پرخوری واقعا” دردسر ساز است

فقط 2 درصد مردم دنیا گرفتار پرخوری هستند! پرخوری اختلال است و باید آن را جدی بگیرید.

آیا می‌دانید زیاد خوردن که در اصطلاح پزشکی اختلال پرخوری نامیده می‌شود نوعی بیماری است؟ با مجله سلامتی پیام دلتا همراه باشید تا همه چیز درباره اختلال پرخوری را با هم مرور کنیم.

 

اختلال پرخوری عموماً در دوران نوجوانی و در اوایل ۲۰ سالگی بروز پیدا می‌کند. البته در هر سن دیگری نیز می‌تواند رخ دهد. اختلال پرخوری نوعی بیماری مزمن است که می‌تواند سال‌ها ادامه داشته باشد. مثل تمام اختلالات خوردن دیگر، این مشکل در زنان بیشتر بروز می‌کند. هرچند در بین مردان نیز یکی از عمومی‌ترین اختلالات خوردن، پرخوری است.

وقتی به اختلال پرخوری مبتلا هستید، در مدت کوتاهی، بیشتر از حد معمول غذا مصرف می‌کنید. این بیماری همراه با پریشانی و عدم کنترل رفتار است.

 

نشانه‌های اختلال پرخوری
افزایش سرعت غذا خوردن نسبت به حالت معمولی
مصرف غذا تا جایی که به‌خاطر پر بودن، حس خوبی نداشته باشید
مصرف مقدار زیاد مواد غذایی بدون اینکه حس گرسنگی به سراغ‌مان بیاید
تنها غذا خوردن به این خاطر که حس خجالت و شرمندگی می‌کنیم
احساس گناه کردن و تنفر از خود
افراد مبتلا به اختلال پرخوری اغلب به‌خاطر پرخوری، افزایش وزن و عدم تناسب اندام، بسیار غمگین و پریشان هستند.

 

علل بروز اختلال پرخوری چیست؟
علل وقوع آن کاملاً مشخص نیست، اما مجموعه‌ای از عوامل وجود دارند که ریسک ابتلا را بالاتر می‌برند.

ژنتیک: افراد مبتلا به اختلال پرخوری به هورمون دوپامین حساس هستند. این هورمون مسئول حس لذت و خوشی است. دلایل زیادی وجود دارد که این بیماری ارثی باشد.

جنسیت: این بیماری در بین زنان بیشتر از مردان رخ می‌دهد. در آمریکا ۳٫۶ درصد زنان در بخشی از زندگی خود دچار این اختلال می‌شوند. این آمار در میان مردان ۲ درصد است.

 

تغییرات درون مغز: نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهند افراد مبتلا به اختلال پرخوری، شاهد تغییر در ساختار مغزی خود هستند که باعث مصرف بیشتر مواد غذایی و کاهش میزان کنترل بر رفتار می‌شود.

اندازه‌ی بدن: تقریبا ۵۰ درصد از افراد مبتلا به اختلال پرخوری، چاق هستند و ۲۵ تا ۵۰ درصد آنها برای کاهش وزن به‌ انجام جراحی روی می‌آورند. مشکل وزن بالا، می‌تواند هم علت وقوع و هم یکی از نتایج اختلال پرخوری باشد.

تصویر از بدن: بیمار مبتلا به این عارضه، از خود تصویری بسیار منفی در ذهن دارد. عدم رضایت از بدن، رژیم گرفتن و پرخوری، همه سبب توسعه‌ی بیشتر این بیماری می‌شوند.

پرخوری کردن: افرادی که دارای سابقه‌ی پرخوری هستند، جزء اولین نفراتی هستند که در خطر ابتلا قرار می‌گیرند. این نوع پرخوری‌ها شامل پرخوری‌های دوران کودکی و نوجوانی نیز می‌شود.

 

آسیب‌های عاطفی: وقوع حوادث استرس‌زایی مثل تجاوز، مرگ و جدایی از اعضای خانواده یا تصادف می‌توانند از عوامل بروز این مشکل باشند. تحت آزار قرار گرفتن در دوران کودکی نیز می‌تواند یک عامل باشد.

سایر شرایط روان‌شناختی: تقریباً ۸۰ درصد از مبتلایان به این عارضه، حداقل به یکی از اختلالات روان‌شناختی دچار بوده‌اند؛ برای مثال فوبیا، افسردگی، اختلال ترس پس از حادثه (PTSD)، اختلال دو قطبی، استرس و سوء‌مصرف مواد مخدر.

اختلال پرخوری می‌تواند بر اثر استرس، رژیم گرفتن، احساسات منفی مربوط به وزن یا شکل بدن، در دسترس بودن غذا یا خستگی تحریک شود.

 

خطرات اختلال پرخوری
اختلال پرخوری می‌تواند باعث خطرات جسمی، احساسی و اجتماعی شود. ۵۰ درصد از افراد مبتلا به این عارضه، دچار چاقی هستند. هرچند خود این عارضه نیز عامل ریسک مستقلی در ابتلا به چاقی و اضافه وزن است. این اختلال باعث افزایش مصرف کالری می‌شود.

چاقی نیز باعث افزایش ریسک بیماری قلبی، سکته، دیابت نوع ۲ و سرطان می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند که افراد مبتلا به این عارضه، نسبت به افراد هم وزن خود که دچار اختلال پرخوری نیستند، از ریسک بالاتری برای مبتلا شدن به این بیماری‌ها برخوردارند.

سایر خطرات
سایر خطرات این بیماری شامل اختلال خواب، درد‌های مزمن، آسم و سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر است. در زنان شرایطی مثل مشکلات باروری، عوارض حاملگی و افزایش ریسک ابتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک نیز وجود دارد.

افراد مبتلا به اختلال پرخوری، شاهد کاهش توانایی‌های اجتماعی خود هستند. در ۱۳ درصد از افراد مبتلا، این عارضه تا مرز ناتوانی کامل پیش می‌رود.

از طرفی، افراد مبتلا به این عارضه، کیفیت زندگی بدی دارند و احتمال بستری شدن‌شان در مقایسه با دیگران بسیار بیشتر است. البته راه‌های درمانی نیز برای این عارضه وجود دارد.

درمان اختلال پرخوری
روان‌درمانی برای فرد مبتلا، بسته به علت بیماری، سختی آن و اهداف هر فرد متفاوت است.

درمان شناختی رفتاری
این درمان بر تحلیل روابط بین افکار منفی، احساسات و رفتارهای مرتبط با خوردن، تصویر بدن و وزن متمرکز است.

وقتی دلیل احساسات منفی و الگوی آنها مشخص شد، استراتژی درمانی برای کمک به تغییر فرد، شکل خواهد گرفت.

درمان‌های شناختی رفتاری اغلب بهترین نتایج را از خود نشان می‌دهند. درمان شناختی رفتاری توسط خود شخص بیمار نیز ممکن است.

در این روش، بیمار به کمک راهنما اقدام به کار بر افکار خودش می‌کند. البته فرد باید برای تعیین اهدافش در برخی از جلسات روان‌درمانی شرکت کند.

این روش درمانی ارزان‌تر و قابل‌دسترس است. شما می‌توانید وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های زیادی را پیدا کنید که این آموزش‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهند.

روان‌درمانی بین فردی
ایده‌ی این روش درمانی این است که پرخوری، مکانیزمی دفاعی برای مواجه با مشکلات شخصی است. مشکلاتی مانند غم، روابط، کشمکش‌ها، تغییرات زیاد در زندگی یا مشکلات اجتماعی.

هدف این است که مشکلات خاصی را که به رفتارهای منفی پرخوری ربط دارند، پیدا کنیم. بعد با تغییرات سازنده، آنها را طی ۱۲ تا ۱۶ هفته برطرف کنیم.

روان‌درمانی دیالکتیکی
این روش درمانی، پرخوری را نوعی واکنش احساسی به تجارب منفی می‌داند که فرد هیچ روشی را برای مواجهه با آنها در اختیار ندارد.

این روش درمانی به افراد یاد می‌دهد که واکنش‌های احساسی خود را کنترل کنند تا بتوانند در شرایط استرس‌زایی که روزانه با آن مواجه می‌شوند، مکانیسم دفاعی مفیدی داشته باشند.

جلسات درمانی کاهش وزن
هدف جلسات رفتار درمانی کاهش وزن، کمک به افراد برای کاهش وزن است. این روش با بهبود تصویر شخصی و اعتمادبه‌نفس فرد به کاهش وزن کمک می‌کند.

هدف این است تا به‌‌صورت تدریجی تغییرات خوبی را در سبک زندگی فرد، رژیم غذایی و ورزش کردن او ایجاد کنیم. در این روش، میزان غذای مصرفی و افکار فرد درمورد غذا، درطول روز ثبت می‌شود. هدف این است تا هفته‌ای نیم کیلو کاهش وزن داشته باشیم.

 دارودرمانی
چندین نوع دارو درمانی وجود دارد که به درمان اختلال پرخوری کمک می‌کنند و معمولا ارزان‌تر و سریع‌تر از روش‌های درمانی سنتی هستند. با این حال هیچ دارویی به اندازه‌ی روان‌درمانی رفتاری موثر نیست.

همچنین بخوانید:
مضرات آب گازدار ؛ مراقب معده ی خود باشید!

گوشت سفید ؛ مضر مثل گوشت قرمز

مضرات نوشیدن آب یخ

روغن کلزا، شاه‌روغن سلامتی

مزارع گیاه کلزا از دیدنی‌های شمال کشور است. روغن کلزا دوست دار سلامتی قلب به شمار می‌رود.

روغن کلزا در مقایسه با روغن‌های دیگر میزان چربی کمتری دارد در واقع در مقایسه با روغن زیتون تنها نصف مقدار چربی اشباع شده را دارا است؛ خواص روغن کلزا بسیار زیاد است. روغن کلزا از دانه‌های سیاه گیاه کلزا تولید می شود. با مجله سلامتی پیام دلتا همراه باشید تا با هم درباره خواص جادویی روغن کلزا بیشتر بدانیم.

 

مزارع کلزا را دیده‌اید؟
گل کلزا در فصل بهار با گلبرگ‌های زرد خود، زیبایی مسحور کننده‌ای را به ارمغان می آورد. در حال حاضر در شمال ایران نیز این گیاه کشت می‌شود و از دانه‌های آن روغنی بسیار سالم تهیه می‌شود که به‌عنوان یک روغن شگفت‌انگیز شناخته می‌شود. مزارع کلزا یکی از دیدنی‌های شمال کشور هستند. معمولا در شالیزار کشت می‌شوند. یعنی بعد از برداشت محصول برنج، در همان مزرعه کلزا می‌کارند.

خواص روغن کلزا شامل افزایش کارایی مغز، سلامت چشم، پوست و مو، افزایش وزن، تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب و عروق، تقویت استخوان و مفصل و همچنین تقویت سیستم تنفسی است. در آشپزی نیز میتوان آن‌را تا 230 درجه سانتی‌گراد گرم کرد. به‌علاوه، روغن کلزا به میزان قابل توجهی بیشتر از سایر روغن‌های معمول سالم است.

مزارع کلزا
خواص روغن کلزا
این روغن سرشار از اسیدهای چرب ضروری برای بدن است. یک واقعیت قابل توجه در مورد روغن کلزا این است که مانند روغن‌های امگا 3 ماهی است.  اسیدچرب امگا 3 یکی از بهترین مواد مغذی است که می‌تواند به سلامت مغز کمک کند. این کار با افزایش نفوذپذیری سلول‌های مغزی مرتبط است. امگا 3 همچنین یک آنتی اکسیدان قوی است و برای تقویت مفاصل عالی است. اسید چرب ضروری همچنین شامل امگا 6 است که موجب عملکرد بهتر سیستم تنفسی، سیستم گردش خون و مغز می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که ما باید امگا 6 و امگا 3 را با نسبت 2: 1 مصرف کنیم.

 

این روغن ویتامین E فراوانی دارد
ویتامین E در انواع غذاها مانند بادام زمینی، کلم بروکلی، اسفناج، بادام، سیب زمینی شیرین آووکادو، وجود دارد. لازم به ذکر است که روغن‌های گیاهی یکی از منابع فراوان این ماده مغذی فوق‌العاده هستند.  ویتامین E موجود در روغن کلزا برای چشم‌ها، پوست، مو و همچنین سیستم ایمنی بدن مفید است.

روغن کلزا دارای چربی بسیار پایینی است
روغن کلزا دارای مقادیر غنی از چربی‌های غیر اشباع که به کاهش سطح کلسترول بد کمک می‌کند.

روغن کلزا دارای نقطه گرمای بالااست
روغن کلزا در مقایسه با سایر روغن‌های محبوب مثل روغن زیتون و روغن آفتابگردان دارای آستانه تحمل بالاتری نسبت به گرما است این روغن تا دمای 230 درجه پایدار می ماند.

 

روغن کلزا حاوی فیتواسترول
فیتواسترول‌ها ترکیباتی هستند که ساختمانی مشابه کلسترول و استروئیدها دارند و در گیاهان یافت می‌شوند و موجب کاهش سطح کلسترول می‌شوند. روغن کلزا سرشار از این ماده مغذی است.

یک روغن ایده آل برای گیاهخواران
روغن کلزا بدون گلوتن و مناسب برای بسیاری از رژیم‌های غذایی است. همچنین برای افرادی که گیاه‌خوار هستند این روغن به‌منظور پخت‌وپز عالی است.

 

به‌راحتی در دسترس است
بزرگترین مزیت روغن کلزا این است که در حال حاضر در بسیاری از سوپرمارکت‌ها موجود است. برای پیدا کردن این محصول نیازی به رفتن به فروشگاه‌های مواد غذایی خاص نیست. کافیست کمی دقت کنید. روی بطری‌‎های روغن که در قفسه فروشگاه‌ها چیده شده‌اند را بخوانید. حتما یکی از آنها را با قیمتی بسیار مناسب پیدا می‌کنید.

در دمای بالا سمی نمی‌شود
اگرچه خواص روغن کلزا برای سلامتی بسیار زیاد است اما نقطه قوت آن در مقایسه با سایر روغن‌های سالم دیگر این است که در دمای بالا سمی نمی‌شود. روغن کلزا معمولاً با روغن زیتون مقایسه می شود. شاید در بعضی شرایط روغن زیتون بهتر است اما روغن کلزا بر خلاف روغن زیتون می‌تواند در دماهای بالاتر مقاومت کند.

همچنین بخوانید:
تغذیه متعادل ، سنگ بنای سلامتی

ویتامین E ؛ موثر در عملکرد صحیح اعضای بدن

ویتامین K ؛ ویتامین سلامتی

صفرا ؛ کیسه کوچولوی سنگ ساز

چگونه باید از کیسه صفرای خود، این عضو سبز کوچک و حساس مراقبت کنیم تا همیشه سرحال باشد؟

دانشمندان می‌گویند زنان بیش از مردان و افراد بالای ۴۰ سال بیش از جوان‌تر‌ها در معرض خطر ابتلا به سنگ صفرا قرار دارند! همین موضوع نشان می‌دهد حتی اگر آب دست‌تان است، زمین بگذارید و این نوشتار را تا انتها بخوانید. با مجله پیام دلتا همراه باشید تا درباره صفرا، این کیسه منحصر به فرد بدن بیشتر بدانید.

 

کیسه صفرا کجاست؟
کیسه صفرا یکی از اعضای دستگاه گوارش است. این عضو در بخش بالایی ناحیه شکمی، در سمت راست، زیر کبد قرار دارد. این کیسه سبز رنگ است و شاید فقط کمی از یک گردو بزرگ‌تر باشد.

 صفرا در بدن ما چه می‌کند؟
وظیفه اصلی کیسه صفرا ذخیره کردن مایعی به‌نام صفرا است؛ مایع چسبناکی که کبد تولیدش می‌کند تا به شکستن و هضم مولکول‌های چربی کمک کند. زمانی‌که معده شروع به هضم غذا می‌کند، کیسه صفرا به کار می‌افتد و در روده کوچک، صفرا ترشح می‌شود.

دکتر راهول نایاک، متخصص گوارش در مرکز «کایزر پرمننت» در آتلانتای آمریکا می‌گوید: «وقتی غذایی می‌خورید که چربی بالایی دارد، کیسه صفرا وارد عمل می‌شود و فقط به‌صورت یک عضو کمکی عمل می‌کند. بنابراین دفعه بعد که مرغ سرخ‌کرده، چیس و پنیر، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، پیتزا، و خوراکی‌هایی از این دست مصرف می‌کنید، می‌توانید از کیسه صفرای‌تان تشکر کنید که نمی‌گذارد اسهال شوید.»

 

سنگ، شایع‌ترین معضل کیسه صفرا
مطابق برخی ارزیابی ها، حدود ۲۰ میلیون آمریکایی به سنگ کیسه صفرا مبتلا هستند. البته در ایران خودمان  نیز وضعیت بهتر از این نیست. این سنگ زمانی شکل می‌گیرد که مواد تشکیل دهنده صفرا، یعنی کلسترول، الکترولیت‌ها، آب، و بسیاری مواد دیگر، خیلی بیشتر از مقدار مورد نیاز وجود داشته باشند. این سنگ‌ها، که ممکن است سبب دردهای شدید شوند، اندازه‌های متفاوتی دارند؛ از دانه‌های ریز ماسه گرفته تا توپ گلف!

خطر در کمین زنان
پژوهش‌ها نشان می‌دهد بدون توجه به جنسیت افراد، جمعیت بالای ۴۰ سال در معرض بیشترین خطر ابتلا به سنگ صفرا قرار دارند، اما اگر جنسیت افراد را هم ملاک قرار دهیم، زنان بیش از مردان در خطر هستند. این خطر برای زنان صرفاً مختص سنین بالای ۴۰ نخواهد بود؛ بلکه حدود یک دهه زود‌تر، یعنی از حدود ۳۰ سالگی، آغاز خواهد شد. بارداری و نیز مصرف قرص‌های ضد بارداری را می‌توان عامل اصلی ابتلا به برخی انواع سنگ کیسه صفرا دانست.

علت اصلی این امر بالا رفتن میزان استروژن در چنین شرایطی است. سایر عوامل ابتلا عبارتند از سابقه خانوادگی، چاقی،‌نژاد، و همچنین کاهش بسیار سریع وزن، به‌خصوص کاهش وزن از طریق جراحی.

 

مبتلای بی‌اطلاع!
سنگ صفرا همیشه مشکل‌ساز نیست. خیلی از این سنگ‌ها کوچک‌تر از آنند که سبب انسداد مجاری صفراوی شوند، ‌ به همین دلیل فرد مبتلا، ممکن است حتی نداند که سنگ صفرا دارد؛ مگر آنکه برای مشکلات پزشکی دیگری آزمایش دهد و از این طریق به وجود سنگ صفرایش نیز پی ببرد. نکته مهم درچنین شرایطی آن است که سنگ صفرا تا زمانی‌که مشکلی به‌بار نیاورد خطرناک نیست و نباید نگرانش بود زیرا نیاز به درمان ندارد.

درد شکمی، مهم‌ترین نشانه ابتلا به سنگ صفرا
بروز سوءهاضمه، پس از مصرف خوراکی‌های پرچرب یا پروتئین، درد ناگهانی و شدید در بخش بالای سمت راستِ ناحیه شکم، یا درد زیر کتف راست می‌تواند نشانه انسداد کیسه صفرا باشد. اگر مجاری صفراوی کاملاً مسدود شود، سبب حالت تهوع و استفراغ، تب، زردی و تیره شدن ادرار خواهد شد.

به محض جابه‌جا شدن سنگ صفرا و باز شدن مجاری، چنین علائمی مرتفع می‌شود، اما اگر چنین نشود و مجرا مسدود بماند، اوضاع غیرقابل تحمل خواهد شد. هرگاه چنین علائمی بروز کرد، حتماً با پزشک مشورت کنید.

 

چطور مراقب صفرای خود باشیم؟
دکتر نایاک می‌گوید: اگر می‌خواهید کیسه صفرای سالم و سرحالی داشته باشید، خوراکی‌هایی مصرف کنید که قلب‌تان را سالم نگه‌می‌دارد و البته حتماً ورزش کنید. کاهش مصرف چربی، به‌ویژه چربی‌های ناسالم مانند اسیدهای چرب ترانس و اشباع، کیسه صفرا را از اضافه‌کاری معاف می‌کند. به‌علاوه، مصرف قهوه و افزایش مصرف پروتئین‌های گیاهی نیز ظاهراً از کیسه صفرا در برابر انواع بیماری‌ها محافظت خواهد کرد.

 

زندگی بدون کیسه صفرا
رایج‌ترین درمان مشکلات کیسه صفرا برداشتن این عضو است.؛ اما خوشبختانه، شما می‌توانید بدون داشتن این عضو خاص هم به زندگی ادامه دهید. دکتر نایاک توضیح می‌دهد: «از آنجاکه کبد منبع تولید صفرا است، برداشتن کیسه صفرا که صرفاً به‌عنوان مخزنی برای ذخیره و نگه‌داری صفرا عمل می‌کند اثر قابل ملاحظه‌ای بر گوارش فرد نخواهد گذاشت. در چنین شرایطی صفرای درون کبد مستقیماً به روده کوچک می‌رود، بدون آنکه از مجرای کیسه صفرا بگذرد.»

 

سرطانی نادر اما خطرناک!
هرچند سرطان کیسه صفرا شایع نیست اما  میزان مرگ‌ومیر ناشی از آن بالااست. زیرا اغلب در مراحل اولیه تشخیص داده نمی‌شود. این سرطان اگر در مرحله صفر یا مرحله اول شناسایی شود، ۵۰ تا ۸۰ درصد احتمال دارد که فرد مبتلا تا حدود ۵ سال بیشتر زنده بماند.

همچنین بخوانید:
قلب خود را بیمه کنید!

درمان پوکی استخوان ؛ تغذیه درست را جدی بگیرید

گوشت سفید ؛ مضر مثل گوشت قرمز

بادام ؛ یک خوراکی همه کاره

بادام یکی ازمغزهای خوشمزه، پر خاصیت و البته گران است که پیر و جوان دوستش دارند!

خواص بادام برای سلامتی بسیار زیاد است. بادام یک آجیل فوق‌العاده محبوب است. به رغم داشتن چربی بالا، بسیار مغذی و بی‌نهایت سالم است. بادام بومی خاورمیانه است، اما امروزه ایالات متحده بزرگترین تولیدکننده‌ی آن است. با مجله سلامتی پیام دلتا همراه باشید تا با خواص جادویی بادام ، این خوراکی کوچک اما پر فایده بیشتر آشنا شویم.

 

بادامی که ما از مغازه‌ می‌خریم معمولاً بدون پوسته است و دانه‌ی خوراکی درون آن پیدا است. بادام یا به صورت خام(که اغلب با نام بادام “طبیعی” از آن یاد می‌شود) یا بو داده فروخته می‌شود. بادام مقادیر عظیمی از مواد مغذی در خود دارد.

مهمترین خواص بادام این است که به طرز چشمگیری سرشار از مواد مغذی است. یکی دیگر از مهمترین خواص بادام این است که کربوهیدارت کمی دارد، اما مملو از پروتئین و فیبر است. مطالعات نشان داده‌اند که خوردن بادام(و دیگر آجیل‌ها) می‌تواند سیری را افزایش دهد و به شما کمک کند کالری کمتری از طریق خوردن جذب کنید.

 

مواد مغذی موجود در بادام
هر یک اونس(۲۸گرم، یا یک مشت کوچک) از بادام حاوی این مواد است:

فیبر: ۳.۵ گرم
پروتئین: ۶ گرم
چربی: ۱۴ گرم(که ۹ گرم آن اشباع است)
ویتامین ای: ۳۷% از مصرف روزانه‌ی توصیه شده (RDA)
منگنز: ۳۲% از مصرف روزانه‌ی توصیه شده (RDA)
منیزیم: ۲۰% از مصرف روزانه‌ی توصیه شده (RDA)

 

خواص بادام
بادام  آنتی اکسیدان فراوان دارد.

سرشاراز ویتامین E است که از غشای سلولی در برابر آسیب جلوگیری می‌کند.

 به کنترل قند خون کمک کند.

منیزیم موجود در بادام موجب تثبیت فشار خون می‌شود.

سطح کلسترول بد را پایین می‎اورد.

از اکسیداسیون مضر کلسترول LDL جلوگیری می‌کند.

خوردن بادام گرسنگی را کاهش می‌دهد و کم کالری است.

بادام کربوهیدرات کمی دارد، و سرشار از پروتئین و فیبر است.

به طرز فوق‌العاده‌ای برای کاهش وزن موثر است.

از سرطان جلوگیری می‌کند.

از بروز نقص هنگام تولد جلوگیری می‌کند.

قدرت مغز را بهبود می‌دهد.

استخوان‌ها و دندان‌ها را تقویت می‌کند.

کم‌خونی را درمان می‌کند.

پروتئین لازم برای سلامت قلب را دارد.

برای عصب و عضلات مفید است.

فرایند هضم و متابولیسم بدن را بهبود می‌بخشد.

هشیاری فیزیکی را افزایش می‌دهد.

به عنوان یک داروی بی‌حسی عمل می‌کند.

هشیاری ذهنی را افزایش می‌دهد.

یک سم‌زدای طبیعی است.

تب را کاهش می‌دهد.

انواع سرطان را درمان می‌کند.

از پوست در برابر نور خورشید محافظت می‌کند.

از پوست مراقبت می‌کند.

روغن بادام یک مرطوب‌کننده‌ی طبیعی است.

همچنین آکنه، جوش‌های سرسیاه و جوش‌های سرسفید را درمان می‌کند.

روغن بادام حلقه‌های تیره‌‌ی دور چشم و پف را کاهش می‌دهد.

بادام با روند پیری مقابله می‌کند.

روغن آن ناخالصی‌ها را از پوست پاک می‌کند.

پاک کننده مواد آرایشی است و چین و چروک دور چشم را کاهش می‌دهد.

ترک‌های پوستی را درمان می‌کند.

موها را تقویت و تغذیه می‌کند.

بادام حاوی ویتامین A، D، B۱، B۲ و B۶.

رشد مو را تسریع می‌بخشد.

شوره‌ی سر را درمان می‌کند.

ریزش موی سر را کاهش می‌دهد.

کمک می‌کند که موهایی ضخیم و بلند داشته باشید.

روغن بادام موهای مجعد را مرتب می‌کند.

همچنین سبب می‌شود که موهایی نرم و ابریشمی داشته باشید.

التهاب کف سر را درمان می‌کند.

از سفید شدن موها جلوگیری می‌کند.

 

کاربردهای بادام
بادام در تمام طول سال به شکل‌های مختلفی در دسترس است: با پوست و بدون پوست، نمکی، خام و حتی به صورت پودر. بادام یکی از مغزهای همه فن حریف است. می‌توانید آن را تقریبا به هر خوراک و غذایی اضافه کنید. بادام برای تهیه خوراکی‌های شیرین نیز استفاده می‌شود. این مغز دارای طعم شیرین لذت‌بخشی است. بادام را می‌توان به شکل شور و خام استفاده کرد. بودادن بادام قبل از خوردن تردی و روغن پرفایده‌ی آنها را بیرون می‌کشد.

پس منتظر نمانید و استفاده از بادام را در زندگی روزانه‌ شروع کنید تا تفاوت را احساس کنید! از مزایای بادام به طور کامل برخوردار شوید!

پیام آخر درباره خواص بادام
 می‌توان گفت بادام به تنهایی یک غذا، کامل است، بنابراین این مغز پرخاصیت را به رژیم غذایی روزانه‌تان اضافه کنید .

همچنین بخوانید:
گلاب ؛ نوشیدنی برای رفع عطش روزه داران!

12 خاصیت شگفت‎ انگیز آب برنج

طلای مایع را می شناسید؟

۵ تمرین برای فرم دهی بازوها

ورزش‌های مختلفی لازم است تا هر عضله بدن فرم خود را به‌دست آورد.

بسیاری از کسانی که به‌طور منظم تمرین‌های بدنسازی انجام می‌دهند، با بخشی از تمرین‌ها احساس راحتی نمی‌کنند. یا به بیان دیگر، عضلات به‌خصوصی از بدن‌شان به فرم ایده‌آل نمی‌رسد. قسمت بالایی بازوها یکی از این عضلات است. بسیاری از ورزشکاران برای فرم دهی بازوها دچار مشکل می‌شوند.

به گزارش مجله  پیام دلتا؛ اگر می‌خواهید برای تقویت عضلات بازوها و خوش‌فرم کردن آنها تمرینات ورزش انجام دهید باید برنامه ورزشی مناسبی برای فرم دهی بازوها در پیش بگیرید. ما در این مطلب 5 تمرین به شما پیشنهاد می‌کنیم.

در نظر داشته باشید که این ۵ تمرین را باید سه بار در هفته انجام بدهید. وزن توصیه‌شده برای دمبل مورداستفاده در این تمرین‌ها بین ۱-۳ کیلوگرم است. می‌توانید برای سرعت بخشیدن به انجام تمرین‌ها و رسیدن به فرم ایده‌آل در کوتاه‌ترین زمان ممکن، ست‌ها را به ۵ تمرین ۱۰تایی از هر حرکت تقسیم کنید. ۱۰ بار تمرین اول، ۱۰ بار تمرین دوم و به همین منوال تا آخر. پس از آن کمی استراحت کنید و ست بعدی را شروع کنید. مجموعاً هر تمرین را باید ۳۰ بار انجام بدهید.

دمبل جلوبازو

اولین حرکتی که معرفی می‌کنیم، تقویت جلوبازو با استفاده از دمبل است. روش انجام دادن این تمرین: هر دو دمبل را بردارید و دستان‌تان را صاف، موازی با بدن نگه دارید. آرنج هر دو دست را به کناره‌های بدن بچسبانید و دمبل‌ها را به سمت شانه‌ها بالا بیاورید. دستان‌تان نباید نوسان داشته باشد. برای انجام صحیح حرکت و رسیدن به نتیجه دلخواه، حتماً باید به وزنه‌ها مسلط باشید. اگر فشار زیادی احساس می‌کنید یا نمی‌توانید حرکت را به‌درستی انجام بدهید، به‌احتمال‌زیاد وزن دمبل برای‌تان زیاد است. ده بار این حرکت را تکرار کنید و دو ست دیگر هم به انجامش اختصاص بدهید. مجموعا در هر روز از تمرین ۳۰ بار باید این حرکت را انجام بدهید.

تمرین تقویت عضله سه‌سر بازویی (کیک‌بَک)

برای تقویت این عضله، به‌طور کلی باید تمرین‌های بیشتری برای تقویت پشت‌بازو در نظر گرفت. مناسب‌ترین و ساده‌ترین حرکت برای این منظور تقویت عضله سه‌سر بازویی با استفاده از دمبل است (با اصطلاح کیک‌بَک شناخته می‌شود.).

روش انجام دادن این تمرین: در حالی که هر دو دمبل را در دست گرفته‌اید، روبه جلو خم بشوید. به‌طوری که کمر خم نشود. به‌مانند تمرین قبل، آرنج هر دو دست را به کناره‌های بدن بچسبانید. سپس دمبل‌ها را به‌سمت بالا بکشید. در حالی که آرنج دست‌ها ثابت است، دمبل را به سمت عقب پس بزنید (فقط با حرکت دادن قسمت پایینی دست‌ها: از آرنج به بعد) و دوباره سر جای سابق برگردانید. چند ثانیه دمبل را نگه دارید (تا زمانی که احساس کنید عضلات پشت‌بازو تحت‌فشار قرار گرفته‌اند). پس از آن دمبل را به حالت اولیه بگیرید و دوباره همین روند را تکرار کنید. این تمرین هم در ست‌های ۱۰تایی و مجموعا سه ست انجام می‌گیرد.

تمرین تقویت جلوبازو (Hug a Tree)

این تمرین هم مربوط به تقویت جلوبازو است. البته این بار از زاویه‌ای دیگر. کناره‌های قفسه سینه، سرشانه و زیربغل دیگر قسمت‌هایی از بدن هستند که در این تمرین درگیر می‌شوند.

روش انجام دادن این تمرین: دمبل‌ها را تا ارتفاع شانه بالا ببرید. فشار را از روی شانه بردارید و متوجه بازوها کنید. پس از آن، دست‌ها را به‌سمت جلو ببرید (مثل این که بخواهید تنه درختی را بغل کنید). آرنج دست‌ها باید هم‌سطح شانه‌ها باشد (نه بالاتر و نه پایین‌تر). اگر شانه بیش از حد تحت‌فشار قرار گرفت، به این معنا است که وزنه برای‌تان سنگین است یا اینکه خسته هستید. تعداد دفعات و ست‌ها مثل تمرین‌های قبل است.

سرو کردن سینی غذا (Serve the Platter)

این تمرین عضلات سه قسمت جلوبازو، شانه و سینه را درگیر می‌کند و برای فرم دهی بازوها بسیار عالی است.

روش انجام دادن این تمرین: دمبل‌ها را در دو دست نگه دارید. به طوری‌که دست‌ها در موازات با کناره‌های بدن و صاف باشند. آرنج را با زاویه نود درجه خم کنید. بازوها را به سمت جلو بکشید. مثل اینکه بخواهید سینی غذا را سرو یا تعارف کنید. سپس با پیروی از الگوی حرف «T» دست‌ها را به سمت کناره‌ها ببرید، رو به بدن برگردانید و حالت اولیه شروع تمرین را به خود بگیرید. در تمامی طول مدت تمرین کف دست‌ها باید رو به بالا باشد. ست و تعداد دفعات تمرین مثل تمرین‌های قبل است.

حرکت وی‌مانند

این حرکت برای ایجاد توازن میان عضله‌های بازو و سرشانه ایده‌آل است.

روش انجام دادن این تمرین: دمبل‌ها را کنار ران پا نگه دارید. هر دو دمبل را به سمت جلو ببرید. با زاویه‌ای که حرکت دو دست، الگویی مانند حرف «V» ایجاد کنند. سپس دمبل‌ها را به حالت اولیه برگردانید. در طول انجام تمرین بازوها نباید خم بشوند. تعداد دفعات و ست‌های تمرین مانند تمرین‌های قبل است.

همچنین بخوانید:
روزی چقدر آب بخوریم؟

ورزش ؛ داروی ضد افسردگی

ورزش مناسب پشت میز نشین ها