کوفته جعفری یکی از انواع کوفتهها است که سبزی خوشمزه و همهکاره جعفری در آن استفاده میشود و طعمی کاملا متفاوت با کوفته به شما میدهد. شما میتوانید این کوفته را در سایزهای مختلف همراه با نان تازه یا پلو سرو کنید. جعفری یک گیاه گلدار است که در منطقه مدیترانه کشت میشود و بسیار پر فایده و پر خواص است تا جایی که یونانیان جعفری را یک گیاه مقدس میدانستند. خواص جعفری برای سلامت قلب و تقویت استخوان، کمک به درمان کمخونی، درمان اسهال و بهبود هضم غذا و … مفید است. در بخش آشپزی مجله دلتا همراه باشید.
ابتدا جعفری را پاک کنید و بشویید. بعد از خشک شدن آن را ساطوری کنید. در ادامه برنج را با کمی نمک خیس و روی حرارت قرار دهید و کمی زندهتر از همیشه بردارید. نباید خیلی شل باشد، وگرنه کوفته شما شل و وارفته میشود.
در ادامه یکی از پیازها را پوست بگیرید و ریز رنده و آب آن را جدا کنید و به همراه گوشت داخل یک کاسه بریزید. سپس به آن تخممرغ و برنج و جعفری و ادویهها را اضافه کنید. حالا به مهمترین مرحله تهیه کوفته میرسیم. باید کوفته را حسابی ورز دهید. میتوانید از استند میکسر استفاده کنید و یا ۲۰ بار مخلوط ورز خورده را داخل کاسه بکوبید تا حسابی منسجم شود.
در ادامه از مواد منسجم شده به اندازه دلخواه بردارید و در دست گرد کنید. سپس به مدت نیم ساعت داخل یخچال استراحت دهید. اگر زمان کافی ندارید میتوانید همان لحظه به همراه کمی روغن هر دو طرف کوفته را سرخ کنید تا طلایی شود.
وقتی کوفتهها در حال سرخ شدن هستند، پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و با کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا سبک شود. سپس رب اضافه نمایید و تفت داده تا بوی خامی رب از بین برود. سپس کمی آب و آبلیمو برای خوشمزه شدن کوفتهها اضافه کنید و بگذارید کمی جوش بیاید.
حالا سس غلیظ شده را به کوفتهها اضافه کنید و در تابه یا قابلمه را نیمه باز قرار دهید تا کمکم سس داخل بافت کوفتهها برود و غلیظ شود. در انتها نمک سس را بچشید و به همراه نان یا پلو سرو کنید. اگر به کوفتهها علاقه دارید، طرز تهیه کوفته ترکیه ای را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه خوراک ماهیچه مجلسی، غذای اصیل ایرانی را بخوانید.