رازیانه فواید بسیاری برای سلامتی دارد و بهعنوان داروی گیاهی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
رازیانه از خانوادۀ سبزی هایی مانند کرفس و هویج وحشی است و مثل آنها پیاز سفیدرنگ و ساقۀ بلندی دارد. همه بخشهای رازیانه از بذر و پیاز گرفته تا ساقه و برگها، خوراکی هستند. این گیاه به تنظیم فشار خون یا افزایش شیر مادران کمک میکند. از خواص رازیانه میتوان به بهبود معده درد، تسکین گلودرد و حتی کاهش خارش نیش حشرات اشاره کرد.
به گزارش مجله دلتا؛ رازیانه فیبر خیلی بالایی دارد. هر پیاز آن ۷ گرم فیبر خوراکی دارد که در واقع ۲۸٪ نیاز روزانۀ هر فرد است. اکثر افراد از کمبود فیبر در بدن رنج میبرند؛ بنابراین اگر پیاز رازیانه را به سبد خوراکی خود اضافه کنید، میتوانید فیبر مورد نیاز بدنتان را تأمین کنید. هر پیاز رازیانه ۹۶۹ میلیگرم پتاسیم دارد که ۲۷٪ نیاز روزانۀ بدن را رفع میکند. پتاسیم به کاهش فشار خون کمک میکند و سطح مایعات بدن را متعادل نگه میدارد.
از خواص رازیانه میتوان به مقدار بالای ویتامین C آن نیز اشاره کرد؛ البته رازیانه بهجز ویتامین C، سایر ویتامینها مانند ویتامین A، B6، K و اسید فولیک هم دارد. داشتن سایر مواد معدنی مثل آهن، کلسیم، مس، زینک و سلنیم هم از خواص رازیانه به شمار میروند
با اینکه رازیانه یک گیاه فوقالعاده است، اما برخی افراد با شرایط پزشکی خاص باید استفاده از آن را محدود کنند یا بهطور کلی استفاده از آن را کنار بگذارند. افرادی که سابقۀ حساسیت دارند باید رازیانه را با احتیاط مصرف کنند.
به دلیل پتاسیم بالایی که رازیانه دارد، افرادی که بیماریهای کلیوی دارند باید میزان استفادۀ روزانه از رازیانه را محدود کنند. کسانی هم که مسدودکننده بتا (Beta-Blocker) برای کنترل فشار خون مصرف میکنند به دلیل همین پتاسیم باید از استفاده از رازیانه صرف نظر کنند.
فصل خوب کنگر خوردن و لنگر انداختن
روغن هسته انگور یکی از سالمترین و مغذیترین روغنها است.
روغن هسته انگور ، محصولی جانبی در تولید آب انگور است. پس از گرفتن آب انگور، هستههای انگور باقی میمانند و از این هستههای باقیمانده روغن استخراج میشود. همچنین، روغن هسته انگور یکی از محصولات زیبایی طبیعی و بسیار سالم است که در آشپزی نیز استفاده میشود. اگر مایلید از خواص روغن هسته انگور آگاه شوید، با ما همراه باشید.
به گزارش مجله دلتا؛ روغن هسته انگور دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب اشباعنشده و بیشتر از اسیدهای چرب امگا ۶ تشکیل شده است. طبق اعلام انجمن قلب آمریکا برای کمک به سلامت قلبتان، بهتر است که در رژیم غذایی از اسیدهای چرب اشباعنشده بهجای چربیهای اشباعشده و چربیهای ترانس استفاده کنید.
روغن هسته انگور منبع خوبی از ویتامین E است و ویتامین E موجود در این روغن حتی از روغن زیتون نیز بیشتر است. ویتامین E یک آنتیاکسیدان محلول در چربی است و در حفاظت از سلولهای بدن در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد موثر است. رادیکالهای آزاد موجب ابتلابه بیماریهایی مانند سرطان، بیماریهای قلبی و سایر بیماریهای مزمن میشوند.
شرکتهای تولیدکننده محصولات زیبایی؛ از روغن هسته انگور بهخصوص در داروهایی که برای مراقبت از پوست و مو تهیه میشوند، استفاده میکنند. روغن هسته انگور یکی از درمانهای طبیعی و خانگی برای سلامت پوست و مو است.
روغن هسته انگور همچنین برای :
استفاده میشود.
این روغن بسیار مفید، به سرعت در پوست نفوذ میکند اما پوست را چرب نمیکند. بهتر است هنگام شب و پیش از رفتن به رختخواب، چند قطره از این روغن را روی پوست تمیز، ماساژ دهید.
اگر با مشکل شورهٔ سر مواجه هستید (که اغلب ناشی از خشکی پوست سر است) استفاده از روغن هسته انگور (بهعنوان نرمکننده پوست سر) میتواند به رفع سلولهای مرده و بازگرداندن رطوبت به پوست سر کمک کند.
بعضی از روغنهای طبیعی مانند روغن زیتون و روغن نارگیل برای موها مفید هستند، ولی موجب ایجاد چربی و سنگینی در موها میشوند. روغن هسته انگور، سبک است و چنین احساسی را ایجاد نمیکند. استفاده از روغن هسته انگور باعث رطوبت موها؛ استحکام و درخشش آنها میشود.
اگرچه مصرف روغن هسته انگور بهتنهایی نمیتواند استرس را کاهش دهد، اما عامل بسیار مفیدی در کاهش اضطراب و استرس شناخته شده است.
در این مطلب به علائم دیابت نوع دو اشاره میکنیم. آگاهی از این علائم، میتواند منجر به تشخیص زودرس و درمان آن شود.
میلیونها نفر در سرتاسر جهان به بیماری دیابت نوع ۲ مبتلا هستند؛ البته بدون اینکه خودشان از این قضیه باخبر باشند، چون بهطور معمول، علائم دیابت نوع دو همیشه واضح و مشخص نیست.
به گزارش مجله دلتا؛ علائم و نشانههای دیابت میتواند به تدریج و در طول سالها ظاهر شوند و فرد را درگیر کنند. در این مطلب به علائم دیابت نوع دو اشاره میکنیم. آگاهی از این علائم، میتواند منجر به تشخیص زودرس و درمان آن شود.
تشنگی بیش از حد و افزایش حجم ادرار از جمله علائم دیابت نوع دو هستند. زمانیکه شما در معرض ابتلا به دیابت نوع دو هستید، میزان تشکیل گلوکز در خون شما بیش از مقدار لازم میشود و در نتیجه کلیهها به خاطر جذب بیش از حد گلوکز مجبورند اضافهکاری کنند.
یکی دیگر از علائم دیابت نوع دو احساس خستگی به صورت مداوم است. در حقیقت، میزان بالای گلوکز در خون، توانایی بدن را برای استفاده از گلوکز برای تامین انرژی مختل میکند. علاوه بر این، از دست دادن آب بدن به دلیل ادرار مداوم و مکرر هم سبب احساس خستگی در فرد میشود.
زمانیکه از طریق دفع ادرار گلوکز از دست میدهید، مقدار قابل توجهی کالری هم از بدن خارج میشود. در عین حال، دیابت ممکن است گلوکز موجود در مواد غذایی را در سلولهای بدن نگه دارد و منجر به گرسنگی مداوم شود. در این صورت ابتلا به دیابت موجب میشود تا بدن از منابع داخلی مانند ماهیچهها تغذیه کند که در کاهش وزن ناگهانی موثر است.
یکی دیگر از علائم دیابت نوع ۲ تاری دید و ضعف بینایی است. علت این امر همان سطح بالای گلوکز در خون است. میزان بالای گلوکز در خون، مایع میان بافتی را از بافت به سمت عدسی چشم میکشاند. اگر بیماری دیابت درمان و از پیشروی آن جلوگیری نشود سبب ایجاد عروق خونی جدید در شبکیه چشم، قسمت پشت چشم، شده و موجب تاری دید میشود.
سطح بالای گلوکز خون میتواند به جریان خون ضعیف منجر شود و روند بهبود طبیعی بدن شما را مختل کند. به همین دلیل، افراد مبتلا به دیابت ممکن است زخمهایی را بهخصوص در ناحیه پا مشاهده کنند که به کندی خوب میشوند.
وجود گلوکز بیش از حد در خون میتواند عملکرد اعصاب شما را تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است شما احساس سوزنسوزن شدن یا مورمور شدن، بیحسی و سوزش در نواحی دست و پا داشته باشید که از جمله علائم ابتلا به بیماری دیابت نوع دو هستند.
دیابت میتواند سیستم ایمنی بدن و در نتیجه توانایی شما برای مبارزه با میکروبها را تضعیف کند، همین مسئله باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت در لثهها و استخوانهایی میشود که دندانها را در جای خود ثابت نگه میدارند.
تاکنون از تاثیرات منفی بیخوابی بر سلامتی آگاه بودیم. تحقیقات جدید نشان داده که بد خوابی نیز به اندازه بیخوابی مضر است.
تحقیقات جدید دانشمندان بیمارستان بریگهام و بیمارستان زنان آمریکا نشان می دهد ارتباط قوی بین الگوهای خواب نامنظم یا همان بد خوابی و افزایش خطر ابتلاء به بیماریهای متابولیکی مانند فشار خون بالا، چاقی و دیابت وجود دارد.
به گزارش مجله دلتا؛ این مطالعه از احتمال ارتباط بین برنامه خواب نامنظم و اختلال عملکرد متابولیکی حکایت دارد.
“تینایی هوانگ” نویسنده این تحقیق میگوید: بسیاری از مطالعات قبلی نشان دادهاند که کمبود خواب و بد خوابی با اضافه وزن و چاقی، فشار خون بالا، دیابت و سایر اختلالات متابولیکی مرتبط است، اما ما در مورد تأثیر خواب نامنظم و تغییرات روزانه چیز زیادی نمیدانستیم.
این مطالعه بیش از ۲۰۰۰ نفر را به طور متوسط به مدت شش سال بررسی کرد و مشخص شد که بیشترین شیوع اختلالات متابولیکی در افرادی روی میدهد که دارای بینظمترین برنامه رفتن به تختخواب و بیقاعدگی در میزان خوابیدن هستند.
هوانگ میگوید: تحقیقات ما نشان میدهد که حتی با در نظر گرفتن میزان خواب افراد و عوامل دیگر شیوه زندگی، ساعتهای مختلف به رختخواب رفتن یا مدت خوابیدن، آثار منفی متابولیکی ناشی از آن را به شدت افزایش میدهد.
شرکتکنندگان علاوهبر پر کردن فرمهای گزارش به صورت روزانه، در ابتدای مطالعه به مدت هفت روز با استفاده از یک مچبند مخصوص ردیابی شدند تا زمان و میزان خوابیدن آنها رصد شود. هوانگ و همکارانش معتقدند که نتایج مطالعه آنها نشان دهنده ارتباط قوی بین الگوی خواب نامنظم و ابتلاء به بیماریهایی نظیر فشار خون بالا و دیابت است و حتی یک ساعت تغییر در برنامه خوابیدن موجب بروز عوارض شدیدی میشود.
محققان میگویند در بسیاری از موارد، تغییرات در الگوهای خواب پیش از شروع یک مشکل متابولیکی اتفاق افتاده است. این مسئله به طور بالقوه یک رابطه علّی بین بینظمی در خواب و مشکلات سلامتی را نشان میدهد.
آنها میگویند: نتایج ما نشان میدهد که حفظ یک برنامه منظم خواب دارای آثار متابولیکی مفیدی است. این مطالعه بر استراتژی پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای متابولیک استوار است و به طور عمده بر ترویج خواب کافی و دیگر شیوههای زندگی سالم تمرکز دارد.
توصیههای سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با دیابت (+ویدئو)
تحقیقات جدید محققان بیمارستان کودکان «اوکلند» آمریکا نشان داد که اثر افزایش کلسترول مصرف گوشت سفید تقریباً برابر با مصرف گوشت قرمز است.
مدتهااست تصور میشود که مصرف گوشت سفید برای سلامت قلب به دلیل چربی اشباع کمتر از گوشت قرمز، نهتنها مضر نیست بلکه مفید است؛ بههمین سبب حتی دانشمندان بیمارستان کودکان «اوکلند» نیز پس از اینکه دریافتند مصرف زیاد گوشت سفید یا گوشت قرمز هر دو باعث افزایش سطح کلسترول خون میشود، شگفتزده شدند.
به گزارش مجله دلتا؛ محققان دریافتند که بر خلاف باور عموم، گوشت سفید و گوشت قرمز هر دو منجر به افزایش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی میشوند.
محققان دریافتند که خوردن مقدار زیادی چربی اشباع، چه گوشت سفید و چه گوشت قرمز، غلظت کلسترول خون را که ارتباط مستقیم با بیماریهای قلبی عروقی دارد، بالا میبرد.
(LDL) که کلسترول بد خون نامیده میشود، میتواند عروق شخص را مسدود کند و خطر سکته و حمله قلبی را افزایش دهد.
مطالعاتی بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ روی بیش از ۱۰۰ مرد و زن ۲۱ تا ۶۵ سال و در وضعیت سلامتی کامل از منطقه خلیج سانفرانسیسکو انجام شد. داوطلبان میبایست در مدت این تحقیق از مصرف الکل خودداری میکردند.
شرکتکنندگان در این مطالعه به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول چربی اشباع شده از کره گرفته تا انواع غذاهای پرچرب مصرف کردند و گروه دوم غذاهای حاوی چربی اشباع شده، کم خوردند. آنها تحت سه رژیم غذایی مورد آزمایش قرار گرفتند: رژیم غذایی گوشت قرمز، رژیم غذایی گوشت سفید و رژیم غذایی بدون گوشت.
منوهای چرخشی چهار روزه برای همه رژیمهای غذایی طراحی و در پنج سطح انرژی با در نظر گرفتن تنقلات اجرا شد. هر رژیم غذایی چهار هفته طول میکشید که با یک دوره استراحت همراه بود که در آن شرکتکنندگان مجاز به خوردن غذاهای معمول خود بودند.
شرکتکنندگان گوشت گاو را به عنوان گوشت قرمز و گوشت مرغ را به عنوان گوشت سفید مصرف کردند. نتایج مطالعه نشان داد که آثار مصرف گوشت قرمز و سفید مشابه است.
«رونالد کراس» سرپرست این مطالعه گفت: «نتایج ما نشان میدهد که توصیه به محدود کردن مصرف گوشت قرمز و جایگزینی آن با گوشت سفید صرفاً براساس تاثیرات آنها روی کلسترول خون نیست. دیگر آثار مصرف گوشت قرمز نیز میتواند به بیماری قلبی منجر شود و این آثار باید با جزئیات بیشتری در تلاش برای بهبود سلامت مورد بررسی قرار گیرد.»
بنا به اعلام انجمن قلب آمریکا، تنها پنج تا شش درصد کالری روزانه باید از چربی اشباع تأمین شود. در این اطلاعیه توصیه شده است که مردم از غذاهای سالمتر برای کاهش میزان کلسترول خون استفاده کنند.
این مطالعه در مجله Clinical Nutrition منتشر شده است.
تغذیه متعادل ، سنگ بنای سلامتی
دتاکس واتر ؛نوشیدنی خوشمزه برای سم زدایی بدن