طرز تهیه سوپ سیب زمینی رژیمی و آسان

سوپ سیب زمینی یک سوپ رژیمی مخصوص فصل سرما است، برای کسانی که دوست دارند کمی چاق شوند.
سوپ سیب زمینی رژیمی

سوپ سیب زمینی رژیمی یکی از انواع سوپ‌های گیاهی خوشمزه و معروف است. این پیش‌غذای خوش‌طعم و پر خاصیت را می‌توانید با انواع سبزیجات خوش‌عطر و همچنین گوشت سفید طبخ نمایید. ترکیب این مواد مختلف برای طبخ و آماده‌سازی این سوپ خوشمزه و پر طرفدار بسیار عالی و باب سلیقه اکثر افراد خواهد بود. از این رو می‌توانید این پیش‌غذای ساده و راحت را در فصل پاییز و زمستان طبخ و سرو نمایید و از طعم عالی آن لذت ببرید. با ما در مجله دلتا همراه باشید تا دستور پخت این سوپ ساده را کنار هم یاد بگیریم.

دستور پخت سوپ سیب زمینی رژیمی گیاهی است، اما می‌توانید با توجه به ذائقه غذایی خود، کمی گوشت مرغ نیز در هنگام طبخ به مواد سوپ اضافه نمایید. با مقدار موادی که در این دستور پخت بیان شده است، می‌توانید این سوپ را برای ۴ نفر تهیه کنید.

مواد لازم

  • سیب‌زمینی متوسط: دو عدد
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • هویج: یک عدد
  • فلفل دلمه‌ای: یک عدد
  • سیر: چهار حبه
  • گوجه‌فرنگی: دو عدد
  • آب مرغ: یک پیمانه
  • برگ بو: به مقدار لازم
  • روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
  • سبزی خشک (نعناع، ترخون و آویشن): یک قاشق چای‌خوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

  • پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن زیتون تفت دهید.
  • هویج را حلقه‌ای خرد کنید و به ظرف اضافه نمایید.
  • سیرها، پوره گوجه‌فرنگی و کمی نمک را به مواد اضافه و تفت دهید.
  • حالا سیب‌زمینی‌ها، فلفل دلمه‌ای، آب مرغ و سبزیجات خرد شده را نیز به قابلمه اضافه و بگذارید تا به جوش آید.
  • ادویه‌ها را نیز اضافه و حرارت را ملایم کنید تا حدود یک ساعت سوپ شما کاملا بپزد. طرز تهیه سوپ ماش را هم بخوانید که یکی دیگر از انواع سوپ‌های رژیمی است.
  • می‌توانید با خامه، سوپ سیب زمینی رژیمی خود را تزئین و سرو نمایید.

پیشنهاد مطالعه: دستور پخت سوپ با جو پرک، ساده و سریع را بخوانید.

دلمه قارچ با مرغ، پیش‌غذا ساده و مقوی

دلمه قارچ با مرغ یکی دیگر از انواع دلمه‌ها است که طعم بسیار خوشمزه‌ای دارد. این پیش‌غذا خیلی ساده است و سریع آماده می‌شود.
دلمه قارچ با مرغ

دلمه قارچ با مرغ یا همان قارچ شکم‌پر از خوشمزه‌ترین نوع دلمه است، این غذا را می‌توان در دسته پیش‌غذاها و یا فینگرفودها قرار داد. همچنین این غذا برای کودکان بسیار مناسب است. به دلیل داشتن قارچ و مرغ که از برترین مواد گروه پروتئینی محسوب می‌شوند، ارزش غذایی بسیاری را به خود اختصاص داده‌اند. دلمه قارچ این قابلیت را دارد که بتوانید مواد اولیه آن را متناسب با سلیقه و ذائقه غذایی خود تغییر داده و مواد آن را کم و یا زیاد کنید. در این بخش از مجله دلتا با ما همراه باشید.

دلمه قارچ به دلیل طعم خوب و خواص فراوان بین کودکان به محبوبیت رسیده است. قارچ به دلیل داشتن ویتامین D بسیار در جلوگیری و شیوع سرطان‌ها در بدن نقش دارد. به‌علاوه این ماده خوراکی مفید در درمان بیماری‌هایی از جمله دیابت، کم‌خونی و فشار خون و همچنین کاهش وزن مناسب، کنترل جذب مواد غذایی برای بدن و تقویت استخوان‌ها اثرگذار است. باید در تهیه قارچ برای این نوع غذا، قارچ‌های متوسط، سفت و سالم را انتخاب کنید.

مواد لازم

قارچ: نیم کیلوگرم
سینه مرغ: یک عدد
روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد
فلفل دلمه‌ای: یک عدد
پنیر موزارلا: ۲۰۰ گرم
سس گوجه‌فرنگی: دو قاشق غذاخوری
زردچوبه: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم

مواد لازم برای سس

آرد: سه قاشق غذاخوری
شیر: یک پیمانه
کره: ۵۰ گرم

طرز تهیه

  • ابتدا سینه مرغ را به قطعات کوچک و مناسبی خرد کنید.
  • سپس آن را همراه با روغن زیتون و پیازی که به قطعات ریز خرد کرده‌اید، در تابه‌ای ریخته و روی حرارت ملایم تفت دهید.
  • بعد از تفت مواد ادویه‌های لازم را به مرغ تفت داده شده اضافه کنید و در تابه را بگذارید تا بخارپز شوند.
  • چند دقیقه بعد فلفل دلمه‌ای و سس گوجه‌فرنگی را نیز اضافه کنید.
  • در این بخش قارچ‌های شسته شده را خشک و دسته آن را جدا کنید تا داخل قارچ خالی شود.

طرز تهیه سس

  • ابتدا کره را در ظرفی بریزید تا آب شود.
  • سپس آرد را اضافه و با کره خوب مخلوط کنید.
  • پس از آنکه کره و آرد خوب مخلوط شدند، کم‌کم شیر به دمای محیط رسیده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • پس از آنکه تمام شیر را اضافه کردید، هر ادویه و گیاه معطری را که دوست دارید اضافه کنید و مجدد سس را هم بزنید تا به غلظت مورد نظر برسید.

ادامه طرز تهیه

  • سپس داخل قارچ‌های آماده شده را با مواد اولیه پر کنید و روی آن را ابتدا سس و بعد پنیر موزارلا بریزید.
  • فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.
  • قارچ‌ها را داخل سینی فر بگذارید.
  • ۲۰ دقیقه بگذارید دلمه‌ها بپزد.
  • دلمه‌ها را از فر خارج و بعد از خنک شدن نوش‌جان کنید. اگر غذاهای با مرغ را دوست دارید، طرز تهیه پیتزای مرغ ترکیه‌ای را بخوانید.

پیشنهاد مطالعه: اگر به غذاهای فست‌فود علاقه دارید پیتزای بادمجان ایتالیایی، طعمی خوشمزه و متفاوت را در مجله ببینید.

لوبیا کباب رشتی، صبحانه محبوب گیلانی‌ها

در مورد این خوراک خوشمزه در کتاب‌های تاریخ گیلان بسیار صحبت شده است و گفته می‌شود که در روزگاران قدیم به دلیل ارزانی لوبیا و جهت استفاده از تکه‌های چرب باقیمانده از گوشت، این غذا با هزینه کمی قابل تهیه بوده است.
لوبیا کباب

لوبیا کباب معمولا به‌عنوان صبحانه در قهوه‌خانه‌های سنتی رشت سرو می‌شود. البته این غذا را در وعده‌های مختلف روز هم می‌توان میل کرد. هر دو جزء تشکیل دهنده این غذا یعنی کباب و خوراک لوبیا به صورت جداگانه آماده می‌شوند. سپس در هنگام سرو، تکه‌های گوشت کباب شده به خوراک لوبیا اضافه می‌شوند. با طرز تهیه صبحانه محبوب گیلانی‌ها، لوبیا کباب رشتی همراه مجله دلتا باشید.

مواد لازم برای تهیه لوبیا کباب رشتی

  • گوشت چنجه: نیم کیلوگرم
  • پیاز: یک عدد
  • گوجه‌فرنگی: یک عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  • آبلیمو: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • لوبیا چیتی: دو پیمانه
  • سیر: دو حبه
  • سیب‌زمینی: یک عدد
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • آب: چهار پیمانه

طرز تهیه لوبیا کباب رشتی

مرحله اول

ابتدا خوراک لوبیا را آماده می‌کنیم. برای رفع نفخ لوبیا، آن را از شب قبل در آب خیس کنید. لوبیاهای خیس کرده را به همراه چهار لیوان آب، داخل یک قابلمه متوسط بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا لوبیا به آرامی بپزد. یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. یک ماهی‌تابه بردارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله دوم

پس از اینکه پیازها تغییر رنگ دادند و طلایی شدند، نصف آن‌ها را بردارید و کنار بگذارید. حالا دو حبه سیر و یک عدد گوجه‌فرنگی را خرد کنید و به ماهی‌تابه اضافه کنید. همه مواد را خوب تفت دهید. سپس مواد را به لوبیای در حال پخت اضافه نمایید. یک عدد سیب‌زمینی را نصف و به لوبیا اضافه کنید.

مرحله سوم

پس از اینکه سیب‌زمینی‌ها پخته شد، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید. سپس با استفاده از یک چنگال آن را له کنید. سیب‌زمینی له‌شده را به پیاز سرخ شده باقیمانده در ماهی‌تابه اضافه کنید. آن‌ها را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه تفت دهید. دو قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید و هم بزنید. اکنون مواد داخل ماهی‌تابه را به قابلمه خوراک اضافه کنید.

مرحله چهارم

پس از اضافه کردن مواد به خوراک، حرارت شعله را کم کنید و بگذارید تا خوراک به آرامی بپزد. برای جا افتادن کامل خوراک لوبیا لازم است تا حدود یک ساعت و نیم روی حرارت معمولی بپزد. در همین حین‌، کباب چنجه را آماده کنید. تکه‌های چنجه را با کمی نمک و فلفل و پیاز رنده‌شده مزه‌دار کنید و به سیخ بکشید. پس از اینکه خوراک جا افتاد، چنجه‌ها را روی منقل کباب کنید. خوراک لوبیا را داخل ظرف مورد نظر بکشید و همراه با کباب چنجه داغ نوش جان کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ، مطلب خورشت آلو اسفناج، اصیل و مجلسی را مطالعه کنید.

نان کندو، یک عصرانه خوشمزه و ساده

نان کندو یکی از نان‌های مغزدار و خوشمزه عربی است که می‌توانید میان آن را پنیر، خرما، گردو، شکلات، مارمالاد یا هر چیز دیگری که مایل هستید بگذارید.
نان کندو

نان کندو یک نوع نان محلی و خوشمزه عربی است که می‌توانید خیلی راحت و سریع آن را در منزل طبخ و سرو کنید. دلیل نام‌گذاری این نان به‌خاطر شباهت ظاهری آن به کندوی زنبور عسل است. می‌توانید از انواع خوراکی‌ها چون شکلات، گردو، مارمالاد، عسل و… برای مغز نان کندو استفاده کنید. همچنین می‌توانید با آماده کردن مواد گوشتی برای مغز نان کندو، این نان را به‌عنوان پیش‌غذا و عصرانه نیز سرو کنید. با ما در مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم

  • آرد سفید: دو پیمانه
  • شیر ولرم: دو سوم پیمانه
  • شکر: دو قاشق غذاخوری
  • خمیر مایه فوری: یک قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر: نصف قاشق چای‌خوری
  • کنجد: به مقدار لازم
  • زرده تخم‌مرغ: یک عدد
  • زعفران: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه

  • ابتدا مواد شیر ولرم، یک قاشق چای‌خوری شکر و خمیر مایه را در یک ظرف ریخته و مخلوط کنید.
  • روی ظرف مخلوط خمیر را پوشانده و یک ربع کنار بگذارید تا به عمل بیاید.
  • سپس مواد آرد، باقیمانده شکر و بکینگ پودر را در یک ظرف بریزید.
  • خمیر مایه را به مواد اضافه و به خوبی ورز دهید. روغن مایع را نیز اضافه کرده و مجدد ورز بدهید.
  • خمیر آماده شده را به مدت یک ساعت در یک ظرف چرب شده ریخته و روی آن را با سلفون بپوشانید و استراحت دهید.
  • سپس کمی از خمیر برداشته و در قالب مورد نظر خود ریخته و شکل دهید.
  • گلوله‌های نان را در داخل سینی فر بچینید.
  • برای روی خمیر، تخم‌مرغ و زعفران را مخلوط کرده و روی خمیر بمالید.
  • سپس کمی کنجد نیز روی نان بریزید.
  • فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم و چند دقیقه صبر کنید تا گرم شود. طرز تهیه نان شیر عسلی خانگی هم به دستور پخت این کیک شباهت دارد.
  • سپس سینی فر را به مدت ۳۰ دقیقه در فر بگذارید تا آماده شود.
  • می‌توانید در زمان طبخ نان، در وسط خمیر از کمی پنیر خامه‌ای استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه: طرز تهیه کیک گردویی، بدون فر، آسان و سریع را بخوانید.

خوراک ماهیچه مجلسی، غذای اصیل ایرانی

خوراک ماهیچه یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بسیار معروف ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می‌شود. این غذای خوشمزه به‌عنوان یکی از گران‌قیمت‌ترین غذاهای ایرانی شناخته می‌شود که در مجالس بسیار مهم سرو می‌شود.
خوراک ماهیچه مجلسی

خوراک ماهیچه مجلسی یکی از غذاهای اصیل و معروف ایرانیان است که در اکثر مجالس و مهمانی‌های خاص سرو می ‌شود. این غذای خوشمزه و لذیذ معمولا به همراه پلو و یا باقلاپلو سرو می ‌شود که البته می‌‌توان جزو غذاهای دشوار و زمان‌بر نام برد. ما در این بخش از مجله دلتا طرز تهیه خوراک ماهیچه مجلسی و خوشمزه اما در عین حال، راحت و ساده را به شما آموزش می‌دهیم.
این خوراک خاص و عالی را می‌توانید هم در مهمانی‌ها و مجالس رسمی سرو نمایید و هم در روزهای عید و برای پذیرایی در اعیاد آماده کنید. باقلا پلو نیز یکی دیگر از پلوهای محبوب ایرانی است که ترکیب آن با گوشت تازه و طعم‌دار کردن مخصوص آن بسیار عالی و ویژه خواهد شد. از این رو می‌توانید با صرف زمان متوسط و معقول، یک غذای عالی و خاص برای مهمانان خود تدارک ببیند.

مواد لازم

  • ماهیچه گوسفند: چهار عدد
  • هویج متوسط: دو عدد
  • پیاز متوسط: دو عدد
  • کرفس: ۱۰۰ گرم
  • برگ بو: دو عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  • حبه سیر: دو عدد
  • آب جوش: یک لیوان
  • روغن: به مقدار لازم
  • عصاره گوشت الیت: به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه، دارچین، زعفران و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه خوراک ماهیچه

طرز تهیه

  • ابتدا پیازها را به صورت حلقه‌ای خرد کرده و در قابلمه کمی تفت دهید.
  • سپس ماهیچه‌ها را به پیاز طلایی شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
  • ساقه کرفس خرد شده، برگ بو، سیرهای خرد شده، دارچین و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه و بگذارید ۲۰ دقیقه، ماهیچه‌ها سرخ شود.
  • در یک ظرف دیگر کمی روغن و رب گوجه‌فرنگی را مخلوط کنید.
  • سپس یک لیوان آب جوش، عصاره الیت، نمک و زردچوبه را نیز اضافه و سس را کاملا مخلوط کنید.
  • بعد از جوش زدن سس ماهیچه، آن را به قابلمه ماهیچه‌ها افزوده و مخلوط کنید.
  • هویج‌ها را نیز حلقه‌ای خرد و به قابلمه اضافه کنید.
  • حدود ۲ تا ۳ ساعت صبر کنید تا ماهیچه‌ها با حرارت ملایم بپزد. برای امتحان کردن طعم‌های بیشتر غذاهای ایرانی قورمه گوشت گوسفندی را در مجله بخوانید.

پیشنهاد مطالعه: خوراک ماهیچه مجلسی را با هم خواندیم. اگر دوست دارید غذاهای ایرانی بیشتری را یاد بگیرید، طرز تهیه بلغور پلو را در مجله بخوانید.