های او تنها در کسری از ثانیه با صورت شما در تماس قرار خواهد گرفت؛ اما مقدار نیرو طی این زمان کوتاه چنان زیاد است که می‌تواند آسیب واقعی ایجاد کند.

فشار به‌ دام‌ انداخته‌شده، علت خطرناک‌بودن نگه‌داشتن عطسه است. گوش‌های شما ممکن است درمعرض خطر قرار گیرد. وقتی شما عطسۀ خود را نگه می‌دارید، هوا و فشار می‌تواند وارد لوله‌های استاش (مجاری ارتباط‌دهندۀ گلو به گوش میانی) و موجب پارگی پردۀ گوش شود. در موارد شدیدتر، این وضعیت می‌تواند پارگی ساختارهای ظریف گوش داخلی و از‌ دست‌دادن شنوایی را سبب شود.

عطسه

افزون‌براین، فشار ناشی از نگه‌داشتن عطسه می‌تواند موجب پارگی رگ خونی کوچکی در چشم یا بینی یا پردۀ گوش شود؛ اما این اتفاق بسیار نادر است. یک مورد نادر دیگر نیز این است که نگه‌داشتن عطسه می‌تواند موجب پارگی آنوریسم شود. آنوریسم وضعیتی است که در آن، قسمتی از دیواره‌ی سرخ‌رگ ضعیف و برآمدگی ایجاد می‌شود. این بخش ضعیف‌شدۀ رگ خونی در هر زمان ممکن است پاره شود و گاهی هم اصلاً پاره نمی‌شود؛ اما تغییر ناگهانی در فشار داخل جمجمه می‌تواند موجب افزایش احتمال پارگی آن شود.

البته، باید این نکته را مدنظر قرار داد افرادی که بیشتر درمعرض خطر این آسیب ها قرار دارند، معمولاً کسانی هستند که مشکلات سلامتی خاصی نظیر عروق خونی غیرعادی دارند یا به‌نوعی جراحت در ناحیۀ سر یا گردن یا قفسۀ سینه دچار هستند یا اینکه اخیرا عمل جراحی مغز و عروق و سینوس انجام داده‌اند.

همچنین بخوانید:

دانستنی های سلامتی ، رازهایی که تا کنون نشنیده‌ اید!

چطور کمتر نمک مصرف کنیم؟

پیشگیری از بیماری سنگ کلیه با ورزش

ژله استخوان ساز است یا نه؟

مقایسه میزان قند و چربی شیرینی های نوروز

علائم و راه های درمان پوکی استخوان

بیماری پوکی استخوان به گونه‌ای است که در مراحل اولیه از دست دادن استخوان هیچ علامتی وجود ندارد اما هنگامی‌که استخوان‌های شما توسط پوکی استخوان تضعیف شوند، ممکن است علائم و نشانه‌هایی داشته باشند.

پوکی استخوان

پوکی استخوان باعث می‌شود که استخوان‌ها ضعیف و شکننده شوند. شکستگی‌های مربوط به این بیماری بیشتر در لگن، مچ دست یا ستون فقرات رخ می‌دهد. البته می‌توان با رژیم سالم و تمرینات ورزشی از آن‎ها جلوگیری کرد.

به گزارش مجله دلتا؛ پوکی استخوان زمانی اتفاق می‌افتد که تولید استخوان جدید با حذف استخوان‌های قدیمی همراه نباشد.

علائم پوکی استخوان

پوکی استخوان

معمولاً در مراحل اولیه از دست دادن استخوان، هیچ علامتی وجود ندارد اما هنگامی‌که استخوان‌های شما توسط پوکی استخوان تضعیف شوند، ممکن است علائم و نشانه‌هایی داشته باشند که عبارتند از:

  • درد پشت و کمر، ناشی از یک مهره شکسته یا کج شده
  • کاهش همیشگی و مداوم قد
  • کمر خم شده
  • شکستگی استخوان که خیلی راحت‌تر از حد انتظار اتفاق می‌افتد.

عوامل خطر و افزایش احتمال پوکی‌استخوان

علائم پوکی استخوان

  • جنسیت: زنان، نسبت به مردان برای ابتلا به پوکی‌استخوان مستعدتر هستند.
  • سن: هرچه سن بیشتر شود، خطر ابتلا به پوکی‌استخوان افزایش می‌یابد.
  • نژاد: اگر شما سفیدپوست یا آسیایی هستید، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به پوکی استخوان هستید.
  • سابقه خانوادگی: داشتن یک والد مبتلا به پوکی استخوان، زنگ خطری است برای شمااست که شاید به لحاظ ژنتیکی در معرض ابتلا به پوکی استخوان باشید.
  • سایز بدن: مردان و زنانی که سایزهای کوچکی دارند، خطر ابتلا به پوکی استخوان بیشتری دارند، زیرا ممکن است توده استخوانی کمتری برای استخراج داشته باشند.
  • وجود استروژن کم در زنان
  •  وجود تستوسترون کم در مردان
  •  اختلالات هورمونی
  • کمبود کلسیم
  • کمبود ویتامین D
  • شیوه زندگی کم‎تحرک
  • شرایط غده تیروئید
  • سیگار
  • داروها
  • ابتلا به برخی از بیماری‎ها و حساسیت‎ها

راهکارهای خانگی برای درمان پوکی استخوان

پوکی استخوان

  • سعی کنید خوب بخوابید.
  • از مخلوط کردن آوکادو و روغن سویا برای کنترل درد و التهاب استفاده کنید.
  • سیگار را ترک کنید.
  • مراقب باشید که ذهن خود را از درد دور کنید.
  • یوگا را برای بهبود انعطاف‎پذیری مفاصل و تقویت عضلات امتحان کنید.
  • ورزش تای‎چی را 2 تا 3 بار در هفته، انجام دهید تا از شر علائم خلاص شوید.
  • از پزشک‌تان مکمل‌های تغذیه‌ای را که به کاهش علائم دردتان کمک می‌کند، درخواست کنید.
  • مناطق آسیب‎دیده بدن‌تان را در مقابل نور خورشید صبح‌گاهی قرار دهید.
  •  غذاهای حاوی ویتامین‌های C و E را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
  • غذاهایی بخورید که حاوی اسیدهای چرب امگا 3 زیادی هستند، مانند آجیل، دانه‌ها و ماهی‌های آب سرد، که برای کاهش التهاب و درد بسیار مفید هستند.
  • اگر اضافه وزن دارید، اقدامات لازم برای کاهش وزن را انجام دهید.

چند راهنمایی‌ برای جلوگیری از پوکی‌استخوان

پوکی استخوان

  • رژیم غذایی مناسب داشته باشید.
  • شیر بنوشید.
  • با لذت سبزی بخورید.
  • پروتئین اضافی نخورید.
  • کافئین را محدود کنید.
  • پیاز بخورید.
  • برنامه ورزشی داشته باشید.
  • حداقل 30 دقیقه و سه بار در هفته ورزش کنید.
  • پیاده‎روی، دویدن، بلند کردن وزن، بالا رفتن از پله، والیبال و تنیس را حتماً امتحان کنید.

همچنین بخوانید:

مضرات آب گازدار ؛ مراقب معده ی خود باشید!

گرایش منفی و تاثیرات مخرب آن

از خواب پریدن را جدی بگیریم!

هشدارهایی درباره بیماری آلزایمر

9 اعتراف حال خوب کن

خوردن لیمو عمانی در غذا ممنوع!

لیمو عمانی در واقع به عنوان طعم‌دهنده‌ طبیعی به غذاها به‎خصوص خورش‌ها افزوده می‌شود.

لیمو عمانی

اگرچه لیمو عمانی یک چاشنی محبوب است که در اکثر غذاهای سنتی ایران وجود دارد اما خوردن آن به نظر متخصصان خالی از اشکال نیست.

به گزارش مجله دلتا؛ لیمو عمانی به هضم غذا و جذب بهتر مواد مغذی در بدن کمک می‌کند اما این ماده همانند اسفنج عمل‌ کرده و مواد زائد و مضر غذای در حال طبخ را به خود جذب می‌کند.

بیشترین موادی که لیمو عمانی به خود جذب می‌کند، چربی‌ها و اسیدهای چرب هستند که به شدت سلامتی را به خطر می‌اندازند؛ به‌همین سبب لیمو عمانی موجود در خورش‌ها و غذاهای چرب مثل قورمه‌سبزی، قیمه و آبگوشت، سرشار از این مواد مضر است.

اما اگر شما هم از علاقه‎مندان به ترشی‌جات و به‌خصوص این چشانی خوش‌طعم هستید، متخصصان توصیه می‌کنند که آن‌را در مراحل پایانی طبخ، به غذا اضافه کنید؛ با این ترفند، لیمو عمانی فرصت کمتری برای جذب مواد زائد و مضر غذا خواهد داشت.

لیمو عمانی

با توجه به این‎که لیموعمانی حاوی ترکیبات تلخ است و غلظت این تلخی در خشک شدن و تخمیر بیشتر می‌شود، بهتر است در زمان مصرف، تخم‌های آن جدا و دور ریخته شود؛ اما از آن‎جاکه برخی لیموها با وجود جدا کردن تخم، باز هم تلخ‎مزه هستند، بهتر است لیمو را برای مدت کوتاهی در آب خیسانده و آب آن‌را دور بریزید؛ البته با این کار بخشی از ویتامین‌های محلول در آب لیمو خارج می‌شود، اما در عوض خورش یا خوراک‌تان تلخ نمی‌شود.

لیموعمانی در مقایسه با لیمو ترش خواص یکسانی دارد و پس از خشک شدن ۷۰ تا ۸۰ درصد خواص آن باقی می‌ماند، به‌جز ویتامین C که مقدار آن در لیموی تازه بیشتر است. لیموعمانی از نظر کلسیم و پتاسیم غنی است و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی ضدسرطان شناخته شده است.

لیموعمانی به دلیل دارا بودن ویتامین C به جذب بیشتر آهن غذا به‌ویژه گوشت قیمه و قورمه کمک می‌کند.

همچنین بخوانید:

پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات

5 دمنوش موثر برای ترک سیگار

درمان نفخ شکم امکان پذیر است؟

رژیم لاغری تابستانه برای کاهش وزن دلخواه!