خوردن قند برای سلامتی مضر است؛ اما اینکه یک شیرینی دیگر را جایگزین آن کنیم خالی از اشکال نیست.
نوشیدن چای با یک شیرینکننده، از جمله قند بین ما ایرانیان بسیار رایج است. بسیاری بر این باورند که برای جلوگیری از مضرات قند بهتر است نوشیدن چای با خرما را انتخاب کنند.
به گزارش مجله پیام دلتا؛ برخی افراد میگویند ما به جای این قندها، قند طبیعی مصرف میکنیم و نوشیدن چای با خرما را انتخاب کردهایم یا مثلاً با چایمان توت خشک، کشمش و موادی از این قبیل میخوریم تا قند خونمان بالا نرود و بعد هم میبینیم که با یک فنجان چای ۲۰ عدد توت خشک یا میوههای مشابه میخورند.
در جواب این افراد باید گفت که اتفاقاً قندی که در قندان دارید، قند مصنوعی نیست و قند طبیعی است که از نیشکر و چغندر گرفته شده است.
از طرفی قندی که در میوههایی مانند کشمش، توت خشک، خرما و…وجود دارد، قند آزاد است. یعنی به راحتی جذب بدن میشود و میزان کالری آن مانند سایر قندهااست یعنی به ازای هر یک گرم، مصرف آنها ۴ کیلوکالری انرژی به بدن میرسد و مصرف زیاد این خوراکیها مانند مصرف زیاد قندهای معمولی عوارضی دارد.
هر یک حبه قند حدود ۳ گرم وزن دارد. با این فرض که هر یک گرم قند ۴ کیلوکالری انرژی تولید کند، انرژی دریافتی بدن با خوردن یک حبه قند معمولی ۱۲ کیلوکالری است. در حالی که بیشتر افرادی که چایشان را با تعدادی خرما، کشمش، توت خشک و… میخورند، حدود ۶۰-۵۰ کیلوکالری انرژی دریافت میکنند.
قند خرما، توت و به طور کلی هرمواد قندی هنگامی که با آب جوش یاچای داغ تماس پیدا می کند بدن تمام شیرینی های این مواد را جذب کرده و انرژی موجود در آنها جذب بدن نمی شود.
گفتنی است چای و قهوه در تمام کشورهای دنیا نوشیدنی های بسیار رایجی هستند که افراد عادت دارند آنها را با مواد شیرین مصرف کنند اما این مواد قندی به سلامت دندان ها آسیب رسانده و سبب بالا رفتن قندخون و در نهایت دیابت می شود.
مصرف میوه های خشک در کنار چای بهترین گزینه به جای قند، خرما و توت نیست؛ هرچند که پزشکان بر این باورند مصرف میوه های خشک انرژی مورد نیاز بدن را فراهم کرده و برای سلامتی ضرری ندارند.
چیدمان اتاقهای بزرگ معمولاً چالشهایی را در پی دارد.
بهمانند دکوراسیون پذیرایی کوچک، تدارک و فراهم کردن دکوراسیون پذیرایی بزرگ نیز میتواند بهاندازه کافی چالشبرانگیز باشد.
به گزارش مجله پیام دلتا؛ بسیاری از صاحبخانهها در مواجهه با یک اتاق بزرگ خالی دستپاچه میشوند. بااینهمه، دکوراسیون پذیرایی بزرگ به سبب داشتن فضای بیشتر برای انتخاب مبلمان و رنگ دیوارها نیار به دقت و وسواس بیشتری دارد. در این مقاله، نکات و ایدههایی نو برای طراحی دکوراسیون پذیرایی بزرگ مطرح خواهیم کرد تا چیدمان پذیراییتان را به بهترین شکل و با زیباترین طرحها انجام دهید.
ترندهای دکوراسیون داخلی ؛ برترین های سال 2019
استرس میتواند به بدن آسیب جدی وارد کند و کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد.
طبق آمار انجمن روانشناسان آمریکا ۷۵ درصد بزرگسالان در طول یک ماه بهطور متوسط سطح بالای استرس و اضطراب را تجربه میکنند. استرس میتواند به بدن آسیب جدی وارد کند و باعث تنش عضلانی، ناراحتی معده و مشکلات خواب شود.
علاوه بر این استرس و اضطراب ریسک ابتلا به بیماریهای فشارخون، بیماری قلبی، چاقی و دیابت را هم بالا میبرد؛ اما کمبود کدام ویتامینها و مواد مغذی باعث استرس میشود و برای کاهش استرس بهتر است چه قرصها یا همان مکملها یا مواد غذایی بخوریم؟
به گزارش مجله پیام دلتا؛ اگر دوست دارید بدانید کمبود کدام ویتامین باعث استرس و اضطراب میشود ویتامینهای گروه B و بهخصوص B5 در پله نخست قرار میگیرد. ویتامین B5 که به نام اسید پانتوتنیک هم شناخته میشود نقش مهمی در تولید هورمونهای آدرنالین دارد و بهعنوان ویتامین ضد استرس شناخته میشود. زمانی که مقدار کافی ویتامین B5 در بدن وجود دارد میتواند ترشح کورتیزول را پایین نگه دارد و همانطور که میدانید هورمون کورتیزول مسئول ایجاد استرس و اضطراب در فرد است.
برای تأمین ویتامین B5 موردنیاز بدن گوشت مرغ، قارچ، انواع بادام، جو، انواع حبوبات، انواع ماهی، گوشت قرمز، سبزیها برگ سبز، آووکادو، گوجهفرنگی و بروکلی بخورید.
کمبود ویتامین B6 به طور قطع باعث استرس میشود. این ویتامین که به نام پیریدوکسین هم شناخته میشود به سنتز هورمونهای استرس یعنی اپینفرین و نوراپینفرین کمک میکند. وقتی بدن تحت تأثیر استرس قرار میگیرد ویتامین B6 کمتری برای پیش بردن سایر عملکردهای آن وجود دارد.
نتیجه یک تحقیق که در سال ۲۰۱۴ در استرالیا صورت گرفت نشان میدهد که با بالا رفتن سطح ویتامین B6 در بدن میزان استرس و اضطراب هم کاهش پیدا میکند.
درمجموع ویتامینهای گروه B از اسیدفولیک یا همان ویتامین B9 گرفته تا تیامین همه در کاهش استرس مؤثرند. غلات کامل، گوشت قرمز و گوشت بوقلمون، انواع تخممرغ و حبوبات شامل لوبیا، عدس و انواع نخود سرشار از ویتامین B هستند.
اگرچه ویتامین C به دلیل سرشار بودن از آنتیاکسیدان بیشتر در نقش ارتقای سیستم ایمنی بدن ظاهر میشود اما کمبود آن باعث ایجاد استرس و اضطراب هم خواهد شد. زمانی که بدن شما دچار استرس و اضطراب میشود مقدار ویتامین C بهطور طبیعی در بدن ما کاهش پیدا میکند. وقتی دچار استرس و اضطراب میشوید با مصرف مقدار مناسب ویتامین C یا مصرف مکملهای ویتامین C میتوانید استرس را تا حد زیادی کاهش دهید. مرکبات، انواع توت، کلم بروکلی و فلفل قرمز سرشار از ویتامین C هستند.
اسیدهای چرب امگا ۳ ازجمله بهترین ویتامینها برای غلبه بر التهاب در بدن و پایه و اساس سلامت مغز و سیستم عصبی هستند. طبق نتایج یک تحقیق صورت گرفته در این زمینه مصرف اسید چرب امگا ۳ با بهبود خلقوخو و کاهش استرس ارتباط مستقیم دارد.
لوبیا و باقلا، آووکادو، کدوحلوایی، گردو، تخمهکدو، سویا، برنج قهوهای، انواع ماهی چرب، تخممرغ، روغن کلزا و اسفناج و کاهو منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.
مواد غذایی سرشار از منیزیم در کاهش استرس و اضطراب مؤثرند. منیزیم بدن را ریلکس کرده و سطح استرس را با کنترل ترشح هورمون کورتیزول کاهش میدهد. برای اینکه منیزیم کافی به بدن برسد این مواد غذایی را در برنامه غذایی روزانه خود جای دهید: انواع مغزها و آجیل، سبزیها برگ سبز، آووکادو، شکلات تلخ، لبو و چغندر.
بهمحض اینکه سطح ویتامین D در بدن کاهش پیدا میکند میزان استرس هم افزایش مییابد. مشکل اینجااست که قسمت اعظم ویتامین D دریافتی از نور آفتاب تأمین میشود و همین مسئله در فصل زمستان نمود بیشتری دارد. برای تأمین ویتامین D موردنیاز بدن بهخصوص در فصل زمستان ماهی، لبنیات کامل، تخممرغ و قارچ بخورید.
ضعف سیستم ایمنی بدن مساوی است با افسردگی و استرس و زینک یا همان روی یکی از عوامل قوی نگهداشتن سیستم ایمنی بدن است. روی همچنین سطح مس را در بدن متعادل نگه میدارد و همین امر رابطه مستقیمی با سلامت سیستم عصبی کاهش استرس و اضطراب دارد. صدف، جگر، انواع تخممرغ، گوشت قرمز و بوقلمون، کدوحلوایی و کنجد سرشار از روی هستند.
استرس میتواند باعث بروز واکنشهای فیزیکی در بدن شود که به مغز آسیب میرسانند. در این میان مواد مغذی آنتیاکسیدانی مثل سلنیوم به کاهش رادیکالهای آزاد و کاهش استرس کمک میکنند. برای دریافت سلنیوم موردنیاز بدن میگو، ماهی تون و ساردین، انواع مغزها و آجیل، تخمه آفتابگردان و تخمهکدو و سیر بخورید.
بسیاری از افراد عادت ندارند خرما را بشورند، غافل از اینکه خرمای نشسته جای خوبی برای میکروبهااست.
خرما ازجمله خوراکیهایی است که باید پیش از مصرف شسته و پاکیزه شود به علت شیرین بودن و خاصیت چسبندگی که دارد حشرات و میکروبهای زیادی به سمت آن جذب میشوند. بههمین دلیل شستن خرما بسیار مهم است.
به گزارش مجله پیام دلتا؛ متأسفانه در کشور ما بستهبندی خرما بیشتر بهصورت سنتی انجام میشود یعنی خرما توسط کارگران که اغلب، نکات بهداشتی را رعایت نمیکنند درجهبندی و بستهبندی میشود ضمن اینکه ممکن است کیسه و جعبه مقوایی که برای بستهبندی محصول در نظر گرفتهشده خود مستعد انتقال آلودگی باشد.
ولی خرماهایی که وکیوم شده یا درون بستههای مقاوم نایلونی که از هر طرف غیرقابل نفوذ است بستهبندی میشوند مراحل ضدعفونی و افزایش ماندگاری را بهصورت بهداشتی طی کردهاند. به این صورت که قبل از بستهبندی خرما را یک شستوشوی اولیه میدهند و پسازآن میوه را ضدعفونی میکنند و برای افزایش ماندگاری، برخی کارخانهها یک سرما یا گرمای ضعیف به خرما میدهند تا آنزیمهای خرما غیرفعال و از فعالیت میکروبها کاسته شود.
گاهی هم با اشعه، پرتو یا با استفاده از CO2 یا گازهایی ماندگاری خرما را افزایش میدهند، اما روی خرمای فلهای هیچکدام از این اعمال انجام نمیشود و معمولاً بار میکروبی محصول بالااست. درنتیجه هیچگاه خرمای فلهای نخرید.
بسیاری از خانوادهها خرما را پیش از مصرف نمیشویند؛ یعنی ظاهر خرما را میبینند و میگویند خرما به این تمیزی که به شستن نیاز ندارد! غافل از اینکه معمولاً خرما با دستانی نهچندان تمیز چیده و درجهبندی میشود و گاهی کلاهک سر خرما با دست کنده و درنتیجه خرما مستعد نفوذ میکروبها خواهد شد.
ضمن اینکه ممکن است میوه روی درخت آلوده به گردوخاک یا فضولات پرندگان و حشرات موذی مثل شپشک و کنه درخت شود. به همین دلیل شستن خرما قبل از خوردن توصیه میشود.
وقتی برای خرید خرما به مغازهای مراجعه میکنیم، نوعی از خرما درون جعبههای مقوایی بهصورت قالبی و به هم چسبیده و فشرده عرضه میشود که گاهی شیره بسیار غلیظی از آن خارجشده و با خوردن خرما دانههای ریز شن مانندی زیر دندان احساس میشود و گاهی هم مزه ترشیدگی میدهد.
حال سوال اینجااست آیا خرمای فشرده نسبت به سایر انواع خرما قند بیشتری دارد و آیا مصرف این نوع محصول توصیه میشود؟ وقتی خرما تحتفشار، پرس میشود، بهنوعی دچار صدمه شده و له میشود و پوسته خرما به علت فشار زیاد پاره شده و ترکیباتش بهویژه شهد خرما به بیرون تراوش میکند که نهتنها شیره خارج شده مستعد شکرکزدن است، بلکه به دلیل آنکه یکسری از ریزمغذیهای خرما نیز به خارج تراوش میکند محصول، کمارزش و محیط مناسبی برای رشد میکروبها بخصوص مخمرها میشود و زودتر از خرماهای دیگر ترش و اسیدی خواهد شد.
معمولاً ارقامی از خرما که رطوبت بیشتری دارد و نرم است در مقایسه با انواع خرمای خشک بیشتر دچار ترشیدگی میشود. خروج شیره از خرما نشاندهنده قند بالای خرما نیست؛ اما شکرک زدن از کیفیت و خواص خرما میکاهد و ترشیدگی نشاندهنده فساد محصول است. درنتیجه بهتر است از انواع خرمایی که تحتفشار لهشده و به هم چسبیده استفاده نکنید. چسبندگی به رشد کپک کمک به سزایی میکند.
بیخوابی بیماری شایعی است که متاسفانه تمام جنبههای زندگی و حتی سلامتی را به خطر میاندازد.
شما هم از آن دسته افرادی هستید که قبل از رفتن به رختخواب یک لیوان شیر گرم مینوشید تا سریعتر به خواب بروید و صبح بتوانید سرحال و شاداب از خواب بیدار شوید؟ بد نیست بدانید این افسانه قدیمی بینالمللی که یک لیوان شیر گرم، خواب شبانه را شیرینتر میکند ظاهراً پشتوانه علمی ندارد و شیر یک نوشیدنی خواب آور نیست.
اما خبر خوش اینکه، شما میتوانید با استفاده از شیر چند نوشیدنی خواب آور خوشمزه تهیه کنید.
به گزارش مجله پیام دلتا؛ طی سالهای اخیر نوشیدنی «شیر طلایی» بهعنوان یک ترکیب مقوی، خوابآور و ضدالتهاب حسابی جای خود را میان نوشیدنیهای محبوب در سرتاسر دنیا باز کرده است. خواص اعجابانگیز این نوشیدنی مقوی به علت «زردچوبه» است که به آن اضافه میشود.
زردچوبه مادهای خوابآور، آرامبخش و ضدافسردگی است و به همین دلیل برای افرادی که از اختلال خواب رنج میبرند میتواند بسیار مفید باشد.
شیر گرم، زردچوبه، زنجبیل، دارچین و عسل یا شیره افرا را در یک شیرجوش کوچک بریزید و روی گاز با شعله ملایم آنقدر هم بزنید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند. این مقدار نوشیدنی برای دو نفر کافی است.
طبق تحقیقات صورت گرفته، نوشیدن چای سبز قبل از خواب به رغم خواص مفیدی که دارد به دلیل کافئین موجود در چای سبز که سبب بیخوابی میشود معمولاً محل بحثوجدل است. بااینهمه به نظر میرسد به سبب میزان کم کافئین موجود در یک لیوان چای سبز، اگر با شیر مخلوط شود چندان هم خواب را از سر نمیپراند.
اسیدآمینههای موجود در چای سبز سبب افزایش ترشح هورمونهای خواب میشوند.
برای تهیه این نوشیدنی سبز خوابآور با شیر و چای سبز که فقط شش دقیقه وقت شما را میگیرد کافی است مقدار چای سبز دم کنید و برای طعم بهتر ،آن را با شیرنارگیل یا شیر بادام مخلوط کنید تا با نوشیدن یک فنجان چای سبز خوابی عمیق را تجربه کنید.
شیر توتفرنگی یک نوشیدنی بسیار خوشطعم و خوابآور برای کودکان و بزرگسالان است که کمتر کسی است که از طعم هیجانانگیز آن لذت نبرد. مخلوط شیر و توتفرنگی ترکیبی سرشار از آنتیاکسیدان، پتاسیم و ویتامینهای موردنیاز برای بدن است که عمدتاً در توتفرنگی وجود دارند.
برای تهیه پوره توتفرنگی، توتفرنگی، عسل، وانیل و نمک را در مخلوطکن بریزید و با سرعت بالا مخلوط کنید تا یک پوره نرم و لطیف به دست بیاورید. سپس چهار قاشق غذاخوری پوره توتفرنگی و یک قاشق غذاخوری توتفرنگی خردشده را در هر لیوان بریزید. بعد شیر گرم یا سرد را اضافه کنید، هم بزنید و میل کنید.
«گیلاس» از آندسته میوههایی است که سرشار از اسیدآمینه «ملاتونین» است. شاید به همین دلیل است که تحقیقات نشان میدهد نوشیدن یک لیوان آب گیلاس قبل از خواب کیفیت خواب بزرگسالان مبتلابه بیخوابی را به نحو مطلوبی بهبود میبخشد.
برای اینکه خوابی راحت داشته باشید و دردهای عضلانی را تسکین دهید بهتر است قبل از خواب یک لیوان نوشیدنی متشکل از آب گیلاس، شیر بادام، گلبرگ محمدی خشکشده و مقداری گیاه خشکشده جینسینگ بنوشید.
«موز» یکی از بهترین خوراکیها برای آرامش ماهیچههای منقبض است. منیزیم و پتاسیم موجود در موز تأثیر مثبتی بر بهبود روند بیخوابی و بهبود کیفیت خواب دارند. همچنین منیزیم موجود در موز به آرامش ماهیچهها کمک میکند و پتاسیم موجود در این میوه در درمان سندرم پاهای بیقرار، مؤثر است.
برای تهیه این نوشیدنی خوابآور در درمان بیخوابی باید پوره موز، شیر تازه و مقداری عسل را با هم مخلوط و قبل از خواب میل کنید.