نقش پتاسیم در بدن

پتاسیم خطر ابتلا به سکته‌ی مغزی و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. 

نقش پتاسیم

  

پتاسیم یکی از مواد مغذی موردنیاز  بدن است. نقش پتاسیم ایجاد افزایش شادابی و تحرک در افراد است. همچنین  فشارخون بالا را کنترل می‌کند و خطر ابتلا به سکته‌ی مغزی را کاهش می‌دهد.

پتاسیم عصبانیت را کاهش می‌دهد

به گزارش مجله دلتا؛ مصرف پتاسیم سبب کاهش عصبانیت و درنتیجه افزایش شادابی و تحرک در فرد می‌شود.

هر سلول می تواند سدیم را از سلول به خارج و پتاسیم را به داخل سلول منقل می‌کند، بر همین اساس اگر سدیم از درون سلول به  خارج  منتقل نشود آب در سلول جمع شده و سبب تورم یا پارگی آن می‌شود.

این فرایند برای فعالیت‌های ماهیچه‌ای و  عصبی اهمیت ویژه‌ای دارد و به همین علت است که کمبود پتاسیم ابتدا بر  ماهیچه‌ها و اعصاب اثر می‌گذارد.

فقدان پتاسیم همچنین سبب کاهش سطوح  گلیکوژن ذخیره‌شده می‌شود و این امر می‌تواند به‌وسیله‌ی کاهش سریع انرژی،  ورزش را کند کرده و باعث ضعف و خستگی شدید ماهیچه‌ای ‌شود.

پتاسیم به کنترل فشارخون بالا کمک می‌کند

نقش پتاسیم

تحقیقات نشان داده‌اند که یک رژیم کم پتاسیم یا پر سدیم نقش مهمی در ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی ـ عروقی دارد.

سطوح پایین پتاسیم با فشارخون بالا ارتباط دارد و در اغلب افراد، محدودیت سدیم به‌تنهایی سبب بهبود کنترل فشارخون نمی‌شود و باید با دریافت بالای پتاسیم همراه باشد.

برای اطمینان از دریافت کافی پتاسیم، یک رژیم طبیعی غنی از میوه و سبزی‌های پر پتاسیم توصیه می‌شود.

موز،  آواکادو، ذرت، سیب‌زمینی و لوبیا سفید از منابع خوب این ماده مفید هستند.  میوه‌هایی که پتاسیم بالایى دارند نظیر طالبى، موز و پرتقال از بروز  نارسایى قلبى جلوگیرى می‌کنند و در صورت بروز، از شدت آن می‌کاهند.

خوردن مواد غذایى که از منابع پتاسیم بهره  مند هستند، بسیار ضرورى است. برای دریافت میزان کافی از پتاسیم باید رژیم  غذایی سالم و متعادلی داشت. منابع مناسب این عنصر شامل میوه‌ها، سبزی‌ها،  لبنیات و ماهی است.

از دیگر منابع پتاسیم می‌توان به اسفناج پخته، آلوی خشک‌شده، کدوتنبل و گوجه‌فرنگی و محصولات کنسروی آن مانند سس گوجه هم اشاره کرد.

نقش پتاسیم کاهش ریسک سکته است

نقش پتاسیم

متخصصان علوم پزشکی در آمریکا در یک تحقیق جدید تأکید کرده اند که مصرف مواد غذایی غنی از پتاسیم خطر ابتلا به سکته‌ی مغزی و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. به بیان دیگر نقش پتاسیم کاهش ریسک بروزسکته است.

این متخصصان در آزمایش‌ها جدید خود  دریافته‌اند که مصرف این گروه از مواد غذایی خطر بروز سکته مغزی را تا 21  درصد کاهش می‌دهد و در پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی نیز می‌تواند مؤثر و  مفید باشد

به گزارش سایت اینترنتی هلت دی نیوز، به  اعتقاد دکتر پاسکال استرازولو، استاد دانشکده‌ی پزشکی ناپل در ایتالیا،  میانگین روزانه مصرف غذاهای حاوی پتاسیم در بسیاری از کشورهای جهان کمتر از مقدار توصیه‌شده از سوی مقامات بهداشتی  است درحالی‌که مقدار مناسب مصرف این مواد مغذی خطر ابتلا به سکته‌ی مغزی و  بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد.

علائم کمبود پتاسیم در بدن شامل خستگی، خواب‌آلودگی، ضعف عضلانی، یبوست، نامنظمی ضربان قلب و تأخیر در تخلیه معده هستند.

احتیاط کنید!

پتاسیم زیاد برای افراد سالمند و کسانی که  به اختلالات کلیوی دچار هستند زیاد مناسب نیست. پتاسیم بر تعادل مایعات در  بدن تأثیر می‌گذارد و با توجه به این‌که با افزایش سن کلیه‌ها کمتر قادر  به حذف پتاسیم از خون خواهند بود بنابراین برای مصرف مکمل های حاوی پتاسیم  حتما با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین بخوانید:

مضرات آب گازدار ؛ مراقب معده ی خود باشید! 

فشار خون ؛ در 15 روز با این خوراکی ها فشارتان را کنترل کنید 

درمان نفخ شکم امکان پذیر است؟ 

آسپرین طبیعی پروستات رسید! 

طلا بخوریم! 

با این غذا ها از پوکی استخوان پیشگیری کنید

پوکی استخوان علائم بالینی مشهودی ندارد؛ به همین سبب باید بسیار مراقب این عارضه بود.

پیشگیری از پوکی استخوان

  

غذاهای سرشار از کلسیم و ویتامین D  به‌ویژه برای تقویت تراکم استخوان مفید هستند. زمانی که به استحکام  استخوان‌ها فکر می‌کنیم این مواد مغذی‌ اولین گزینه‌هایی هستند که به ذهن  خطور می‌کنند؛ اما موارد دیگری نیز در حفظ استحکام استخوان‌ها و پیشگیری از  پوکی استخوان نقش مهمی دارند؛ ازجمله ویتامین C، پتاسیم و منیزیم.

به همین دلیل، برای پیشگیری از پوکی استخوان می‌بایست از رژیم‌های غذایی متعادلی پیروی کرد که شامل مقدار زیادی میوه، سبزی‌های تازه و همچنین منابع پروتئین بدون چربی باشند.

به گزارش اختصاصی مجله دلتا؛  برخی از غذاها نسبت به سایر موارد  این مواد مغذی‌ را بیشتر دارند،  بنابراین ما 7 گزینه عالی برای پیشگیری از پوکی استخوان به شما معرفی  می‌کنیم. بیماری پوکی استخوان را باید جدی بگیرید؛ زیرا این بیماری بدون  درد است و علائم آن فقط زمانی مشخص می‌شود که ترمیم استخوان‌های شکسته بیش‌ازحد طولانی یا سیستم دفاعی بدن در برابر بیماری‌های عفونی آسیب‌پذیر شود.

سبزی‌های پهن برگ‌

پیشگیری از پوکی استخوان

بیشتر ما فقط لبنیات را به‌عنوان منبع کلسیم می‌شناسیم اما در حقیقت می‌توان کلسیم را در بسیاری از انواع سبزی‌ها  یافت.سبزی‌های پهن برگ‌ مثل کاهو ، کلم، کلم بوک‌چوی، کلم چینی، اسفناج و  برگ شلغم همه سرشار از کلسیم هستند.

اما فواید این گیاهان به همین‌جا ختم نمی‌شود. سبزی‌های پهن برگ‌ حاوی مقدار زیادی ویتامین K نیز هستند و مشخص شده که این ویتامین، خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

سیب‌زمینی

منیزیم و پتاسیم برای سلامتی استخوان‌ها بسیار حیاتی هستند اما نسبت به کلسیم و ویتامین D،  کمتر شناخته شده‌اند. جالب است بدانید که همه این املاح و ویتامین‌ها برای  محافظت از استخوان‌های شما با یکدیگر همکاری می‌کنند. کمبود منیزیم  می‌تواند تعادل ویتامین D را در بدن شما از بین ببرد. از طرف دیگر، پتاسیم  قادر است اسیدهای موجود در بدن را خنثی کند که اگر خنثی نشوند، استخوان‌های  شما کلیسم خود را از دست خواهند داد.

هم سیب‌زمینی شیرین و هم سیب‌زمینی معمولی  حاوی مقدار زیادی از منیزیم و پتاسیم هستند. مطمئن باشید که سیب‌زمینی  آب‌پز یا کبابی، نسبت به سیب‌زمینی سرخ‌شده، ارزش غذایی بیشتری دارند.

مرکبات

پیشگیری از پوکی استخوان

بیشتر افراد می‌دانند که مرکبات منبع عالی ویتامین C هستند؛ ممکن است ندانید که ویتامین C نقش مهمی در جلوگیری از پوکی استخوان دارد؛ زیرا برای ایجاد کلاژن که بخشی از بافت استخوان و غضروف است، ویتامین C ضروری است.

خبر بد برای خانم‌ها: مطالعات نشان داده  است که مکمل‌های ویتامین C برای حفظ تراکم استخوان بیشتر برای مردان مؤثر  است. پس به دلیل اینکه زن هستید، خوردن مرکبات یا منابع طبیعی حاوی ویتامین  C را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. همچنین ویتامین C برای بسیاری  از موارد دیگر ازجمله داشتن پوستی صاف و جوان بسیار مهم است. فقط یک گریپ‌فروت یا پرتقال می‌تواند نیاز روزانه شما را تأمین کند.

ماهی

پیشگیری از پوکی استخوان

بسیاری از انواع ماهی‌های چرب، ویتامین D  مورد نیاز بدن را برای کمک به جذب کلسیم فراهم می‌کنند. همچنین ماهی، دارای  اسیدهای چرب امگا 3 است که علاوه بر تقویت استخوان ها، می‌تواند سلامتی  مفاصل و دستگاه گردش خون شما را بهبود بخشد.

دراین‌بین به خصوص ماهی سالمون منبع بسیار  خوبی از پتاسیم است و ماهی‌های کوچک کنسرو شده نیز سرشار از کلسیم هستند.  زیرا استخوان‌های کوچک و نرم آن در بین گوشت ماهی قرار گرفته و شما هنگام  خوردن ماهی، متوجه وجود استخوان‌هایش نمی‌شوید. این موضوع در مورد ماهی  ساردین نیز صادق است؛ در حین خوردن ماهی، حتی متوجه این استخوان‌ها نخواهید  شد اما اگر فکر خوردن استخوان‌ها آزارتان می‌دهد می‌توانید از فیله ماهی،  ماهی تن تازه یا کنسرو شدۀ آن استفاده کنید.

بادام موثر در پیشگیری از پوکی استخوان

پیشگیری از پوکی استخوان

بادام نه‌ فقط از نظر میزان کلسیم و  پتاسیم بسیار غنی است بلکه انواع مختلفی دارد و بسیار متنوع است. به‌همین  دلیل به‌راحتی می‌تواند در رژیم غذایی‌تان قرار گیرد. می‌توانید آن را  به‌عنوان یک میان وعده بخورید یا آن را خرد کرده و برای انواع سالادها  استفاده کنید. همچنین می‌توانید بادام را به همراه کمی نان و پنیر و کره  میل کنید و برای پیشگیری از پوکی استخوان روشی خوشمزه ابداع کنید.

بادام بسیار چرب است اما اصلاً نگران  نباشید؛ زیرا برای دریافت مواد مغذی آن به‌اندازه‌ای که نیاز بدن را تأمین  کند، مجبور نیستید بادام زیادی بخورید.

ملاس

پیشگیری از پوکی استخوان

جایگزین کردن شیرین‌کننده‌های دیگر به‌جای  قند و شکر تصفیه‌شده (سفید) تصمیم بسیار خوبی است. دلایل بسیاری وجود دارد  که ثابت کرده شکر یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات سلامتی است. وقتی صحبت از پوکی  استخوان می‌شود، می‌دانیم که قند و شکر یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار این  عارضه هستند.

از طرف دیگر، ملاسی که در قند و شکر قهوه‌ای وجود دارد، یک شیرین‌کننده طبیعی است که کلسیم نیز دارد. شما می‌توانید از  ملاس برای پخت‌وپز استفاده کنید یا آن را مستقیماً به ماست، غله صبحانه یا  انواع اسموتی اضافه کنید.

غذاهای غنی‌شده

پیشگیری از پوکی استخوان

شیرهای گیاهی، آب‌پرتقال، غلات و نان  غالباً با کلسیم و ویتامین D غنی‌شده هستند، بنابراین حتی اگر لبنیات دوست  ندارید یا گیاه‌خوارید، هنوز هم می‌توانید به‌اندازه کافی ویتامین‌های  ضروری و مورد نیاز بدن‌تان را که برای ساخت و حفظ تراکم استخوان‌ها حیاتی  هستند، تأمین کنید.

استفاده از غذاهای غنی‌شده در زمستان که  از نور خورشید به‌اندازه کافی بهره‌مند نمی‌شوید، فکر بسیار خوبی است.  کمبود ویتامین D که بدن آن را با دریافت نور خورشید تولید می‌کند، بسیار  شایع است. کوتاه بودن روز و استفاده از لباس‌های پوشیده به دلیل سرما سبب  می‌شود تا بدن به حد کافی زیر تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرد. همچنین  سبزی‌های پهن برگ‌ در زمستان به‌راحتی در دسترس نیستند.

سخن آخر

پیشگیری از پوکی استخوان

ساختار اسکلت بدن باعث می‌شود که  اندام‌های دیگر در جای صحیحی قرار گیرند و کار خود را انجام دهند. پوکی  استخوان به شدت استخوان‌ها را ضعیف می‌کند و یک وضعیت خطرناک به‌وجود  می‌آورد. نه به دلیل اینکه این عارضه دردناک یا کشنده است، بلکه به این  دلیل که ستون‌های بدن شما را ضعیف  و سست می‌کند. از دست دادن توده  استخوانی و تراکم آن به این معنی است که ممکن است بخش‌هایی از ستون بدن شما  به‌راحتی حتی پس از یک ضربه خفیف، دچار شکستگی شود.

خوشبختانه، رژیم غذایی می‌تواند یک مسیر طولانی اما مطمئن برای حفظ و حتی ترمیم میزان تراکم استخوان را فراهم کند. اگر 50 سال یا بالاتر هستید در مورد پوکی استخوان با پزشک خود صحبت کنید؛ اما اگر  هنوز به 50 سال نرسیده‌اید، این غذاهای سازگار با سلامتی استخوان را در  رژیم غذایی‌تان اضافه کنید. قوی نگه‌داشتن استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان زیربنای یک زندگی طولانی و سالم است.

همچنین بخوانید:

درمان پوکی استخوان ؛ تغذیه درست را جدی بگیرید 

پیشگیری از دیابت و چاقی با خوردن سبزیجات 

استرس شدید ؛ استرس به کدام عضو ها بیشتر آسیب می زند؟ 

چرا باید زیتون بخوریم؟ 

آب ؛ معجزه‌ی سلامتی بدن 

خرما ؛ کم کالری پرخاصیت

بسیاری از افراد خرما را نه فقط به‌دلیل طعم لذیذش، بلکه برای خواص فراوانش در رژیم غذایی خود گنجانده‌اند.

کالری خرما

خرما میوه درخت نخل است و در مناطق گرمسیری جهان رشد می‌کند. در حالی‌که آب، بیشترین وزن میوه‌ها را تشکیل می‌دهد، حدود ۷۰% وزن خرما از قند است و بافت گوشتی دارد. خرما بیشتر در دو نوع خرما خشک و تازه در دسترس است. خرما سرشار از مواد معدنی است و می‌تواند بخش زیادی از کالری مورد نیاز بدن را تامین کند.

به گزارش مجله دلتا؛ بسیاری از افراد از میزان کالری خرما و ارزش غذایی آن بی‌خبرند، ما در این مطلب با ارزش غذایی و کالری خرما و مشتقات آن آشنا خواهیم شد.

کالری خرما

یک عدد خرما ۲۳ کالری دارد.

ارزش غذایی خرما

مقدار

یک عدد خرما

۱۰۰ گرم

یک لیوان خرمای بدون هسته کالری

۲۳

۲۸۲

۵۰۲

چربی کل

۰/۰۳ گرم

۰/۳۹ گرم

۰/۶۹ گرم

کلسترول

۰ میلی‌گرم

۰ میلی‌گرم

۰ میلی‌گرم

سدیم

۰ میلی‌گرم

۲ میلی‌گرم

۴ میلی‌گرم

کربوهیدرات کل

۶/۲۳ گرم

۷۵/۰۳ گرم

۱۳۳/۵۵ گرم

فیبر ۰/۷ گرم

۸ گرم

۱۴/۲ گرم

قند ۵/۲۶ گرم

۶۳/۳۵ گرم

۱۱۲/۷۶ گرم

پروتئین ۰/۲ گرم

۲/۴۵ گرم

۴/۳۶ گرم

کلسیم ۳ میلی گرم

۳۹ میلی گرم

۶۹ میلی گرم

آهن ۰/۰۸ میلی گرم

۱/۰۲ میلی گرم

۱/۸۲ میلی گرم

پتاسیم ۵۴ میلی گرم

۶۵۶ میلی گرم

۱۱۶۸ میلی گرم

کالری خرمای خشک

کالری خرما

هر ۱۰۰ گرم خرما خشک ۳۱۹ کالری دارد.

ارزش غذایی خرمای خشک

مقدار ۱۰۰ گرم خرمای خشک

کالری ۳۱۹

کربوهیدرات ۷۲ گرم

فیبر ۸ گرم

قند ۶۹ گرم

چربی ۰ گرم

پروتئین ۳ گرم

کالری رطب

یک عدد رطب ۴۰ کالری دارد.

ارزش غذایی رطب

مقدار یک عدد

۱۰۰ گرم

کالری ۴۰

۲۷۵

کربوهیدرات ۱۰/۸ گرم

۶۷/۵ گرم

چربی ۰/۰۳ گرم

۰/۲ گرم

پروتئین ۰/۲۶ گرم

۲/۵ گرم

کالری شیره خرما

هر ۱۰۰ گرم شیره خرما ۲۷۰ کالری دارد.

ارزش غذایی شیره خرما

مقدار

یک قاشق چای خوری

یک قاشق غذاخوری

۱۰۰ گرم

کالری

۹

۲۸

۲۷۰

کربوهیدرات

۲ گرم

۷ گرم

۶۷ گرم

چربی

۰ گرم

۰ گرم

۰ گرم

پروتئین

۱ گرم

کالری سرکه خرما

هر یک قاشق غذاخوری سرکه خرما ۱۵ کالری دارد.

ارزش غذایی سرکه خرما

مقدار یک قاشق غذاخوری

یک لیوان

کالری ۱۵

۲۴۰

کربوهیدرات ۳ گرم

۴۸ گرم

چربی ۰ گرم

۰ گرم

مواد مغذی در خرما

کالری خرما

 

مواد مغذی موجود در خرما :

  1. کربوهیدرات: حدود ۷۰% وزن خرما از فروکتوز تشکیل شده است که میزان قند بالایی دارد. به‌علاوه خرما با خشک شدن و از دست دادن رطوبت شیرین‌تر می‌شوند. اگرچه خرما شیرین است و مقدار بالایی قند دارد، اما شاخص گلسیمی (شاخصی برای نشان دادن سرعت تبدیل کربوهیدرات به قند) آن نسبتاً پایین است و خوردن تعداد کمی خرما تاثیر چندانی بر قند خون ندارد.
  2. چربی: خرما چربی پایینی دارد و بدون کلسترول است.
  3. پروتئین: خرما مقدار ناچیزی پروتئین دارد و برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن باید مواد غذایی پروتئین دار به رژیم غذایی اضافه شود.
  4. ویتامین‌ها و مواد معدنی: برخلاف میوه‌های دیگر، خرما مقدار کمی ویتامین C دارد، اما دارای شش نوع ویتامین B از جمله بیوتین و پانتونیک اسید است. همچنین خرما مقادیری از مواد معدنی از جمله پتاسیم، مس، منیزیم و آهن دارد، این مواد معدنی برای حفظ سلامت قلب ضروری هستند. علاوه بر ویتامین‌ها و مواد معدنی خرما دارای نوعی آنتی اکسیدان به نام پلی فنول است که توانایی مبارزه با آسیب‌های سلولی را دارد.

انواع خرما

  • خرما خارک: خرما خارک یا نارس زرد رنگ است و برای بیماران مبتلا به دیابت مناسب‌تر است، این خرما طعم متفاوتی نسبت به خرمای رسیده دارد و رطوبت آن کمتر است.
  • خرما رطب: به میوه نیمه رسیده خرما، رطب گفته می‌شود، رطب قهوه‌ای رنگ است و طعم مطلوبی دارد.
  • خرما رسیده: خرما رسیده به دو صورت خرما خشک یا خرما تازه در بازار عرضه می‌شود، از این خرما برای تهیه شیره خرما، سرکه خرما، حلوا، سالاد، خرما پلو و … استفاده می‌شود.

خواص خرما

از خواص خرما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان یبوست
  • تنظیم کلسترول خون
  • تنظیم فشار خون
  • حفظ سلامت قلب
  • استحکام استخوان‌ها
  • افزایش باروری مردان
  • پیشگیری از آلزایمر
  • پیشگیری از سرطان کولون
  • افزایش وزن
  • تامین انرژی مورد نیاز بدن
  • پیشگیری از شب کوری
  • سم زدایی کبد
  • پیشگیری از هموروئید
  • پیشگیری از ریزش مو

سخن آخر

کالری خرمای خشک بیشتر از کالری خرمای تازه است، به طوری‌که هر عدد ۱۰۰ گرم خرما خشک ۳۱۹ کالری و هر ۱۰۰ گرم خرما تازه ۲۸۲ کالری دارد. آنتی اکسیدان، فیبر و مواد معدنی موجود در خرما، آن را به یک ماده غذایی مفید برای سلامت بدن تبدیل کرده است. چندین راه برای اضافه کردن خرما به رژیم غذایی وجود دارد، یکی از محبوبترین روش‌ها استفاده از خرما به عنوان شیرین کننده در غذا‌های مختلف است.

همچنین بخوانید:

چرا باید زیتون بخوریم؟

هندوانه را بی بهانه بخورید

انگور ، دانه های درخشان سلامتی

عسل ؛ شهد شیرین زندگی

عمر جاودان با ژل رویال

علائم کبد چرب را بشناسیم

کبد چرب بیماری خطرناکی است که زنان بیشتر از مردان به آن ابتلا پیدا می‌کنند.

علائم کبد چرب

متاسفانه بیماری کبد چرب در حال شیوع است که سلامتی افراد را به‌خطر می‌اندازد. با دانستن علائم کبد چرب می‌توانید زودتر به درمان آن اقدام کنید.

به گزارش مجله دلتا؛ کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان و کار آن پاک کردن کبد از مواد زائد و سموم غذاها و نوشیدنی‎ها است. به بیان ساده، کبد فاکتورهای مضر مواد غذایی را می‌گیرد و آن‌ها را به صورتی بدون ضرر وارد سیستم‌های دیگر بدن می‌کند.

کبد چرب چیست؟

زمانی‌که مولکول‌های چربی در سلول‌های کبدی رسوب کنند، حالتی ایجاد می‌شود که به آن کبد چرب گویند. وجود حداکثر 5 درصد چربی در کبد طبیعی است اما بیشتر از آن، رسوب چربی است. ساده‌ترین، راحت‌ترین و ارزان‌ترین راه برای تشخیص کبد چرب انجام دادن سونوگرافی است.

معمولاً کبد چرب همراه با چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی – عروقی و مسائل مربوط به این بیماری‌ها بروز پیدا می‌کند.

انواع کبد چرب

  1. کبد چرب گرید 1
  2. کبد چرب گرید ۲
  3. کبد چرب گرید ۳

گریدهای ۱ و ۲ کبد چرب را می‌توان با مصرف داروهای مناسب کنترل کرد

دلایل بیماری کبد چرب

علائم کبد چرب

عوامل خطر ساز و شناخته‌شده‌ کبد چرب عبارت‌است از: چاقی، عدم فعالیت جسمی، مقاومت به انسولین و سایر خصوصیات سندروم متابولیک (که سندرم ایکس نیز نامیده می‌شود).

اشخاصی که بیشتر از سایرین در معرض خطر قرار دارند آن‌هایی هستند که:

  •  دچار اضافه‌وزن یا چاقی هستند.
  •  رژیم غذایی نامناسب دارند و ورزش نمی‌کنند.
  •  سیگار می‌کشند.
  •  مقاوم به انسولین هستند.
  •  دیابت نوع دوم دارند.
  • فشارخون بالا دارند.
  •  مبتلا به چربی خون هستند (کلسترول و تری گلیسیرید بسیار بالا )
  •  بیماری تخمدان پلی کیستیک دارند.
  •  مبتلا به هپاتیت B و C هستند.
  •  مبتلا به هپاتیت C هستند.

علائم کبد چرب

  •  زردی بار روی زبان
  • زرد شدن سفیدی چشم
  • کک‌ومک و لک صورت غیر مادرزادی
  • ترش کردن و ریفلاکس گوارشی
  • طعم دهان تلخ و بدمزه صبحگاهی
  • جوش صورت ، پشت کمر و روی بازوها
  • عصبانیت و پرخاشگری، زود از کوره دررفتن
  • درد مچ پاها و پیچ‌خوردگی‌های مکرر مچ پاها
  • ریزش مو
  • خونریزی‌های شدید عادت ماهانه در زنان
  • پرش پلک راست در اکثر مواقع
  • احساس سوزن‌سوزن شدن انتهای دست و پاها
  • درد در سمت راست حفره شکمی که به سمت بین دو کتف انتشار داشته باشد

درمان کبد چرب

علائم کبد چرب

اگرچه درمان اختصاصی برای کبد چرب وجود ندارد، ولی شما با کنترل بیماری‌های زمینه‌ای از قبیل کاهش وزن، چربی‌های خون، دیابت با نظر پزشک معالج می‌توانید از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنید.

پرهیز از مصرف الکل که عملکرد طبیعی کبد را مختل می‌کند.

شما می‌توانید زیر نظر متخصصان تغذیه و گوارش، سیر بیماری کبد چرب را محدود کنید. بیماری کبد چرب را زیر نظر متخصصان تغذیه و گوارش کنترل کنید و هرگز از توصیه‌های غیرپزشکی استفاده نکنید. همچنین به نکات زیر توجه کنید تا سلامت کبدتان به‌خطر نیفتد.

  • کم کردن وزن
  • انتخاب رژیم غذایی سالم
  •  انجام ورزش و فعالیت بدنی منظم
  • کنترل بیماری‌های زمینه‌ای متابولیک

همچنین بخوانید:

علایم پارکینسون ، زنگ خطر برای سلامتی

چند شخصیتی ؛ علائم این بیماری را بشناسید

خودخوری چیست و چگونه درمان می شود؟

درمان نفخ شکم امکان پذیر است؟

خودشیرینی ؛ راهکار پیشرفت ضعیف النفس ها

طلای مایع را می شناسید؟

روغن آرگان فقط برای زیبایی و سلامت پوست و مو نیست، بلکه خواص بسیاری دارد.

روغن آرگان

روغن آرگان از میوه درخت آرگان مراکشی (Argania spinosa) به دست می‎آید که بسیار مغذی است. درون آن دانه‌ای است که روغن از آن تولید می‎شود.

به گزارش مجله دلتا؛ بومیان جنگل آرگان مراکش، دانه‌های آرگان را برای استخراج روغن گران‌بهای آن فشرده کرده و به‌عنوان یک مکمل غذایی برای بهبود زخم و تغذیه پوست و مو استفاده می‌کردند. چیزی که این روغن را سودمند می‌سازد، این است که سرشار از ویتامین‌های A، C و E و همچنین آنتی‌اکسیدان‌ها، لینولئیک اسید و اسیدهای چرب امگا ۶ است.

مصرف خارجی این روغن می‌تواند به افزایش تولید سلول کمک کند که منجر به پوست و موی سالم‌تر می‌شود. به همین دلیل در بسیاری از محصولات آرایشی و زیبایی از روغن آرگان استفاده می شود.

تاریخچه روغن آرگان اصل

اما ، علت محبوبیت روغن آرگان چیست؟

برخی از متخصصان زیبایی از آرگان به‌عنوان ماده اصلی با کیفیت در برخی مواد آرایشی و زیبایی نام برده اند.

آرگان میوه‌ای مغذی و خوشمزه است که در جنگل‌های مراکش یافت می‌شود.

در داخل این میوه دانه‌ای کوچک و مغذی وجود دارد که روغن آرگان از آن به دست می‎آید.

از این روغن به‌عنوان مکمل غذایی، درمان و تسکین زخم و تقویت پوست و مو استفاده می‌شود.

خواص روغن آرگان اصل

در این قسمت به خواص روغن آرگان اشاره می کنیم.

  • مبارزه با آماس پوست و آکنه
  • کاهش پیری زودرس
  • حفاظت از آسیب زیست‌محیطی
  • بهبود پوست بدن
  • کاهش کلسترول بد خون
  • تسکین دهنده التهاب مفاصل و روماتیسم
  • کمک به هضم غذا
  • مبارزه با سرطان
  • جلوگیری از ترک‌های پوست
  •  درمان مو های و شکننده
  •  درمان ریزش مو
  •  تقویت ناخن
  • رفع ترک و خشکی کف پا
  • مرطوب‌کننده پوست
  • مبارزه با خارش و حساسیت پوستی
  • از بین برنده موخوره‌
  • رشد مجدد مو ها
  • رفع ترک‌های روی ناخن

برای تأثیرپذیری بهتر حتماً نکات زیر را در نظر داشته باشید:

به‌هیچ‌عنوان این روغن را روی پوست یا مو که تمیز نیست استفاده نکنید.

برای نتیجه بهتر می‌توانید از ترکیب روغن آرگان، روغن جوجوبا و روغن آووکادو استفاده کنید.

به‌هیچ‌عنوان پس از استفاده از روغن آن را در معرض نور خورشید قرار ندهید.

همچنین بخوانید:

گلاب ؛ نوشیدنی برای رفع عطش روزه داران!

روغن خراطین ؛ اکسیر جوانی

دلیل توقف رشد مو چیست؟

علت شکستن ناخن ها چیست؟

زنان زود پیر می شوند یا مردان؟