خواص توت ، این کوچک خوشمزه

توت انواع مختلفی دارد و در هر منطقه‌ای نوع خاصی از آن می‌روید.

خواص توت

توت یکی از میوه‌های بسیار خوشمزه است که با وجود اندازۀ کوچکش، فواید زیادی برای سلامتی دارد.

به گزارش مجله دلتا؛ توت در نواحی معتدل سراسر جهان رشد می‌کند. تصور می‌شود که این درخت از چین، به جا‎های دیگر گسترش پیدا کرده است. توت طعمی منحصربه‌فرد و ترکیب شگفت‌انگیزی از مواد مغذی دارد و انواع مختلفی از آن یافت می‌شود. از نظر ظاهری هنگامی‌که توت جوان است، خیلی سریع رشد می‌کند، اما همچنان که رنگش از سفید یا سبز به صورتی یا قرمز تغییر می‌کند، به‌تدریج رشدش کُند می‌شود و در نهایت به رنگ بنفش تیره یا حتی سیاه در می‎آید.

طعم ترش یا شیرین توت ‌برای شربت، مربا، ژله، تارت میوه‌ای، پای‌، چای و آب‎میوه عالی است. شاید برای‎تان جالب باشد که بدانید مزۀ انواع ‌توت در مناطق مختلف جهان متفاوت است. برگ درخت ‌توت به‌جز میوۀ خوشمزه‌اش، تنها منبع غذایی شناخته‌شده برای کرم ابریشم است.

ارزش غذایی توت

‌توت سرشار از مواد مغذی از جمله آهن، ریبوفلاوین، ویتامین C، ویتامین K، پتاسیم، فسفر و کلسیم است که برای بدن ضروری هستند. همچنین، مقادیر قابل‌ توجهی فیبر خوراکی و طیف گسترده‌ای از ترکیبات آلی از جمله فیتونوترینت‌ها، زاگزانتین، رسوراترول، آنتوسیانین، لوتئین و ترکیبات گوناگون پلی‌فنولی دارد.

از دست ندهید:  نقش پله در دکوراسیون ساختمان

خواص توت برای سلامتی

توت فواید زیادی برای سلامتی دارد که در ادامه به ۱۰ مورد آن اشاره می‌کنیم.

  1. کمک به هضم غذا
  2. افزایش گردش خون
  3. تنظیم فشارخون
  4. خاصیت ضد سرطانی
  5. تقویت بینایی
  6. خاصیت ضدالتهابی
  7. تقویت سیستم ایمنی بدن
  8. ساخت استخوان‌های سالم
  9. کاهش کلسترول بد
  10. جلوگیری از پیری زودرس

خاصیت توت

توت را می‌توانید به‌صورت تازه، مربا، ژله، شربت و نظایر آن مصرف و یا آن را خشک کنید و به‌عنوان میان‌وعده بخورید.

نکات احتیاطی در مصرف توت

  • توت برای کاهش سطح قندخون مفید است؛ به‌ویژه برای افرادی که قندخون دارند و دیابتی‌ها. بااین‌حال بیماران دیابتی باید حتماً با نظر پزشک توت را مصرف کنند.
  • تقریباً به‌ندرت کسی پیدا می‌شود که به توت حساسیت داشته باشد، اما اگر اولین بار است که توت می‌خورید، از مقدار کم شروع کنید و واکنش بدن‌تان را ببینید. ممکن است افرادی که به گرده‌های گل حساسیت دارند، به توت هم حساسیت داشته باشند.


همچنین بخوانید:

تغذیه متعادل ، سنگ بنای سلامتی

دتاکس واتر ؛نوشیدنی خوشمزه برای سم زدایی بدن

گوشت سفید ؛ مضر مثل گوشت قرمز

مضرات آب گازدار ؛مراقب معده ی خود باشید!

درمان پوکی استخوان ؛ تغذیه درست را جدی بگیرید

پوکی استخوان یکی از بیماری‌های شایع، به‌ویژه در بین بانوان است.

پوکی استخوان

بهترین رژیم غذایی برای افراد مبتلا به پوکی استخوان؛ کلسیم و ویتامین D است. کلسیم ساختار استخوان‌ها را تشکیل می‌دهد و ویتامین D به بدن کمک می‌کند تا کلسیم را جذب کند. یک رژیم غذایی که حاوی ویتامین D و کلسیم باشد، به درمان پوکی استخوان کمک فراوانی می‌کند.

راهکارهای پیشگیری و درمان پوکی استخوان

به گزارش مجله دلتا؛ رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان شامل چه مقدار از این مواد مغذی است؟

جواب این سؤال به سن و جنسیت شما بستگی دارد.

در مورد کلسیم:

  • کودکان 1 تا 3 ساله، روزانه 700 میلی‌گرم
  • کودکان 4 تا 8 ساله، روزانه 1000 میلی‌گرم
  • نوجوانان روزانه 1300 میلی‌گرم
  • بزرگسالان تا 70 سالگی روزانه 1000 میلی‌گرم. البته زنان بالای 51 سال باید روزانه 1200 میلی‌گرم کلسیم مصرف کنند.
  • زنان و مردان بالای 71 سال روزانه 1200 میلی‌گرم

​در مورد ویتامین D:

برای این‎که بفهمید برای پیشگیری از پوکی استخوان شخصاً چه میزان ویتامین D توصیه می‌شود، با دکتر خود در رابطه با آزمایش ویتامین صحبت کنید. این آزمایش نشان می‌دهد در بدن‎تان چه میزان ویتامین D وجود دارد.

کارشناسان معتقدند: ویتامین D تنها با جذب کلسیم بیشتر، به درمان پوکی استخوان کمک می‌کند.

پیشگیری و درمان پوکی استخوان

درمان پوکی استخوان

برای تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان، می‌توانید کلسیم و ویتامین D مورد نیاز خود را از رژیم غذایی یا مکمل غذایی به دست آورید.

البته دریافت این مواد مغذی از غذاها بسیار بهتر از مکمل‌هااست. مواد غذایی منابع کامل‌تری نسبت به مکمل‌ها هستند. شیر، ماست، پنیر و سایر لبنیات سرشار از کلسیم هستند و مواد مغذی کلیدی مانند فسفر و پروتئین برای سلامت استخوان‌ها بسیار مفیدند.

از دست ندهید:  روغن نعناع ؛ تسکین دهنده مشکل بلع

منابع غذایی سرشار از کلسیم

  • اسفناج
  • کلم پیچ
  • بامیه
  • سویا
  • لوبیا سفید
  • برخی ماهی‌ها مانند ساردین، قزل‌آلا، ماهی لوتی و قزل‌آلای رنگین کمانی
  • غذاهای غنی شده از کلسیم مانند غلات صبحانه، بلغور جو دوسر و برخی آب پرتقال‌ها

 منابع غذایی سرشار از ویتامین D

  • ماهی‌های چرب مانند ماهی تن، ماهی خال‎مخالی و ماهی قزل‌آلا
  • غذاهای غنی شده با ویتامین D مانند برخی از محصولات لبنی، آب پرتقال، شیر سویا، غلات و حبوبات
  • جگر گاو
  • پنیر
  • زرده‌ی تخم‎مرغ
  • برای دریافت ویتامین D از مواد غذایی ماهی بهترین گزینه است.

غذاهای مناسب برای درمان پوکی استخوان

زمانی‌که برچسب مواد غذایی را می‌خوانید، به دنبال غذاها و نوشیدنی‌هایی باشید که 10% یا بیشتر حاوی کلسیم باشند.

  • آب پرتقال غنی شده با کلسیم، شیر گیاهی (شیر بادام یا شیر سویا) و غلات
  • سبزیجات مانند کلم، کلم بروکلی و اسفناج
  • غذاهای دریایی مانند کنسرو سالمون، میگو و صدف
  • برای تأمین ویتامین D دنبال موارد غنی شده باشید؛ مانند برخی آب پرتقال‌ها، غلات صبحانه و شیرهای گیاهی
  • برخی ماهی‌ها مانند سالمون، ماهی تن و ساردین می‌توانند منابع خوبی باشند.

مکمل‌ غذایی

اگر نمی‌توانید به میزان کافی کلسیم یا ویتامین D در رژیم غذایی خود داشته باشید، در مورد مصرف مکمل‌ها با دکتر مشورت کنید.


همچنین بخوانید:

تغذیه متعادل ، سنگ بنای سلامتی

دتاکس واتر ؛نوشیدنی خوشمزه برای سم زدایی بدن

گوشت سفید ؛ مضر مثل گوشت قرمز

مضرات آب گازدار ؛مراقب معده ی خود باشید!


مضرات آبمیوه ؛ آبمیوه را جایگزین میوه نکنید

در باور بسیاری از افراد، آبمیوه سرشار از مواد مغذی است و سلامت انسان را بهبود می‌بخشد؛ اما جالب است بدانید این باور نادرست است.

مضرات آبمیوه

بیشتر مردم آبمیوه را نوشیدنی سالمی می‌دانند. البته این باور توجیه‌پذیر است، چون آبمیوه از نوشیدنی‌های طبیعی است و از میوه تهیه می‌شود؛ ولی آنچه بیشتر مردم نمی‌دانند، این حقیقت است که آبمیوه در کنار ویتامین‌ها و خواص فراوانی که دارد، سرشار از قند است. به بیان ساده‌تر، مضرات آبمیوه بیشتر از خواص آن است.

به گزارش مجله دلتا؛ قند و کالری موجود در آبمیوه برابر با قند و کالری موجود در نوشابهٔ شیرین و حتی گاهی بیشتر از آن است. ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های اندک موجود در آبمیوه، آثار ناشی از قند بالای آن را جبران نمی‌کند. در ادامه، مضرات آبمیوه و ۵ دلیل پرهیز از مصرف آن به‌جای میوهٔ کامل را شرح می‌دهیم.

1. آبمیوه‌ها چیزی نیستند که به نظر می‌رسند

مضرات آبمیوه

متاسفانه تولیدکنندگان مواد غذایی و نوشیدنی‌ها همیشه در مورد آنچه در محصولات‌شان وجود دارد، حقیقت را نمی‌گویند. آبمیوه‌ای که در سوپرمارکت‌ها عرضه می‌شود، چیزی نیست که فکر می‌کنید؛ حتی اگر روی برچسب آن، عبارت‌هایی مانند «۱۰۰٪ خالص» نوشته شده باشد.

بعضی از آبمیوه‌های بی‌کیفیت حتی شبیه آبمیوه‌های طبیعی به‌دست‌آمده از میوه نیستند و صرفاً از آب و شکری تشکیل شده‌اند که به آن طعم و اسانس میوه اضافه شده است. می‌توانید حدس بزنید که مضرات آبمیوه‎هایی از این دست، تا چه حد زیاد است.

۲. آبمیوه بدون فیبر است و قند بالایی دارد

مضرات آبمیوه

آبمیوه، موادی را که موجب خاصیت و فواید میوهٔ کامل می‌شوند، ندارد. متأسفانه قند موجود در بیشتر انواع آبمیوه‌ها، مشابه نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر است و حتی کالری برخی از آبمیوه‌ها از این نوشیدنی‌ها نیز بیشتر است و این مسئله یکی از بزرگ‎ترین مضرات آبمیوه است. بنابراین به‌طور کلی، آبمیوه دارای موادمغذی است، ولی مواد مغذی آن از مواد غذایی گیاهی دیگر بسیار کمتر است. آبمیوه بدون فیبر است و قند و کالری آن با بیشتر نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر برابر است.


از دست ندهید:  قفسه های هندسی گامی در جهت تغییر خانه

۳. با مصرف آبمیوه، قند فراوانی وارد بدن می‌کنید

مضرات آبمیوه قند بالای آن

وقتی میوه‎ای را کامل می‌خوریم، باید زمان زیادی صرف جویدن و بلعیدن آن کنیم. قند موجود در میوه‌ها نیز درون ساختارهای فیبری گرفتار شده است و در طول هضم، به‌آرامی تجزیه و آزاد می‌شود. کبد نیز بدون این‎که به آن فشاری وارد شود، به‌راحتی این مقادیر اندک را متابولیزه می‌کند.

ولی اگر لیوان بزرگی از آبمیوه مصرف کنید، مانند این است که در مدت‌زمانی بسیار کوتاه، چند میوه را بدون فیبر موجود در آنها مصرف کرده‌ باشید. قند فراوان موجود در آبمیوه جذب و به‌سرعت به کبد فرستاده می‌شود؛ درست مانند زمانی که نوشیدنی شیرینی مانند نوشابه را مصرف کرده باشید.

۴. کالری‌های مایع بسیار چاق‌کننده هستند

کالری بالای نوشیدنی ها

این تصور درست نیست که همهٔ کالری‌ها یکسان هستند. موادغذایی مختلف، مسیرهای متابولیکی متفاوتی را طی می‌کنند و روی گرسنگی، هورمون‌ها و مراکزی در مغز که وزن بدن را کنترل می‌کنند، تأثیرات متفاوتی دارند.

کالری‌های مایع، مانند کالری‌های دریافتی از موادغذایی جامد عمل نمی‌کنند. نوشیدنی‌های شیرین از چاق‌کننده‌ترین موادغذایی موجود به شمار می‌روند. این نوشیدنی‌ها احساس سیری را در ما ایجاد نمی‌کنند و این مسئله موجب می‌شود که در مجموع، غذای بیشتری مصرف کنیم.


۵. به‌جای آبمیوه، میوهٔ کامل مصرف کنید

میوه به جای آبمیوه

به‌طور کلی، نوشیدن مقادیر اندکی از آبمیوه برای بعضی از افراد مشکلی ایجاد نمی‌کند، ولی باید بدانید که آبمیوه، با وجود خواص و فوایدی که دارد، بسیار شبیه نوشیدنی‌های شیرین است. مهم‌تر از همه این‎که کبد نمی‌تواند تفاوت میان قند موجود در آبمیوه و نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر را تشخیص دهد. بنابراین، تمام آثار زیان‌بار نوشیدنی‌های شیرین در آبمیوه نیز وجود دارد.


همچنین بخوانید:

درمان‌های طبیعی برای رفع درد معده

9 علت که موجب کاهش شنوایی می‌شود

توصیه هایی برای پیشگیری از تشنگی روزه‌داران+(ویدئو)

تلقین ؛ قدرتی باور نکردنی

تغذیه متعادل ، سنگ بنای سلامتی

تغذیه متعادل، اصل اولیه سلامتی است.

تندرستی؛ تعادل جسمی،‌ ذهنی، روحی و احساسی فرد است. تغذیه متعادل در تمام عوامل مذکور نقش دارد و ضامن سلامتی انسان است.

به گزارش مجله دلتا؛ باید در نظر داشت ورزش، به‌عنوان فعالیت بدنی لازم است و باید جزء ثابت زندگی روزمره باشد؛ زیرا فعالیت، مصرف انرژی را افزایش داده و سبب ارتقای تندرستی می‌شود. توصیه می‌شود روزانه 45 دقیقه تا یک ساعت به ورزش بپردازید تا چربی بیشتری بسوزانید.

تغذیه متعادل چیست؟

تغذیه متعادل

تغذیه متعادل نوعی رژیم غذایی‌ است که همه نیازهای انسان را در شرایط مختلف فیزیولوژیک، سنی و جنسی تأمین کند. رژیم غذایی باید دارای دو ویژگی باشد:

1- تنوع در مواد غذایی مصرفی

2- مصرف مقدار کافی از مواد غذایی مختلف

بر اساس ارزش تغذیه‌ای مواد غذایی و تشابه ترکیبات مواد غذایی، آن‌ها را به چهار گروه تقسیم کرده‌اند:

1- گروه غلات

غلات

شامل: نان،‌ برنج، انواع رشته و سیب‌زمینی (منبع هیدرات کربن)

ارزش تغذیه‎ای عمده این گروه تأمین انرژی و همچنین پروتئین است. نشاسته،‌ ترکیب اصلی آن است. این دسته از مواد غذایی بهترین و ارزان‌ترین منبع انرژی هستند و مقدار قابل توجهی از پروتئین را نیز تأمین می‌کند. همچنین ارزش بیولوژیکی پروتئین‌های گیاهی، کمتر از پروتئین‌های حیوانی است. این گروه مقداری از ویتامین‌ها، به‌خصوص ویتامین‌های گروه B و عمدتاً ویتامین B1 را تأمین کرده و مقداری از عناصر معدنی را به بدن می‌رسانند.

2- گروه لبنیات

لبنیات

شامل: شیر، ماست، پنیر و کشک (منبع پروتئین کلسیم‌دار)

این گروه بیشتر از نظر تأمین پروتئین مرغوب،‌ کلسیم و ویتامین B2 اهمیت دارند. لبنیات یک غذای نسبتاً کامل برای تمام گروه‌های سنی محسوب می‌شود؛ زیرا علاوه‌بر مواد مغذی نام‌برده تقریباً تمام ویتامین‌ها و عناصر مغذی را نیز دارد، اما از نظر آهن فقیر است.

از دست ندهید:   باغ فردوس ، موزه سینمای ایران

3- گروه گوشت‌ها

گوشت ها

شامل: گوشت،‌ مرغ، ماهی، تخم‎مرغ و حبوبات (منبع پروتئین آهن‌دار)

اهمیت اصلی این گروه در تأمین پروتئین، آهن و انرژی است. این گروه در تأمین سایر ویتامین‌ها به‌خصوص ویتامین B12 که منحصراً در غذاهای حیوانی وجود دارد، اهمیت بسیاری دارد.

4- گروه سبزی‎ ها

سبزیجات

شامل: انواع سبزی و میوه (منبع فیبر)

اهمیت این گروه در تأمین ویتامین‌ها به ویژه ویتامین C و پیش‌ساز ویتامین A است. درضمن ویتامین‌های گروه B، غیر از ویتامین B12، کم‎وبیش در انواع مواد غذایی این گروه وجود دارد.

عناصر مغذی مانند کلسیم و آهن به مقدار کم و سدیم، پتاسیم و منیزیم در این مواد غذایی وجود دارد. اهمیت دیگر سبزی‌ها و میوه‌ها در دارا بودن فیبرهای غذایی است که امروزه ثابت شده آن‎ها در رژیم غذایی از ابتلا به سرطان روده بزرگ (کولون) جلوگیری کرده و خطر ابتلا به بعضی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی و عروقی را به دلیل ممانعت از جذب کلسترول در روده، کاهش می‌دهند. ویژگی دیگر سبزی‌ها و میوه‌ها وجود رنگدانه‌ها در آن‎ها است که در کاهش ابتلا به سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی و عروقی نقشی موثر دارند.

برای داشتن یک تغذیه متعادل، استفاده از گروه‌های چهارگانه غذایی به منظور تأمین کامل مواد مغذی و تأمین سلامتی انسان توصیه می‌شود.


همچنین بخوانید:

پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات

تخم کتان ، دانه های کوچک سلامتی

کلسیم ، شالوده بدن

بدن ما تقریباً یک کیلوگرم کلسیم دارد. البته این میزان در افراد مختلف با استخوان​بندی متفاوت، فرق می​کند.

نقش کلسیم

کلسیم برای بدن مفید است و نقش آن بسیار اهمیت دارد.

به گزارش مجله دلتا؛ کلسیم کمک می‌کند که استخوان‌های قوی‌تر و محکم‌تری داشته باشیم و سلامت استخوان‌ها در طول زندگی هم حفظ شود. همچنین، به جریان الکتریکی در اعصاب و به انقباض عضلات کمک می‌کند. کلسیم ماده‎ای معدنی‌ است که نقشی کلیدی در انقباض قلب بازی می‌کند. 99 درصد کلسیم بدن در استخوان‌ها و دندان‌ها ذخیره می‌شود.

اطلاعات خواندنی درباره نقش کلسیم

نقش کلسیم

  • انسان‌ برای جذب کلسیم، به یک ویتامین ویژه نیاز دارد. این ویتامین، ویتامین D است. ما می‌توانیم مقدار زیادی شیر بنوشیم یا مکمل‌های کلسیم را دریافت کنیم، اما بدون ویتامین D نمی‌توانیم از آن‎ها استفاده کنیم!
  • بهترین منابع کلسیم در رژیم غذایی عبارتند از: شیر، ماست و پنیر.
  • بعضی از مواد غذایی دیگر هم مقدار زیادی کلسیم دارند. این مواد غذایی شامل آب پرتقال غنی‎شده با کلسیم، لوبیای سفید، بادام، ریواس، لوبیای قرمز، کلم بروکلی و … است.
  • کلسیم نقش مهمی در انقباض عضلات ایفا می‌کند، به ارسال پیام‌ از طریق اعصاب و آزادسازی هورمون‌ها کمک می‌کند. اگر مقدار کلسیم بدن کم باشد، بدن از کلسیم استخوان‌ها استفاده می‌کند تا کمبود را جبران کند.
  • کلسیم؛ ساختمان محکم و خارجی استخوان‌های بدن انسان را تشکیل می‌دهد و به آن‎ها قدرت می‌دهد. داخل استخوان‌ها به شدت اسفنجی و پر از حفره است که باعث می‌شود استخوان‌ها بسیار سبک باشند.
  • غدد مربوط به تنظیم کلسیم در بدن؛ غدد پاراتیروئید نامیده می‌شوند و در اطراف غده تیروئید در گردن قرار دارند. غده‌های پاراتیروئید در تنظیم کلسیم خون بسیار مؤثرند، سطح کلسیم معمولاً تنها 2-1 درصد است!
  • اگرچه کلسیم بیشتر در استخوان‌ها وجود دارد اما در غضروف‎ها نیز یافت می‌شود – غضروف بافت همبند نرم‌تری است که بین مفاصل مختلف، گوش، بینی و قفسه سینه واقع شده  است. بافت همبند بافتی است که بافت‌ها یا اندام‌های دیگر را به یکدیگر متصل می‌کند، تکیه گاه آن‎ها است یا آن‎ها را از هم جدا می‌کند.
  • دلیل این که پزشکان می‌توانند عکس استخوان‌ها را بگیرند؛ وجود کلسیم است. کلسیم به انرژی خاصی به نام اشعه ایکس اجازه عبور نمی‌دهد و به همین دلیل استخوان‌ها در فیلم، به شکل روشن ظاهر می‌شوند.

از دست ندهید:   خانه آینه ای ؛یک معماری خلاقانه

همچنین بخوانید:

خواص فندق ، تمام آنچه که باید بدانید

روی ، عصای دست بدن