مصرف مولتی ویتامین ، آری یا نه؟

توصیه می‌شود هرگز مکمل‌های غذایی و مولتی ویتامین‌ها را بدون مشورت پزشک، مصرف نکنید.

مصرف مولتی ویتامین ها

مصرف مولتی‌ ویتامین برای کسانی که رژیم غذایی محدودی دارند یا با هر نوع غذایی سازگار نیستند و همچنین مبتلایان به بیماری‌هایی که مانع جذب مواد مغذی از طریق غذا می‌شوند، می‌تواند مفید باشد.

به گزارش مجله دلتا؛ یک رژیم غذایی متنوع شامل میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و پروتئین، نه‌تنها به حفظ سطح انرژی بدن کمک خواهد کرد، بلکه مانع بروز بسیاری از بیماری‌ها می‎شود.

میزان کافی ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری را می‌توانید از طریق مصرف رژیم غذایی متعادل به دست آورید. با این وجود، اغلب مردم به مکمل‌ها و ویتامین‌ها برای افزودن به سطح دریافتی این مواد ضروری روی می‌آورند؛ زیرا آن‌ها مواد مغذی بیشتری را تأمین می‌کنند، اما نه همه آن‌ها! درواقع، مصرف زیاد مکمل‌ها می‌تواند برای سلامتی شما خطرناک باشد.

مواد مغذی را از خوراکی ها دریافت کنیم، نه از مکمل‌ها

مصرف مولتی ویتامین هادر مقایسه با مکمل‌ها، میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و پروتئین‌ها تقریباً همیشه انتخابی مناسب و سالم هستند. غذاهای کامل حاوی فیبرهای مفید و ترکیبات محافظتی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که همیشه در مکمل‌ها وجود ندارند.

آزمایش خون می‌تواند کمبود مواد مغذی را نشان دهد؛ اگر فردی احساس کرد که رژیم غذایی محدودی دارد یا متوجه علائم فیزیکی ناشی از کمبود این مواد شد، حتماً باید به پزشک مراجعه تا مصرف مولتی ویتامین را آغاز کند.

مصرف مولتی ویتامین خطرناک است؟

مصرف مولتی ویتامین ها

دو نوع اصلی از ویتامین‌ها وجود دارد: ویتامین‌های محلول در آب و آن‌هایی که در چربی محلول هستند. ویتامین‌های محلول در آب در بدن ذخیره نمی‌شوند و این باعث می‌شود که مصرف روزانه آن‌ها ضروری باشد. در واقع بدن؛ اکثر ویتامین‌های محلول در آب را دفع می‌کند؛ در مقابل، ویتامین‌های محلول در چربی، در بافت کبد و چربی‌های بدن ذخیره می‌شوند و در صورت مصرف بیش از حد، می‌توانند مسموم کننده باشند.

ویتامین A به‌ویژه باید مورد توجه قرار بگیرد، زیرا مقدار بیش از حد آن می‌تواند منجر به سرگیجه، استفراغ، خستگی، آسیب کبدی، کم شدن بافت استخوان و ریزش مو شود. دوزهای شدید این ویتامین حتی می‌تواند مرگبار باشد. توصیه می‌شود مصرف ویتامین A در بزرگسالان از 900 میکروگرم در روز، تجاوز نکند.


آهن یک ماده معدنی ضروری است که در صورت مصرف بیش از حد می‌تواند خطرناک باشد. علائم حاد مسمومیت آهن عبارتند از درد معده، حالت تهوع و استفراغ. با این‌حال، اگر مصرف آهن ادامه یابد، می‌تواند در اندام‌های داخلی انباشته و در نهایت منجر به آسیب‌های مغزی و کبدی شود.

مصرف بیش از حد بسیاری از ویتامین‌ها و مکمل‌ها می‌تواند شما را در معرض خطر مسمومیت قرار دهد، بنابراین قبل از مصرف، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.


همچنین بخوانید:

احساسات ما بر روی کدام اندام ما تاثیر می گذارند

پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات

ریزش مو ، دلایل و علت های آن

تنها زندگی کردن ، تهدیدی برای سلامت روان

ظروف یکبار مصرف ، مضر یا مفید؟

ثابت شده است که ظروف یکبار مصرف، تحت شرایطی خطر ابتلا را به سرطان را افزایش می‌دهند.

ظروف یکبار مصرف

ظروف یکبار مصرف از ماده شیمیایی استایرن ساخته می‌شوند. مادۀ استایرن مرکب از مواد مصنوعی و از سوی سازمان حفاظت محیط زیست (EPA) و سازمان بین‌المللی تحقیقات سرطان به عنوان یکی از مواد سرطان‌زا شناخته شده است. این ماده برای ساخت لیوان‌های یکبار‎ مصرف، خنک‌کننده‌ها، سینی‌های گوشت و ماهی در سوپرمارکت‌ها، مواد بسته‌بندی، و ظروف غذای یکبار مصرف استفاده می‌شود.

به گزارش مجله دلتا؛ از آن‎جاکه این ماده برای محیط‌ زیست و سلامت موجودات زنده بسیار خطرناک است، شهرهای دنیا که استفاده از پلی استایرن را حذف یا ممنوع کرده‎اند، هر روز در حال افزایش است. تا کنون بیش از ۱۰۰ شهر دنیا نوعی از محدودیت را برای این گونه تولیدات قائل شده‌اند.

ظروف یکبار مصرف

خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها در ظروف پلی استایرنی که بیشتر احتمال دارد مواد سمی را آزاد کنند عبارتند از آن‌هایی که داغ (مانند قهوه، چای، سوپ، سرد، و غذاهای مانده‌ دوباره گرم‎شده)، چرب (مثلاً سیب زمینی سرخ‎کرده، برگرها، پیتزاها، سس سالاد)، یا حاوی اسید (مثلاً گوجه فرنگی، مرکبات) هستند.

تمام این خوراکی‌ها که در این ظروف سرو می‌شود، مواد سرطان‌زا را به خود جذب می‌کنند و وارد بدن انسان می‌شوند.

این مواد فقط سلامتی انسان را مورد تهدید قرار نمی‌دهند، بلکه باعث آلودگی محیط‌ زیست نیز شده و تمام موجودات زنده را در معرض خطر قرار می‌دهند. تحقیقات نشان می‎دهد؛ در حدود ۵۰۰ سال طول می‌کشد تا پلی استایرن در محیط زیست تجزیه شود، زیرا حجم بسیار زیادی از پلی استایرن‌ها بازیافت نمی‌شوند.


اگر پلی استایرن سوزانده یا خاکستر شود، گاز سمی منوکسید کربن در هوا آزاد می‌شود. جالب است بدانید که پلی استایرن هرگز نمی‌سوزد.

ظروف یکبار مصرف

فوم پلی استایرن هنگام ساخت؛ هیدروکربن‌های مضر تولید می‌کند که در نور خورشید با اکسید نیتروژن ترکیب می‌شود و آلایندۀ خطرناکی را در سطح زمین به نام ازون تروپوسفری تشکیل می‌دهد که با بروز خس‎خس سینه ، تنگی نفس، حالت تهوع، آسم و برونشیت در ارتباط است.

اما چه باید کرد تا نه به خودمان آسیب برسانیم و نه به محیط‌ زیستمان؟

پاسخ کارشناسان به این پرسش را در ویدئویی که تهیه شده است، مشاهده می‌کنید.



همچنین بخوانید:

توصیه‎های سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با دیابت (+ویدئو)

توصیه هایی برای پیشگیری از تشنگی روزه‌داران+(ویدئو)

تظاهر به شاد بودن خوب است یا بد؟

سکته مغزی ، نشانه‎ها و راه‎های پیشگیری

تخم کدو ، مفید و سرشار از مواد مغذی

تخم کدو سلامت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و اضطراب را کاهش می‌دهد.

معمولاً همۀ ما تخمه کدو را مصرف می‎کنیم، اما شاید از فواید و خواص تخمه کدو برای سلامتی آگاه نباشیم. تخمه کدو منبع غنی از مواد معدنی است. ما در این مطلب از خواص تخم کدو برای سلامتی و زیبایی می‌گوییم.

به گزارش مجله دلتا؛ با گنجاندن میان‌وعده‌های سالم در برنامۀ غذایی روزانه می‌توانید گام بزرگی در جهت سلامتی خود و خانواده‎تان بردارید. مغزها و دانه‌ها منبع ارزشمندی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و می‌توانند نقش بسزایی در سلامت مردم داشته باشند.

خواص تخم کدو برای بدن

  • به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
  • اضطراب را کاهش می‌دهد.
  • از تشکیل سنگ مثانه جلوگیری می‌کند.
  • انرژی بدن را افزایش می‌دهد.
  • سلامت جنسی را بهبود می‌بخشد.
  • سطح pH بدن را به تعادل می‌رساند.
  • ریسک بروز کم‌خونی ناشی از کمبود آهن را کاهش می‌دهد.
  • به مدت طولانی شما را سیر نگه می‌دارد.
  • تخم کدو سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
  • تخمه کدو
  • یک آنتی‌اکسیدان قوی است.
  • به مبارزه با التهاب کمک می‌کند.
  • ضد دیابت است.
  • تخم کدو ضد سرطان است.
  • کلسترول خون را تنظیم می‌کند.
  • از سلامت قلب و عروق حمایت می‌کند.
  • خوابتان را بهبود می‌بخشد.
  • برای سلامتی چشم‌ها مفید است.
  • علائم یائسگی را کاهش می‌دهد.
  • برای کاهش استرس بسیار مفید است.
  • محافظ غده پروستات در مردان است.
  • نقش مهمی در سلامتی کلیه دارد.
  • به بهبود عملکرد مثانه کمک می‌کند.
  • باعث استحکام بافت استخوان می‌شود.
  • مانع از تصلب شرائین می‌شود.
  • برای کاهش دردهای آرتریت مفید است.
  • باعث سلامت مغز می‌شود.
  • برای بهبود خلق‌وخو موثر است.
  • در تسکین و بهبود زخم‌ها موثر است.
  • کرم‌ها و عفونت‌های انگلی را درمان می‌کند.
  • پوست را مرطوب نگه می‌دارد.
  • آکنه را از بین می‌برد.
  • از بدن در برابر سرطان پوست محافظت می‌کند.
  • باعث جوان‌سازی پوست می‌شود.
  • فرایند رشد مو را بهبود می‌بخشد.
  • از شورۀ سر جلوگیری می‌کند.
  • به حفظ سلامتی موها کمک می‌کند.

همچنین بخوانید:

پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات

سیاه دانه ، در سیاه سلامتی

تخم کتان ، دانه های کوچک سلامتی

روی ، عصای دست بدن

بوی بد عرق بدن ، راه های خلاصی از آن

برای رها شدن از تعرق بیش از حد و بوی بد آن، پیش از مراجعه به پزشک می‌توانید چند راهکار ساده را امتحان کنید.

بوی بد عرق بدن

تعریق یکی‌ از کارهای‌ طبیعی‌ بدن‌ است‌ که‌ به‌ تنظیم‌ درجه‌ حرارت‌ بدن‌ کمک می‌کند. اما برخی افراد بیشتر عرق می‌کنند. عرق کردن بیش از حد نشانه وجود یک مشکل جدی پزشکی نیست اما در اغلب موارد، بوی بد عرق بدن به‎خصوص در مواجهه با دیگران چندان خوشایند نیست.

به گزارش مجله دلتا؛ مشکل عرق کردن زیاد، با فرارسیدن روزهای گرم سال تشدید می‌شود. اگر در مورد عرق کردن و بوی نامطبوع آن حساس یا از آن دسته افرادی هستید که زیاد عرق می‌کنید، این مطلب را بخوانید.

حقیقت این است که عرق به خودی‎خود، بو نمی‌دهد. در حقیقت زمانی بوی عرق تبدیل به رایحه‌ای نامطبوع می‌شود که باکتری‌های روی پوست شما در اثر رطوبتِ عرق، اسیدی شوند.

عوامل تشدیدکننده بوی بد عرق

علاوه بر تجزیه و اسیدی شدن باکتری‌ها که سبب بوی بد عرق می‌شوند، عوامل دیگری هم در این مسئله دخلیند. برخی از این عوامل عبارتند از:

  • اضافه وزن
  • خوردن غذاهای تند و فلفلی
  • تعریق بیش از حد
  • شرایط پزشکی خاص
  • فشار و استرس
  • عوامل ژنتیکی

۱۱ راهکار برای کاهش بوی بد عرق

از بین بردن بوی بد عرق بدن

با به کار بردن روش هایی می‌توانید بوی بدن عرق بدن را کاهش دهید و از این معضل رهایی یابید.

  • حداقل روزی یک بار دوش بگیرید.
  • از صابون آنتی باکتریال استفاده کنید.
  • از دئودورانت و اسپری‌های ضد عرق مناسب با پوست خود استفاده کنید.
  • لباس‌های نخی و پنبه‎ای بپوشید.
  • غذاهای تند و پر ادویه را از رژیم غذایی خود حذف یا کم کنید.
  • موها را کوتاه نگه دارید.


راهکارهای پزشکی و قطعی

اگر تمام راهکارهای بالا را به کار بستید و باز هم بوی عرق بدن شما چندان خوشایند نبود و آزارتان می‌داد، بهتر است به فکر راهکارهای پزشکی باشید. برخی از این راهکارهای پزشکی عبارتند از:

  • از دئودورانت‌های تخصصی که برای شما طراحی شده‌اند، استفاده کنید.
  • با نظر پزشک آنتی‌بیوتیک مصرف کنید.
  • بوتاکس کنید.
  • از لیزر استفاده کنید.
  • با پزشک متخصص غدد مشورت کنید.


همچنین بخوانید:

با ویتامین A ، جور دیگر باید دید

مواد غذایی ضد پیری

تخم کتان ، دانه های کوچک سلامتی

باهوشی ، نشانه هایی که از باهوشی نمی دانید

روی ، عصای دست بدن

پس از آهن، روی، دومین عنصری است در فرایندهای حیاتی، نقشی اساسی ایفا می‌کند.

نقش روی

روی یک ماده معدنی ضروری است که در تمام اندام‌ها، بافت‌ها و مایعات بدن یافت می‌شود و به‌عنوان دومین مادۀ معدنی فراوان در بدن، پس از آهن، نقش مهمی در فرایندهای بیولوژیکی دارد. نقش روی در حفظ سلامتی بدن، بسیار مهم است.

به گزارش مجله دلتا؛ با وجود اینکه روی، عملکردهای حیاتی و مهمی دارد اما در بدن ذخیره نمی‌شود و باید از طریق رژیم غذایی دریافت شود.

ازآنجاکه این ماده نقشی حیاتی در سیستم ایمنی بدن دارد، کمبود آن به‌ بروز بیماری‌های زیادی منجر می‌شود، بنابراین کمبود آن یکی از مهم‌ترین مسائل سلامت عمومی است. گروه‌هایی که در معرض خطر کمبود روی هستند، عبارتند از: افرادی که اختلالات گوارشی دارند، گیاه‌خواران، زنان باردار و شیرده، افراد الکلی و کسانی که به بیماری کم خونی داسی‎شکل مبتلا هستند.

منابع غذایی مناسب برای دریافت روی

نقش روی در بدن

گوشت قرمز، غذاهای دریایی، محصولات لبنی، آجیل، حبوبات و غلات کامل؛ بهترین منابع هستند. بااین‌حال، روی بیشتر از طریق گوشت و پروتئین حیوانی جذب می‌شود. سبزیجات منابع مناسبی نیستند زیرا حاوی فیتات هستند. فیتات ترکیبی در گیاهان است که مانع جذب روی می‌شود.

نقش روی در بدن

  • تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به عفونت
  •  داشتن نقش آنتی‌اکسیدان
  • کاهش و کنترل التهاب
  • نقش مثبت در پیوند اعضا
  • مبارزه با آسم و آلرژی
  • تسریع التیام زخم
  • بهبود عملکرد شناختی و محافظت از نورون‌ها
  • کمک به درمان اختلالات روانی
  • پیشگیری از بروز اوتیسم
  • کاهش سطح استرس و بهبود خلق‌وخو
  • کمک به درمان بیماری‌های التهابی
  • جلوگیری از ریزش مو
  • کمک به کاهش علائم بیماری کلیوی
  • محافظت از کبد
  • کمک به تقویت استخوان‌ها
  • جلوگیری از بیماری‌های قلبی
  • افزایش میزان حساسیت به انسولین
  • کمک به کاهش وزن
  • محافظت در برابر پرتوهای مضر
  • کاهش بوی بدن
  • بهبود سلامت دهان و دندان
  • افزایش میزان سلامت و باروری در مردان
  • جلوگیری از سرطان
  • خاصیت ضدمیکروبی
  • کمک به درمان صرع و پیشگیری تشنج
  • بهبود روند رشد
  • محافظت از دستگاه گوارش
  • کمک به بهبود کیفت خواب
  • محرک اشتها
  • افزایش سلامت پوست
  • مبارزه با خستگی مفرط
  • کنترل و پیشگیری از لخته شدن خون
  • کاهش اعتیاد به دخانیات
  • افزایش میزان حساسیت به طعم و مزه‎ها
  • جلوگیری از نابینایی و مشکلات مربوط به سلامت چشم
  • درمان اختلالت شنوایی
  • افزایش طول عمر انسان
  • بهبود عملکرد تیروئید
  • افزایش عملکرد ورزش
  • کاهش عوارض جانبی ناشی از شیمی درمانی

همچنین بخوانید:

پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات

تخم کتان ، دانه های کوچک سلامتی

خواص فندق ، تمام آنچه که باید بدانید

سیاه دانه ، در سیاه سلامتی