کیک گردویی، بدون فر، آسان و سریع

اگر فر ندارید ولی دلتان می‌خواهد یک کیک خانگی خوشمزه درست کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم این کیک گردویی بدون فر را امتحان نمایید.
کیک گردویی

کیک گردویی یکی از انواع کیک و دسر‌های خوشمزه‌ای است که می‌توان آن را به دو روش بدون فر و با فر تهیه کرد. کیک گردویی بافتی اسفنجی دارد که از مواد اصلی آن می‌توان به تخم‌مرغ، شیر و ماست و گردو اشاره کرد. در این بخش از مجله دلتا قصد داریم طرز تهیه کیک گردویی بدون استفاده از فر را به شما عزیزان آموزش دهیم. البته باید این موضوع را به یاد داشته باشید که استفاده از فر یا عدم استفاده از آن طعم لذیذ این کیک خوشمزه را خدشه‌دار نمی‌کند.

مواد لازم:

  • گردوی کاملا خردشده: نصف پیمانه
  • تخم‌مرغ: سه عدد
  • شیر: نصف پیمانه
  • ماست: نصف پیمانه
  • بکینگ پودر: دو قاشق چای‌خوری
  • شکر: یک پیمانه
  • روغن: نصف پیمانه
  • آرد: ۲.۵ پیمانه
  • وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

۱- قابلمه‌ای از جنس روی را روی شعله کم گاز بگذارید. سه پایه فلزی را درون آن قرار داده و در آن را بگذارید تا گرم شود. قابلمه‌ای انتخاب کنید که قالب مد نظرتان در آن جا شود.

۲- آرد را همراه با بکینگ پودر الک کنید.

۳- تخم‌مرغ‌ها و وانیل را با یکدیگر مخلوط کنید و این کار را تا زمانی که رنگش روشن و حجمش چند برابر شود ادامه دهید.

۴- هم‌زن را کند کنید و ماست و شیر را به مواد بیفزایید.

۵- سپس روغن، آرد و بکینگ پودر الک شده را نیز به آن‌ها بیفزایید.

۶- فقط به اندازه‌ای که مواد با هم ترکیب شوند آن‌ها را هم بزنید.

۷- قالب را چرب کنید و روی آن آرد بپاشید. (می‌توانید از کاغذ روغنی نیز استفاده کنید)

۸- مایه کیکی را که درست کردید به اندازه یک ملاقه کف قالب بریزید.

۹- به بقیه مایه، گردو‌های خرد شده را اضافه کنید.

۱۰- آن‌ها را آهسته با لیسک مخلوط کرده و مابقی مایه را اضافه کنید.

۱۱- قالب را روی سه پایه فلزی قرار دهید که داخل قابلمه داغ شده است.

۱۲- تقریبا بعد از پنجاه دقیقه کیک شما آماده است.

اگر به طرز تهیه کیک و شیرینی‌های خانگی علاقه‌مند هستید طرز تهیه نان شیر عسلی خانگی را بخوانید.

نکات:

آماده کردن مواد لازم و مایحتاج این کیک خوشمزه تقریبا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد.
این کیک را می‌توانید به‌عنوان میان‌وعده و دسر میل کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر از آشپزی ته‌چین هویج خوشمزه و مقوی را بخوانید.

طرز تهیه بلغور پلو، غذای لذیذ و محلی خراسان

بلغور پلو، یکی از انواع غذاهای ساده و گیاهی ایرانی است که می‌توان آن را به سرعت در خانه آماده کرد. این غذا شباهت زیادی به استانبولی دارد.
بلغور پلو

کشور ایران ۳۱ استان دارد که هر یک، ده‌ها غذای محلی و اصیل مخصوص به خودشان را دارند. در این سری مطالب آشپزی قصد داریم شما را با غذای محلی استان‌های مختلف آشنا کنیم. یکی از این غذاها بلغور پلو است. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذا‌ی لذیذ محلی خراسان جنوبی آشنا کنیم.

خراسان جنوبی در بخش جنوبی خراسان در شرق ایران، با قدمتی طولانی غذا‌های محلی بسیاری دارد که به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما در سفر به این منطقه، آن‌ها را مزه کنید.

بلغور پلو

دمی بلغور ساده، جایگزین مناسبی برای برنج است و می‌توان آن را با انواع خورشت و غذا‌های گوشتی نیز سرو کرد. طبع گندم، برخلاف برنج گرم است و به‌دلیل وجود فیبر بالا، شما را برای مدت زمان طولانی سیر نگه می‌دارد. البته باید بدانید که بلغور پلو در برخی مناطق از ترکیب برنج و بلغور گندم درست می‌شود. در برخی شهر‌ها بلغور پلو را با گوشت یا مرغ سرو می‌کنند تا تبدیل به غذایی مقوی‌تر و سیرکننده‌تر شود.

مواد لازم برای چهار نفر

  • بلغور: دو فنجان
  • گوجه‌فرنگی: سه عدد
  • روغن زیتون: سه قاشق غذاخوری
  • پیاز کوچک: دو عدد
  • رب فلفلی چیلی: یک قاشق چای‌خوری
  • عصاره مرغ: یک لیتر
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه

روغن زیتون را در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا گرم شود. سپس پیاز، گوجه‌فرنگی، رب فلفل چیلی، نمک و فلفل را در قابلمه بریزید و آن‌ها را تفت دهید تا پیاز و گوجه‌فرنگی کمی نرم شوند.

بلغور و عصاره مرغ را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا آب مرغ به جوش آید. پس از جوشیدن، شعله گاز را کم کنید و در قابلمه را ببندید. بلغور پلو برای پخت به حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد. پس از این مدت، آب مرغ کاملا جذب می‌شود و بلغور پلوی شما آماده سرو است.

بلغور پلو را با سالاد شیرازی یا ماست و خیار سرو کنید.

نکات مهم

  • در برخی طرز تهیه‌ها از فلفل قرمز خرد شده نیز استفاده می‌شود. برای این مقدار غذا، دو عدد فلفل قرمز کافی است.
  • بهتر است بلغور از از دو ساعت قبل خیس کنید.
  • استفاده از رب فلفل چیلی اختیاری است.

پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر خورشت کنگر، ترش و خوشمزه و دلپذیر را بخوانید.

ته چین هویج، خوشمزه و مقوی

ته‌چین همیشه یکی از غذاهای جذاب ما ایرانی‌ها است که معمولا با گوشت و مرغ و انواع سبزیجات تهیه می‌شود. یکی از رازهای ته‌چین خوشمزه، استفاده از ماست غلیظ و چکیده است.
ته چین هویج

ته چین هویج یکی از انواع متفاوت ته‌چین است که با ته‌چین مرغ کمی تفاوت دارد و از غذاهای معروف استان سمنان است. ته‌چین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداول‌تر است)، ماست، تخم‌مرغ و زعفران فراوان درست می‌شود. ته‌چین در بین غذاهای ایرانی به‌خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانی‌هاست که از دو بخش تشکیل شده‌است: اول قشر کلفت ته‌دیگ زعفرانی که مقداری گوشت یا مرغ پخته در آن قالب‌گیری شده‌است. دوم چلو سفید که روی ته‌دیگ ریخته می‌شود و هنگام کشیدن غذا زیر ته‌دیگ یا کنار آن قرار می‌گیرد و در واقع مکمل آن است. امروز در مجله دلتا می‌خواهیم شما را با نوع دیگری از این غذا یعنی ته چین هویج آشنا کنیم.

مواد لازم

هویج: ۳۰۰ گرم
گوشت: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
برنج: ۳ پیمانه
زردچوبه: به مقدار لازم
دارچین: به مقدار لازم
زعفران: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم

مراحل پخت ته چین هویج

مرحله اول

ابتدا گوشت را ورقه‌ورقه نموده در آبلیمو و کمی نمک قرار می‌دهیم.

مرحله دوم

سپس هویج رنده شده را همراه پیاز خرد شده کمی تفت می‌دهیم.

مرحله سوم

دارچین، زردچوبه، زعفران و مقداری نمک را هم به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

برنج را از قبل خیس کرده و کمى نمک ریخته تا بجوشد و بعد آبکش مى‌کنیم.

مرحله پنجم

کمی از برنج را ته قابلمه ریخته، سپس مواد با هم مخلوط شده ته‌چین را روی برنج ریخته و مجددا مابقی برنج را روی مواد می‌ریزیم.

مرحله ششم

حدود ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت بعد این غذا آماده است. اگر دوست دارید غذاهایی را که از ترکیب برنج تهیه می‌شوند بیشتر بخوانید، ته چین بادمجان و گوشت چرخ‌کرده را در مجله ببینید.

ته چین هویج غذای ایرانی

نکات مهم در پخت این غذا

  • حتما از مقدار کمی نمک و از نمک یددار تصفیه شده استفاده کنید.
  • بهتر است پیاز و هویج را به جای سرخ کردن، کمی تفت دهید.
  • بهتر است به جای گوشت قرمز از مرغ استفاده کنید.
  • هویج به علت داشتن فیبر بالا برای افراد دچار یبوست مفید است.
  • همچنین هویج ویتامین A زیادی دارد که یک آنتی‌اکسیدان قوی به شمار می‌رود.

پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر طرز تهیه کباب برنجی، ساده و خوشمزه را بخوانید.

سالاد روسی، یک سالاد خوشمزه و جذاب

سالاد روسی یکی از انواع سالادهای خوشمزه و پرطرفدار در جهان است. اگر از طرفداران سالاد الویه هستید توصیه می‌کنیم سالاد روسی را هم امتحان نمایید.
سالاد روسی

سالاد روسی یکی از انواع خوشمزه و محبوب سالادهاست که از ترکیب مرغ پخته، سیب‌زمینی، هویج و سایر سبزیجات تهیه می‌شود. سالاد روسی ارزش غذایی بالایی دارد که می‌تواند جایگزینی مناسب برای غذای اصلی نیز باشد. این سالاد همچنین با حذف سینه مرغ غذای مناسبی برای گیاه‌خواران خواهد بود. امروز در مجله دلتا می‌خواهیم طرز تهیه این سالاد را با هم یاد بگیریم.
سالاد‌ها یکی از محبوب‌ترین و متنوع‌ترین ترکیبات غذایی در سراسر جهان هستند که بیشتر به‌عنوان پیش‌غذا سرو می‌شوند؛ اما خیلی از آن‌ها به دلیل ترکیباتی که دارند، می‌توانند به‌عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند.

مواد لازم

  • سیب‌زمینی: پنج عدد
  • خیارشور: ۳۰۰ گرم
  • هویج: سه عدد
  • شوید تازه: یک لیوان سرخالی
  • ذرت: یک لیوان
  • نخودفرنگی: نصف لیوان
  • سینه مرغ: یک عدد

مواد لازم برای سس سالاد

  • سس مایونز: سه قاشق غذاخوری
  • سس خردل: یک قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش: نصف فنجان
  • ماست پرچرب یا هم‌زده: سه قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
  • آویشن، نمک و فلفل سیاه و پودر زنجبیل: به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا سیب‌زمینی‌ها را خوب بشویید و توی یک قابلمه بریزید. دو تا سه لیوان آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا سیب‌زمینی‌ها آب‌پز شوند. بعد از اینکه سیب‌زمینی آب‌پز شد، آن‌ها را کنار بگذارید تا خنک شوند. سپس سینه مرغ را با همین روش آب‌پز کنید. در مرحله بعد هویج و خیار شور را به صورت نگینی خرد کنید و توی یک کاسه بزرگ بریزید. سینه مرغ و سیب‌زمینی‌های پخته را خرد کنید و همراه با شوید خرد شده داخل کاسه بریزید. کنسرو ذرت و نخودفرنگی را به مدت بیست دقیقه در آب بجوشانید. سپس آب‌کش و به سالاد اضافه کنید.

داخل یک کاسه دیگر سس مایونز، سس خردل، روغن زیتون، آب لیموترش، ماست، آویشن، نمک، فلفل سیاه و پودر زنجبیل را بریزید و خوب هم بزنید تا سس شما یک‌دست شود. در مرحله آخر سس را به سالاد اضافه و با کمک دو قاشق مواد را زیر و رو کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد سالاد به سس آغشته شود. سپس سالاد را داخل یخچال بگذارید تا خنک شود و جا بیفتد و بعد در ظرف مناسب سرو کنید. اگر طرفدار سالادها هستید مطلب سالاد الویه و ترفندهای خوشمزه شدن آن را ببینید.

سالاد روسی با سیب زمینی

نکات مهم

  • در صورت تمایل برای تهیه این سالاد می‌توانید هویج را کمی نیم‌پز کنید.
  • برای تهیه سالاد روسی می‌توانید به جای سینه مرغ از ژامبون مرغ هم استفاده کنید.
  • اضافه کردن مقدار کمی پودر زنجبیل سردی سبزیجات به کار رفته در این سالاد را کم می‌کند. اگر دوست ندارید آن را حذف کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر طرز تهیه کباب برنجی ساده و خوشمزه را بخوانید.

خورشت کنگر، ترش و خوشمزه و دلپذیر

خورشت کنگر یکی از انواع خورشت‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که به‌عنوان یک خورشت فصلی شناخته می‌شود. خورشت کنگر علاوه بر داشتن طعم و عطر بسیار خوب، فواید بسیار زیادی هم برای بدن دارد.
خورشت کنگر

خورشت کنگر یکی از خورشت‌های دیگر استان کرمانشاه است. این خورشت انواع مختلفی دارد و در شهرهای گوناگون به شیوه‌های مختلفی تهیه می‌شود. این خورشت را هم می‌توان با رب و هم بدون رب شبیه خورشت کرفس تهیه کرد. در واقع این غذا شباهت زیادی به خورشت کرفس دارد. فقط از لحاظ نوع پخت و نوع گیاه متفاوت است. کنگر گیاهی است خودرو که معمولا در فصل بهار در نقاط کوهستانی رشد می‌کند. این گیاه علاوه بر ارزش غذایی، ارزش دارویی نیز دارد. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه این خورشت خوشمزه را با هم یاد بگیریم.

مواد لازم

  • گوشت گوساله: ۳۰۰ گرم
  • کنگر تفت داده شده: ۳ پیمانه
  • نعنا تفت داده شده: ۱ پیمانه
  • جعفری تفت داده شده: ۱ پیمانه
  • غوره: ۴ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • آبغوره: نصف لیوان
  • نمک: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم

مراحل پخت

مرحله اول

پس از شست‌وشوی گوشت، آن را در اندازه‌های خورشتی مناسب قطعه قطعه می‌نماییم.

مرحله دوم

سپس پیاز را خرد کرده در مقدار کمی روغن تفت می‌دهیم.

مرحله سوم

زردچوبه و گوشت را اضافه کرده با آن‌ها تفت می‌دهیم.

مرحله چهارم

با اضافه کردن آب اجازه می‌دهیم تا گوشت پخته شود.

مرحله پنجم

در اواسط پخت گوشت، کنگر، نعناع و جعفری را اضافه می‌کنیم.

مرحله ششم

در انتهای پخت غوره، رب گوجه‌فرنگی و آبغوره را به آن اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا خورشت جا بیفتد و پس از نرم شدن بافت کنگر، آن را از روی شعله برمی‌داریم. اگر خورشت‌های ایرانی را دوست دارید، طرز تهیه خورشت سبزی فسنجان گیلانی را در مجله بخوانید.

نکات مهم و کلیدی در پخت غذا

  • این غذا با برنج سرو می‌شود.
  • جهت پخت کنگر از کمترین میزان آب استفاده شود.
  • زمان اضافه کردن کنگر جهت پخت، بستگی به جوان و یا پیر بودن ساقه‌های کنگر دارد.
  • لزومی ندارد تا کنگر را کاملا سرخ کنید، تنها تفت دادن آن کافی است.
  • می‌توانید به جای گوشت از مرغ استفاده کنید.
  • میزان فیبر بالای موجود در این غذا، آن را برای مبتلایان به یبوست، بیماران قلبی عروقی، پرفشاری خون و بالا بودن چربی خون مناسب می‌سازد.

پیشنهاد مطالعه: برای خواندن مطالب بیشتر قورمه گوشت گوسفندی، لذیذ و آسان را بخوانید.