توصیه میشود هرگز مکملهای غذایی و مولتی ویتامینها را بدون مشورت پزشک، مصرف نکنید.
مصرف مولتی ویتامین برای کسانی که رژیم غذایی محدودی دارند یا با هر نوع غذایی سازگار نیستند و همچنین مبتلایان به بیماریهایی که مانع جذب مواد مغذی از طریق غذا میشوند، میتواند مفید باشد.
به گزارش مجله دلتا؛ یک رژیم غذایی متنوع شامل میوهها، سبزیجات، حبوبات و پروتئین، نهتنها به حفظ سطح انرژی بدن کمک خواهد کرد، بلکه مانع بروز بسیاری از بیماریها میشود.
میزان کافی ویتامینها و مواد معدنی ضروری را میتوانید از طریق مصرف رژیم غذایی متعادل به دست آورید. با این وجود، اغلب مردم به مکملها و ویتامینها برای افزودن به سطح دریافتی این مواد ضروری روی میآورند؛ زیرا آنها مواد مغذی بیشتری را تأمین میکنند، اما نه همه آنها! درواقع، مصرف زیاد مکملها میتواند برای سلامتی شما خطرناک باشد.
در مقایسه با مکملها، میوهها، سبزیجات، حبوبات و پروتئینها تقریباً همیشه انتخابی مناسب و سالم هستند. غذاهای کامل حاوی فیبرهای مفید و ترکیبات محافظتی مانند آنتیاکسیدانها هستند که همیشه در مکملها وجود ندارند.
آزمایش خون میتواند کمبود مواد مغذی را نشان دهد؛ اگر فردی احساس کرد که رژیم غذایی محدودی دارد یا متوجه علائم فیزیکی ناشی از کمبود این مواد شد، حتماً باید به پزشک مراجعه تا مصرف مولتی ویتامین را آغاز کند.
دو نوع اصلی از ویتامینها وجود دارد: ویتامینهای محلول در آب و آنهایی که در چربی محلول هستند. ویتامینهای محلول در آب در بدن ذخیره نمیشوند و این باعث میشود که مصرف روزانه آنها ضروری باشد. در واقع بدن؛ اکثر ویتامینهای محلول در آب را دفع میکند؛ در مقابل، ویتامینهای محلول در چربی، در بافت کبد و چربیهای بدن ذخیره میشوند و در صورت مصرف بیش از حد، میتوانند مسموم کننده باشند.
ویتامین A بهویژه باید مورد توجه قرار بگیرد، زیرا مقدار بیش از حد آن میتواند منجر به سرگیجه، استفراغ، خستگی، آسیب کبدی، کم شدن بافت استخوان و ریزش مو شود. دوزهای شدید این ویتامین حتی میتواند مرگبار باشد. توصیه میشود مصرف ویتامین A در بزرگسالان از 900 میکروگرم در روز، تجاوز نکند.
آهن یک ماده معدنی ضروری است که در صورت مصرف بیش از حد میتواند خطرناک باشد. علائم حاد مسمومیت آهن عبارتند از درد معده، حالت تهوع و استفراغ. با اینحال، اگر مصرف آهن ادامه یابد، میتواند در اندامهای داخلی انباشته و در نهایت منجر به آسیبهای مغزی و کبدی شود.
مصرف بیش از حد بسیاری از ویتامینها و مکملها میتواند شما را در معرض خطر مسمومیت قرار دهد، بنابراین قبل از مصرف، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
احساسات ما بر روی کدام اندام ما تاثیر می گذارند
ثابت شده است که ظروف یکبار مصرف، تحت شرایطی خطر ابتلا را به سرطان را افزایش میدهند.
ظروف یکبار مصرف از ماده شیمیایی استایرن ساخته میشوند. مادۀ استایرن مرکب از مواد مصنوعی و از سوی سازمان حفاظت محیط زیست (EPA) و سازمان بینالمللی تحقیقات سرطان به عنوان یکی از مواد سرطانزا شناخته شده است. این ماده برای ساخت لیوانهای یکبار مصرف، خنککنندهها، سینیهای گوشت و ماهی در سوپرمارکتها، مواد بستهبندی، و ظروف غذای یکبار مصرف استفاده میشود.
به گزارش مجله دلتا؛ از آنجاکه این ماده برای محیط زیست و سلامت موجودات زنده بسیار خطرناک است، شهرهای دنیا که استفاده از پلی استایرن را حذف یا ممنوع کردهاند، هر روز در حال افزایش است. تا کنون بیش از ۱۰۰ شهر دنیا نوعی از محدودیت را برای این گونه تولیدات قائل شدهاند.
خوراکیها و نوشیدنیها در ظروف پلی استایرنی که بیشتر احتمال دارد مواد سمی را آزاد کنند عبارتند از آنهایی که داغ (مانند قهوه، چای، سوپ، سرد، و غذاهای مانده دوباره گرمشده)، چرب (مثلاً سیب زمینی سرخکرده، برگرها، پیتزاها، سس سالاد)، یا حاوی اسید (مثلاً گوجه فرنگی، مرکبات) هستند.
تمام این خوراکیها که در این ظروف سرو میشود، مواد سرطانزا را به خود جذب میکنند و وارد بدن انسان میشوند.
این مواد فقط سلامتی انسان را مورد تهدید قرار نمیدهند، بلکه باعث آلودگی محیط زیست نیز شده و تمام موجودات زنده را در معرض خطر قرار میدهند. تحقیقات نشان میدهد؛ در حدود ۵۰۰ سال طول میکشد تا پلی استایرن در محیط زیست تجزیه شود، زیرا حجم بسیار زیادی از پلی استایرنها بازیافت نمیشوند.
اگر پلی استایرن سوزانده یا خاکستر شود، گاز سمی منوکسید کربن در هوا آزاد میشود. جالب است بدانید که پلی استایرن هرگز نمیسوزد.
فوم پلی استایرن هنگام ساخت؛ هیدروکربنهای مضر تولید میکند که در نور خورشید با اکسید نیتروژن ترکیب میشود و آلایندۀ خطرناکی را در سطح زمین به نام ازون تروپوسفری تشکیل میدهد که با بروز خسخس سینه ، تنگی نفس، حالت تهوع، آسم و برونشیت در ارتباط است.
اما چه باید کرد تا نه به خودمان آسیب برسانیم و نه به محیط زیستمان؟
پاسخ کارشناسان به این پرسش را در ویدئویی که تهیه شده است، مشاهده میکنید.
توصیههای سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با دیابت (+ویدئو)
توصیه هایی برای پیشگیری از تشنگی روزهداران+(ویدئو)
تخم کدو سلامت دستگاه گوارش را بهبود میبخشد و اضطراب را کاهش میدهد.
معمولاً همۀ ما تخمه کدو را مصرف میکنیم، اما شاید از فواید و خواص تخمه کدو برای سلامتی آگاه نباشیم. تخمه کدو منبع غنی از مواد معدنی است. ما در این مطلب از خواص تخم کدو برای سلامتی و زیبایی میگوییم.
به گزارش مجله دلتا؛ با گنجاندن میانوعدههای سالم در برنامۀ غذایی روزانه میتوانید گام بزرگی در جهت سلامتی خود و خانوادهتان بردارید. مغزها و دانهها منبع ارزشمندی از ویتامینها و مواد معدنی هستند و میتوانند نقش بسزایی در سلامت مردم داشته باشند.
پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات
برای رها شدن از تعرق بیش از حد و بوی بد آن، پیش از مراجعه به پزشک میتوانید چند راهکار ساده را امتحان کنید.
تعریق یکی از کارهای طبیعی بدن است که به تنظیم درجه حرارت بدن کمک میکند. اما برخی افراد بیشتر عرق میکنند. عرق کردن بیش از حد نشانه وجود یک مشکل جدی پزشکی نیست اما در اغلب موارد، بوی بد عرق بدن بهخصوص در مواجهه با دیگران چندان خوشایند نیست.
به گزارش مجله دلتا؛ مشکل عرق کردن زیاد، با فرارسیدن روزهای گرم سال تشدید میشود. اگر در مورد عرق کردن و بوی نامطبوع آن حساس یا از آن دسته افرادی هستید که زیاد عرق میکنید، این مطلب را بخوانید.
حقیقت این است که عرق به خودیخود، بو نمیدهد. در حقیقت زمانی بوی عرق تبدیل به رایحهای نامطبوع میشود که باکتریهای روی پوست شما در اثر رطوبتِ عرق، اسیدی شوند.
علاوه بر تجزیه و اسیدی شدن باکتریها که سبب بوی بد عرق میشوند، عوامل دیگری هم در این مسئله دخلیند. برخی از این عوامل عبارتند از:
با به کار بردن روش هایی میتوانید بوی بدن عرق بدن را کاهش دهید و از این معضل رهایی یابید.
اگر تمام راهکارهای بالا را به کار بستید و باز هم بوی عرق بدن شما چندان خوشایند نبود و آزارتان میداد، بهتر است به فکر راهکارهای پزشکی باشید. برخی از این راهکارهای پزشکی عبارتند از:
با ویتامین A ، جور دیگر باید دید
پس از آهن، روی، دومین عنصری است در فرایندهای حیاتی، نقشی اساسی ایفا میکند.
روی یک ماده معدنی ضروری است که در تمام اندامها، بافتها و مایعات بدن یافت میشود و بهعنوان دومین مادۀ معدنی فراوان در بدن، پس از آهن، نقش مهمی در فرایندهای بیولوژیکی دارد. نقش روی در حفظ سلامتی بدن، بسیار مهم است.
به گزارش مجله دلتا؛ با وجود اینکه روی، عملکردهای حیاتی و مهمی دارد اما در بدن ذخیره نمیشود و باید از طریق رژیم غذایی دریافت شود.
ازآنجاکه این ماده نقشی حیاتی در سیستم ایمنی بدن دارد، کمبود آن به بروز بیماریهای زیادی منجر میشود، بنابراین کمبود آن یکی از مهمترین مسائل سلامت عمومی است. گروههایی که در معرض خطر کمبود روی هستند، عبارتند از: افرادی که اختلالات گوارشی دارند، گیاهخواران، زنان باردار و شیرده، افراد الکلی و کسانی که به بیماری کم خونی داسیشکل مبتلا هستند.
گوشت قرمز، غذاهای دریایی، محصولات لبنی، آجیل، حبوبات و غلات کامل؛ بهترین منابع هستند. بااینحال، روی بیشتر از طریق گوشت و پروتئین حیوانی جذب میشود. سبزیجات منابع مناسبی نیستند زیرا حاوی فیتات هستند. فیتات ترکیبی در گیاهان است که مانع جذب روی میشود.
پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات
تخم کتان ، دانه های کوچک سلامتی
خواص فندق ، تمام آنچه که باید بدانید