موز رسیده یا سبز ؛ خاصیت کدام یک بیشتر است؟

موز میوه‌ای استوایی است که به‌عنوان یکی از مغذی‌ترین خوراکی‌ها شناخته می‌شود.

خواص موز

آیا می‌دانید خواص موز با رسیدن تغییر می‌کند؟ تا به حال متوجه شده‌اید که موز هرچه بیشتر می‌رسد مزه‌اش تغییر می‌کند و شیرین‌تر می‌شود؟

به گزارش مجله دلتا؛ زمانی‌ که موز می‌رسد به این معنی است که نشاسته به قند معمولی تبدیل شده است و راحت‌تر هضم می‌شود. البته تحقیقات نشان می‎دهد کیفیت ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در موز با رسیدن آن کاهش می‎یابند.

تحقیقات تازه درباره خواص موز

محققان ژاپنی به نتایج جالبی در رابطه با موز دست یافته‎اند. هرچه موز رسیده‌تر شود، خواص آنتی‎اکسیدان و ضد سرطانی آن نیز بیشتر می‌شود. زمانی‌که موز کاملاً رسیده شود و روی پوست زرد آن دانه‌های قهوه‌ای پدید آید، ماده‌ای به نام (TNF فاکتور نکروز تومور)، ماده‌ای که با سلول‌های غیر عادی مبارزه می‌کند را تولید می‌کند. همچنین محققان به این نتیجه رسیدند که هرچه نقاط تیرۀ روی پوست موز بیشتر باشد خواص ضد سرطانی آن نیز بیشتر است. علاوه‌بر این موزی که پوست زرد با دانه‌های تیره روی آن دارد در تقویت ایمنی بدن 8 برابر مؤثرتر از موز با پوست سبز است.

بهترین زمان برای خوردن موز

بهترین زمان مناسب برای خوردن موز وقتی است که کاملاً رسیده باشد. اما اگر از دیابت نوع دوم رنج می‌برید یا می‌خواهید از افزایش سریع قند خون‎تان جلوگیری کنید، بهتر است موز رسیده را با کرۀ بادام زمینی میل کنید چراکه چربی، سرعت جذب قند از طریق جریان خون را کاهش می‌دهد. همچنین می‌توانید موز را زمانی‌که هنوز سبز رنگ است میل کنید.

نکاتی درباره موز

خواص موز

  •  به نسبت سایر میوه‎ها، موز دارای سطح انرژی بیشتری است که از این رو به ورزشکاران، خوردن آن توصیه می شود. همچنین موز تقویت کننده ماهیچه‌ها است.
  • موز دارای مقادیر بالایی از منیزیم و پتاسیم است. از این رو موز ضد استرس بوده و به کاهش فشار خون کمک می کند.
  • موز چاق‎کننده است و برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی‌شود.
  • موز برای کسانی که در دوره ترک سیگار هستند، بسیار مفید است.
  • جوشانده موز خون‎ریزی را قطع می‌کند.
  • موز خود تنها 0.5 درصد دارای کلسیم است اما باعث می‌شود که جذب کلسیم توسط بدن افزایش پیدا کند.
  • موز گیاهی ضد سرطان است.
  • خشک شده موز سرشار از کربوهیدرات است.
  • نتایج یک مطالعه در کالج سلطنتی لندن نشان داده است که مصرف یک عدد موز در روز به میزان قابل توجهی خطر بروز علائم آسم را در کودکان کاهش می‌دهد.
  • موز منبع خوبی از فیبر بوده و آهن موجود در آن برای خون‎سازی مفید است.


همچنین بخوانید:

تخم کتان ، دانه های کوچک سلامتی

روی ، عصای دست بدن

تخم کدو ، مفید و سرشار از مواد مغذی

کلسیم ، شالوده بدن



تیرگی دور چشم ؛ حلقه های کبود خستگی

برخی از راهکارهای اسان و خانگی وجود دارد که موجب کاهش یا از بین رفتن تیرگی دور چشم‌ها می‌شود.

تیرگی دور چشم

علت تیرگی دور چشم‌تان را می‌دانید؟ کم خونی، دلایل ارثی، استرس، کم‌خوابی، کمبود آب بدن در اثر نخوردن آب کافی در طول روز، انواع رژیم‌های لاغری نادرست و غیر اصولی ؛ از جمله دلایل اصلی تیرگی و سیاهی دور چشم هستند.

به گزارش مجله دلتا؛ با این‌همه بهتر است قبل از هر اقدام برای درمان تیرگی و سیاهی دور چشم علت اصلی آن را بیابید و سپس برای درمان اقدام کنید. برخی روش‌های خانگی برای درمان سیاهی دور چشم موثر هستند. به‌خصوص اگر علت اصلی این سیاهی عوامل محیطی و نیز بی‌خوابی و نگاه کردن به مانیتور گوشی یا کامپیوتر برای مدت طولانی به خصوص در طول شب باشند.

۱- روغن بادام شیرین و روغن هسته انگور

روغن هسته انگور

یکی از کامل‌ترین درمان‌های طبیعی برای درمان سیاهی دور چشم، استعمال روغن بادام شیرین است. این روغن حلقه‌های تیره و سیاه دور چشم را کاهش می‌دهد.

۲- خیار قاتل تیرگی دور چشم

خیار برای رفع تیرگی دور چشم

معمولا” خانم در حال ریلکس کردن دو حلقه خیار روی چشم‌های‎شان قرار می‎دهند که حتما” فواید آن را احساس می‎کنند.خیار علاوه بر درمان سیاهی، پوست اطراف چشم را تازه و شفاف می‌کند.

۳- گلاب

گلاب برای رفع تیرگی دور چشم

گلاب خالص علاوه بر جوان‌سازی پوست صورت یک ماسک و تونر بی‌نظیر برای پاکسازی پوست و درمان سیاهی دور چشم است.

۴- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی برای رفع تیرگی دور چشم

می‌دانستید گوجه فرنگی خاصیت سفید‎کنندگی پوست بدن را دارد؟ به همین دلیل گوجه فرنگی یک درمان قطعی برای سیاهی و تیرگی دور چشم محسوب می‌شود.

از دست ندهید:  خرید آپارتمان در سعادت آباد ؛ همین الان اقدام کنید!

۵- انار و آب انار

آب انار برای رفع تیرگی دور چشم

آب انار یا میوه انار یکی از بهترین خوراکی‌ها برای باز شدن رنگ رخسار و درمان سیاهی دور چشم است. برای گرفتن نتیجه قطعی روزانه یک عدد انار میل کنید.

۶- چای بابونه

چای بابونه

یکی از بهترین مواد طبیعی برای درمان سیاهی دور چشم استفاده از چای بابونه به صورت تونر است.

۷- زعفران

زعفران

زعفران یکی از قدیمی‌ترین مواد طبیعی برای گلگون کردن و درخشان کردن پوست است که در قدیم هم به عنوان یک ماده روشن کننده پوست همواره مد نظر بوده است.

۸- زردچوبه

زردچوبه

زردچوبه حاوی یک ترکیب قوی و بسیار موثر به نام «کورکومین» است که سبب روشن شدن و کاهش تیرگی پوست و نیز حذف سلول‌های مرده پوست می‌شود.

۹- برگ نعنا

برگ نعنا

برگ‌ نعنا درمان کننده قطعی سیاهی دور چشم است. برگ نعنا حاوی منتول است و خستگی پوست را برطرف می‌کند.

۱۰- آب پرتقال

آب پرتقال

آب پرتقال سرشار از ویتامین C است.کرم های گران‌قیمت‌ و معروف دور چشم برای رفع تیرگی؛ حاوی ویتامین C هستند.

۱۱- شیر کامل

شیر

شیر حاوی اسید لاکتیک است .این ماده مفید برای پوست فواید بسیار دارد. شیر پوست را صاف و یک‌دست کرده و چین و چروک آن را کاهش می‌دهد.


همچنین بخوانید:

گلاب ؛ نوشیدنی برای رفع عطش روزه داران!

دتاکس واتر ؛نوشیدنی خوشمزه برای سم زدایی بدن

استرس شدید ؛ استرس به کدام عضو ها بیشتر آسیب می زند؟

فست‌ فود؛ غذای راحت و خطرناک (بخش اول)

ویتامین E ؛ موثر در عملکرد صحیح اعضای بدن

ویتامین E یک ویتامین مهم است که برای عملکرد صحیح بسیاری از اعضای بدن مورد نیاز است و برای کند کردن روند پیری به طور طبیعی نیز بسیار مفید است.

ویتامین e

ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی است که در بدن نقش آنتی اکسیدان دارد. همچنین به پیش‌گیری از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

به گزارش مجله دلتا؛ ویتامین ای، یک ویتامین مهم و برای عملکرد صحیح بسیاری از اعضای بدن مورد نیاز است. این ویتامین در بسیاری از غذاها، مانند روغن‌های خاص، آجیل، گوشت و تخم پرندگان، میوه‌ها و روغن جوانه‌ی گندم یافت می‌شود. همچنین به صورت مکمل هم در دسترس است. این ویتامین در درمان و پیش‌گیری از بیماری‌های قلبی و عروقی مانند درد قفسه‌ی سینه، فشار خون بالا و گرفتگی یا انسداد رگ‌ها موثر است .

علائم کمبود ویتامین E

شرایط خاصی وجود دارد که ممکن است منجر به کمبود این ویتامین شود.

افرادی که از خوردن خوراکی های چرب پرهیز می کنند در معرض خطر کمبود ویتامین E قرار دارند. زیرا چربی برای جذب این ویتامین مورد نیاز است.

علائم کمبود ویتامین E شامل از دست دادن هماهنگی عضلات و اختلال در بینایی و گفتار می‌شود.

منابع ویتامین E

بنا به اعلام «سازمان کشاورزی ایالات متحده» (USDA)، مقدار مصرف روزانۀ ویتامین ای، ۱۵ میلی‌گرم در روز است. شما می‌توانید این مقدار را از منابع زیر به‌دست آورید:

۱. تخمه آفتاب گردان

۲. بادام

۳. فندق

۴. جوانه‌ی گندم

۵. انبه

۶. آووکادو

۷. کدو حلوایی

۸. کلم بروکلی

۹. اسفناج

۱۰. کیوی

۱۱. گوجه فرنگی

خواص ویتامین‌ E

ویتامین e

۱. کلسترول را متعادل می‌کند

۲. با رادیکال‌های آزاد مبارزه و از پیشرفت بیماری‌ها جلوگیری می‌کند

از دست ندهید:  با خرید آپارتمان نوساز در گیشا خانه دار شوید!

۳. به ترمیم پوست آسیب‌دیده کمک می‌کند.

۴. باعث تقویت موها می‎شود.

۵. به تعادل هورمون‌ها کمک می‎کند.

۶. موجب تقویت بینایی می‌شود.

7. برای افراد مبتلا به آلزایمر مفید است.

8. به تاثیر درمان‌های پزشکی کمک می‎کند.

9. درپایداری فیزیکی و تقویت قدرت عضلانی کمک می‎کند

مقدار مصرف روزانۀ ویتامین E

مقدار مجاز و توصیه شدۀ این ویتامین به شرح زیر است:

کودکان:

  • ۱ تا ۳ سال: ۶ میلی‌گرم
  • ۴ تا ۸ سال: ۷ میلی‌گرم
  • ۹ تا ۱۳ سال: ۱۱ میلی‌گرم

زنان:

  • ۱۴ سال و بالاتر: ۱۵ میلی‌گرم
  • بارداری: ۱۵ میلی‌گرم
  • شیردهی: ۱۹ میلی‌گرم

مردان:

  • ۱۴ سال و بالاتر: ۱۵ میلی‌گرم
  • ۱ تا ۳ سال: ۲۰۰ میلی‌گرم
  • ۴ تا ۸ سال: ۳۰۰ میلی‌گرم
  • ۹ تا ۱۳ سال: ۶۰۰ میلی‌گرم
  • ۱۴ تا ۱۸ سال: ۸۰۰ میلی‌گرم
  • ۱۸ سال و بالاتر: ۱۰۰۰ میلی‌گرم

عوارض جانبی مصرف بیش‌ازحد ویتامین E

ویتامین e

مصرف بیش از حد ویتامین ای می‌تواند بعوارض زیر را در پی داشته باشد:

  • نارسایی قلبی در افراد مبتلا به دیابت
  • بدتر شدن اختلالات خون‌ریزی
  • افزایش احتمال بازگشت سرطان سر، گردن و پروستات
  • افزایش خون‌ریزی هنگام جراحی و پس از آن
  • افزایش احتمال مرگ پس از حمله‌ قلبی یا سکته مغزی


همچنین بخوانید:

تغذیه متعادل ، سنگ بنای سلامتی

ویتامین K ؛ ویتامین سلامتی

دتاکس واتر ؛نوشیدنی خوشمزه برای سم زدایی بدن

با اصلاح روش تغذیه، دیابت را مهار کنید

عناب ؛ میوه شفابخش

عناب از میوه‌های بسیار مفید است که به‎جز مصرف خوراکی، خواص زیادی به عنوان یک گیاه دارویی دارد.

خواص عناب

میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد. در این مطلب به برخی از خواص عناب می‌پردازیم.

به گزارش مجله دلتا؛ عناب از میوه‌های بسیار مفید است که به‎جز مصرف خوراکی، خواص زیادی به عنوان یک گیاه دارویی دارد.

خواص عناب

  • عناب آرامش‌بخش و ضد بدخلقی است و سبب کاهش اضطراب می‌شود.
  • تقویت‎کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است.
  • خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارد.
  • موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.
  • ترکیبات موجود در آن، افزایش قند خون را کنترل می‎کند.
  • مقدار پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول ، تری‌گلیسیرید و هموگلوبین را به طور قابل توجهی به سطح طبیعی نزدیک می‌کند.
  • جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
  • چای عناب به جلوگیری از سرماخوردگی کمک می‌کند.
  • جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند.
  • آسم و تنگی نفس را از بین می‌برد.
  • این میوه منبع خوبی از ویتامین C و مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی دارد.
  • سرشاراز پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور است.
  • موثر در کاهش چربی و قند خون است.
  • عناب در زمان ابتلا به اسهال می‌تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد.
  • عناب تقویت‌کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است.
  • مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
  • مصرف عناب به طور قابل توجهی سطوح آنزیم‌های کبدی را کاهش می‌دهد. این آنزیم‌ها نشان دهنده آسیب بافتی هستند.
  • عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.
  • در کم‎فشاری خون و نازایی مفید است.
  • خاصیت ضد میکروبی دارد.
  • چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.
  • استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن‌ها می‌شود.
  • به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان‌ها موثر است.

از دست ندهید:  الزام به تنظیم سند رسمی حق خریدار ملک است


همچنین بخوانید:

تخم کدو ، مفید و سرشار از مواد مغذی

خواص توت ، این کوچک خوشمزه

فست‌ فود؛ غذای راحت و خطرناک (بخش اول)

گلاب ؛ نوشیدنی برای رفع عطش روزه داران!

ویتامین K ؛ ویتامین سلامتی

ویتامین K نقش مهمی در بهبود سلامت استخوان و کاهش خطر شکستگی آن ایفا می کند. دریافت ویتامین K به طور ویژه برای بانوان یائسه که در معرض خطر پوسیدگی استخوان قرار دارند، مهم است.

ویتامین K

ویتامین k از خون‎ریزی جلوگیری می‌کند و باعث انعقاد خون می‎شود. بر خلاف دیگر ویتامین‌ها ؛ ویتامین K یک مکمل غذایی محسوب نمی‎شود.

به گزارش مجله دلتا؛ این ویتامین؛ از ترکیبات گوناگونی که مهم‌ترین آن ویتامین‌های k1 و k2 هستند، تشکیل شده است. ویتامین k1 در سبزیجات و ویتامین k2 در گوشت، پنیر و تخم‌مرغ یافت می‌شود. ویتامین K1 ترکیب اصلی این ویتامین است. تحقیقات اخیر نشان داده که ویتامین k2 ممکن است برای درمان پوکی استخوان مفید باشد.

موارد مصرف ویتامین K

ویتامین K

کمبود ویتامین k خطر خون‌ریزی‌های کنترل‎نشده را افزایش می‌دهد. معمولاً کمبود این ویتامین در نوزادان رایج است اما این مشکل برای بزرگ‎سالان به ندرت پیش می‌آید. برای جلوگیری از رقیق شدن خون نیز از ویتامین K استفاده می‌کنند.

 در صورت کمبود این ویتامین، مشکلات هاضمه ایجاد می‌شود و بیماری‌هایی مانند سلیاک و کرون را در فرد فعال می‌کند. مصرف مواد مخدر با جذب این ویتامین تداخل دارد و میزان آن را کاهش می‌دهد.

میزان مجاز ویتامین K

معمولاً میزان لازم این ویتامین برای بدن از طریق خوردن غذاهایی که حاوی این ویتامین هستند تامین می‌شود و همان مقدار برای بدن کافی است، اما اگر فردی دچار کمبود آن شد، زیر نظر پزشک می‌تواند از مکمل‌های این ویتامین استفاده کند.

دریافت این ویتامین از طریق غذا یا حتی مکمل‌ها معمولاً عوارض جانبی خاصی ندارد اما مصرف مقدار زیاد و بیش از حد آن، باعث ایجاد مشکلاتی برای فرد می‌شود.

از دست ندهید:  کاهش قدرت خرید خانه‌اولی‌ها

معمولاً اگر مصرف ویتامین کا به‌صورت خوراکی و به مقدار توصیه شده باشد، به‌ندرت عوارض جانبی همراه خواهد داشت.

بسیاری از دارو‌ها می‌توانند با آثار ناشی از مصرف ویتامین K تداخل ایجاد کنند. داروهای آنتی اسید، رقیق‌کننده‌های خون، آنتی بیوتیک‌ها، آسپرین و داروهای تجویزی درمان سرطان، تشنج و کلسترول بالا و … در این دسته قرار می‌گیرند.

مواد غذایی حاوی ویتامین K

همان‎طور که گفتیم برای تامین ویتامین کا، می‌توانید از مواد غذایی استفاده کنید. از منابع غذایی که شامل این ویتامین هستند می‌توان به سبزیجاتی مانند اسفناج، مارچوبه و کلم بروکلی، حبوباتی مانند لوبیا و سویا و مواد غذایی دیگر مانند تخم‎مرغ، توت فرنگی و گوشت اشاره کرد.

هرگز مکمل ویتامین کا را بدون تجویز پزشک یا متخصصان تغذیه استفاده نکنید. افرادی که به‌ خاطر مشکلات قلبی از داروهایی مانند کومادین استفاده می‌کنند، افراد دچار اختلالات انعقاد خون یا افرادی با مشکلات مشابه باید حتماً رژیم غذایی کنترل شده‌ای به لحاظ مصرف این ویتامین داشته باشند. این افراد هرگز نباید بدون تجویز پزشک اقدام به مصرف مکمل ویتامین K کنند.


همچنین بخوانید:

تغذیه متعادل ، سنگ بنای سلامتی

ویتامین E ؛ موثر در عملکرد صحیح اعضای بدن

دتاکس واتر ؛نوشیدنی خوشمزه برای سم زدایی بدن

تخم کتان ، دانه های کوچک سلامتی